Is 1994 het beste jaar voor films in de geschiedenis?

Inhoudsopgave:

Is 1994 het beste jaar voor films in de geschiedenis?
Is 1994 het beste jaar voor films in de geschiedenis?
Anonim

De geschiedenis van films is een onderwerp waar mensen voortdurend door gefascineerd zijn, aangezien het medium plaats heeft gemaakt voor spectaculaire momenten die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan. Films evolueren voortdurend, en elk jaar doen studio's hun best om voorop te lopen en films uit te brengen die de lat hoger leggen, terwijl ze alle anderen dwingen om mee te doen en proberen bij te praten.

Er is al lang een debat over het beste jaar in de filmgeschiedenis, en 1994 wordt vaak ter sprake gebracht tijdens het debat. Interessant is dat sommige mensen die een andere mening hebben, 1994 niet eens zien als het beste jaar voor films in de jaren 90.

Dus, is 1994 het beste jaar in de filmgeschiedenis? Laten we eens kijken naar dat jaar en enkele van de andere kanshebbers uit de jaren 90 om te zien of het zelfs zijn eigen decennium kan overleven!

1993 was een enorm jaar

Jurassic Park
Jurassic Park

Om te peilen of 1994 al dan niet kan opvallen in zijn eigen decennium en andere opmerkelijke jaren in de filmgeschiedenis kan veroveren, moeten we kijken naar het jaar ervoor, dat een jaar was waarin film een geheel werd nieuw level. Net als in 1994 leek het alsof de ene geweldige film na de andere werd uitgebracht van januari tot december in 1993.

Om te beginnen, laten we eens kijken naar enkele van de grootste hits van dat jaar. Jurassic Park werd in 1993 de meest winstgevende film aller tijden, en het was letterlijk een game-changer van een film. Deze film veroverde de planeet stormenderhand en werd een legitieme gebeurtenis die je gezien moet hebben en records verbrijzelde. Enkele andere grote financiële hits uit dat jaar zijn The Fugitive en The Firm, beide uitzonderlijke films.

Nog steeds niet onder de indruk? Laten we wat komische hits toevoegen, zoals Mrs. Doubtfire, The Sandlot, Coneheads en Addams Family Values. Zelfs kinderfilms waren dat jaar enorm met hits als Hocus Pocus, Rookie of the Year, Aladdin en The Nightmare Before Christmas.

Laten we ook andere grote hits niet vergeten, zoals Sleepless in Seattle, Tombstone, Last Action Hero, Demolition Man en Schindler's List. Geloof ons als we zeggen dat er vanaf 1993 tal van andere films waren die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan. Hoe geweldig dit jaar ook was, sommige mensen geloven oprecht dat 1994 dit enorm succesvolle jaar op de een of andere manier heeft kunnen overtreffen.

1994 bracht de hitte

Pulp Fiction
Pulp Fiction

In 1994 was er een merkbare verschuiving in de filmindustrie, toen een aantal nieuwe gezichten nieuwe films binnenbrachten die mensen haastig deden zoemen. Deze films, samen met andere hits uit dat jaar, zijn de reden waarom sommige mensen 1994 beschouwen als het beste filmjaar aller tijden.

Pulp Fiction is voor velen de grootste opvallende film van het jaar. Hoewel het niet de beste film won, beweren velen dat het de beste film van dat jaar is. Naast Pulp Fiction hebben we ook films als Forrest Gump, The Shawshank Redemption en The Usual Suspects, een ongelooflijke reeks films.

Interview with the Vampire, The Professional, Natural Born Killers en Philadelphia zijn allemaal andere fantastische aanbiedingen uit datzelfde jaar. Komediefilms veroverden dat jaar ook de kassa, aangezien films als The Mask, Ace Ventura, Dumb and Dumber en Clerks allemaal indruk maakten op het publiek.

Indrukwekkend toch? Laten we niet vergeten dat dit hetzelfde jaar is dat ook films als Speed, True Lies, The Lion King, Legends of the Fall, Ed Wood en The Crow had. Het is een onwerkelijke verzameling films die wedijveren met vrijwel elk ander jaar in de geschiedenis. Er is echter nog een jaar in de jaren 90 waarvan mensen denken dat het misschien beter is dan 1994.

1999 sloot het decennium in stijl af

Matrix
Matrix

Net voordat Y2K langskwam en een hoop doemdenkers bang maakte, was 1999 meer dan blij om zijn naam in de strijd te gooien voor het beste jaar in de filmgeschiedenis, en een snelle terugblik op de meest opmerkelijke films van het jaar zal dat bewijzen het kan zijn mannetje staan met enkele van de beste aller tijden.

Als het gaat om de grootste films van dat jaar, vallen films als The Matrix, Star Wars: The Phantom Menace en Toy Story 2 meteen op. Ze genereerden niet alleen een hoop geld, maar twee van die films waren het begin van succesvolle trilogieën waar mensen naar uitkeken om te zien. Elders dat jaar hebben we ook andere hits zoals The Green Mile, American Beauty, Varsity Blues en Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.

We kunnen zeker niet verder kijken dan films als Fight Club, The Iron Giant, American Pie, The Sixth Sense en Girl, Interrupted. Dit jaar zat gewoon boordevol geweldige films en het eindigde het decennium zeker in stijl. Vertrouw erop en geloof dat The Blair Witch Project, Any Given Sunday, Office Space, The Mummy en meer er allemaal toe hebben bijgedragen dat 1999 een ongelooflijk jaar is geworden.

Dus, is 1994 het beste filmjaar ooit? Nou, dat hangt af van wie je het vraagt, maar het heeft zeker een sterk argument.

Aanbevolen: