Wie was Ian Somerhalder voor 'The Vampire Diaries'?

Inhoudsopgave:

Wie was Ian Somerhalder voor 'The Vampire Diaries'?
Wie was Ian Somerhalder voor 'The Vampire Diaries'?
Anonim

We wilden dat Ian Somerhalder in onze nek bijt en ons bloed drinkt sinds hij "Hallo, broer" zei in The Vampire Diaries in 2009. We willen al sinds seizoen vier een relatie zoals die van Damon en Elena, en we waren helemaal jaloers toen Somerhalder in het echt met Nina Dobrev begon te daten.

We kregen Damon te zien voor acht lange seizoenen TVD, en het was de hemel… totdat de show eindigde. Wat doe je als je favoriete serie eindigt en er letterlijk geen Damon-gerelateerde fanfictie meer is om te lezen? Je begint natuurlijk zijn andere werk te bekijken van voordat hij Damon werd. Rollen waarin hij wat jonger en zelfs schattiger is. Hadden we al gezegd dat we Somerhalder-fans zijn?

Alleen echte Somerhalder-fans zullen zich de korte, maar lieve rol van Somerhalder als Boone in de ABC-serie Lost herinneren. Boone had een van de meest trieste exits in seizoen één, maar we zagen hem weer (met alle anderen), precies rond de tijd dat hij net begon op TVD.

Laten we eens kijken naar de carrière van Somerhalder voordat hij Damon werd.

Zijn eerste grote doorbraak was 'Young Americans'

Het is niet verwonderlijk en terecht dat Somerhalder in het begin van zijn carrière een model was. Op 16-jarige leeftijd verdiende hij meer geld dan artsen en dat maakte hem bang. Dus toen hij 17 werd, besloot hij dat hij wilde gaan acteren.

Zijn eerste grote rol kwam toen hij 22 jaar oud was, in de show Young Americans, de spin-off van de show Dawson's Creek. Hij speelde Hamilton Fleming, de zoon van de decaan van de school. Somerhalder speelde slechts acht afleveringen in 2000.

Een jaar later had hij een kleine rol als Josh in Life as a House, naast Hayden Christensen, Kevin Kline, Kristin Scott Thomas.

In 2002 had hij een grotere rol in Changing Hearts, verscheen hij in CSI: Crime Scene Investigation en kreeg hij zijn volgende grote rol in The Rules of Attraction, als het biseksuele personage Paul Denton, die zeker wat Damon-vibes had. Hij speelde naast James Van Der Beek, Shannyn Sossamon en Jessica Biel.

Somerhalder betrad de CW in 2004, toen hij Adam Knight speelde voor zes afleveringen van Smallville, het coming of age-verhaal van Superman, gespeeld door Tom Welling. Knight was een herrezen tiener die Lex Luther slecht maakte om hem te gebruiken om Clark Kent te bespioneren.

Datzelfde jaar werkte hij aan een paar korte films totdat hij zijn grootste rol ooit kreeg, Boone Carlyle.

Boone was de eerste dood van een hoofdpersonage, maar bleef altijd in ons hart

Als je een Lost-fan was, heb je waarschijnlijk geweldige coping-vaardigheden om enkele van de meest stressvolle scènes op televisie te bekijken. Tussen de gruwelijke openingsscène van Oceanic Flight 815 die halverwege de vlucht breekt, de tonnen levens- of doodmomenten met ijsberen, rare donkere wolkachtige wezens en de anderen, heeft Lost onze zenuwen echt op de proef gesteld. Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet zeker wat er in de serie is gebeurd of hoe we het moeten uitleggen.

Voordat de show echt ingewikkeld werd, maakte Somerhalder's Boone Carlyle deel uit van de groep overlevenden die op mysterieuze wijze de vliegtuigcrash hebben meegemaakt. Boone was de behoorlijk rijke jongen die vloog met zijn stiefzus Shannon, die de typische verwende snotaap was.

In flashbacks zagen we dat Shannon Boone gebruikte voor zijn geld omdat ze wist dat hij stiekem verliefd op haar was. Toen hij besefte dat Shannon nooit van hem zou houden, werd hij John Locke's leerling en hielp hem op verschillende missies over het hele eiland, en vond uiteindelijk de Hatch. Nadat Locke een droom had gehad over een klein vliegtuig dat op een klif erboven zat, beval hij Boone in het vliegtuig te klimmen om het van de klif te duwen om het luik te helpen openen. Als hij dat doet, v alt het vliegtuig van de klif en raakt Boone gewond.

Tijdens de 20e aflevering van seizoen één, en na een langzame pijnlijke dood, is Boone het eerste hoofdpersonage dat sterft. Door middel van flashbacks heeft Boone tot het einde cameo's door de serie, die in 31 afleveringen verschijnen.

Het personage duwde Somerhalder door de deur en al snel kreeg hij meer rollen die naar Damon zouden leiden. Hij heeft echter één ding spijt van zijn tijd als Boone.

"Ik denk vaak terug aan waarom ze me hebben vermoord op Lost", zei hij in 2015 op de conventie Wizard World. "Mensen zien graag mensen met een conflict, maar dan door middel van humor. Humor is een medicijn tegen pijn. Het is een pleister. Boone, helaas, en dit was mijn schuld als acteur, Boone was een beetje (expletief). Boone was een verwende, rijke kleine klootzak die niet kon glimlachen om zijn leven te redden.

"Ik ben best grappig, voor zover mijn vrienden gaan. Ze zeggen dat ik typisch een behoorlijk grappig persoon ben. Waarom in hemelsnaam, wonen in Hawaii, zoveel plezier hebben, skinny dippen met onze cast drie dagen een week, waarom lachte Boone niet (expletive) meer?"

Tijdens Elle's Thirst Trap zei Somerhalder dat als hij nee had moeten zeggen tegen TVD of Lost, hij nee zou hebben gezegd tegen TVD omdat hij amper op Lost zat en er meer van wilde maken. Maar hij onthulde wel dat hij Sawyer later als inspiratie voor Damon gebruikte.

Na zijn tijd bij Lost verscheen Somerhalder in de films Pulse, The Sensation of Sigh t, The Lost Samaritan en The Tournament. Hij is misschien zelfs in een heel andere vampiershow gecast, in 2008, toen hij probeerde op te gaan voor Jason Stackhouse in True Blood van HBO.

Het zou cool zijn geweest om hem in zijn thuisstaat te zien vechten tegen vampiers en weerpanters, maar in plaats daarvan kreeg hij Damon. Dus het is uiteindelijk allemaal gelukt. Nu kan Somerhalder niet eens aan vampiers ontsnappen. Onlangs speelde hij Luther Swan, in V Wars, waar mensen in vampiers worden veranderd. Als hij niet snel handelt, kan hij in een hokje worden geplaatst en uiteindelijk in een reboot Dracula-film worden gegoten. Maar zou dat zo erg zijn?

Aanbevolen: