Olivia Wilde bespreekt dingen anders doen en vertrouwen op haar instinct als nieuwe regisseur

Olivia Wilde bespreekt dingen anders doen en vertrouwen op haar instinct als nieuwe regisseur
Olivia Wilde bespreekt dingen anders doen en vertrouwen op haar instinct als nieuwe regisseur
Anonim

Olivia Wilde staat erom bekend buiten de 'normen' van maatschappelijke dictaten te denken en de grenzen te verleggen van wat als de status-quo wordt geaccepteerd. Wilde, die ook moeder is van twee zoons en dochters met ex, Jason Sudeikis, verwerpt maatschappelijke dictaten over gender en genderrollen, in de hoop dat haar dochter niet opgroeit om zich een deel van het 'zwakkere geslacht' te voelen.

Wilde ging zitten met Emerald Fennell van Variety's Directors on Directors-podcast om te praten over het leren vertrouwen op haar instincten als regisseur, vooral als vrouwelijke regisseur, als het ging om het werken met haar cast om de films te maken die ze wilde dat mensen zouden maken zie.

"Iemand die een echt gevestigde acteur en regisseur in deze industrie is, gaf me verschrikkelijk advies, dat was nuttig, omdat ik gewoon wist dat ik het tegenovergestelde moest doen," zei Wilde. "En ze zeiden: 'Luister, de manier om respect te krijgen op een set, je moet drie argumenten per dag hebben. Drie argumenten, grote argumenten die je macht herstellen, herinner iedereen die de leiding heeft. Wees het roofdier."

Wilde, die werkt aan haar tweede project, Don't Worry Darling, dacht niet dat deze strategie voor haar zou werken. Als een van een groeiend aantal nieuwe, vrouwelijke regisseurs wil ze de dingen op haar eigen manier doen - en dat omvatte ook het veranderen van de machtsdynamiek die gewoonlijk wordt verwacht op filmsets.

Wilde wilde dat de cast en crew beter konden samensmelten en zei dat het "geen a-holes-beleid" waar ze op stond iedereen toestond "op hetzelfde niveau te zijn".

Olivia Wilde regie
Olivia Wilde regie

"Ik denk dat acteurs eigenlijk graag meer zouden willen weten over wat daar gebeurt", zei ze. "Maar het idee van 'val de acteurs niet lastig en houd ze gescheiden, en kijk niet naar ze', ik denk dat het iedereen behoorlijk angstig maakt.

"Ik merkte als actrice ook jarenlang hoe de hiërarchie van de set de acteurs van de crew scheidde op een heel vreemde manier die niemand dient", voegde ze eraan toe.

Wilde wilde dat haar filmsets anders waren en moest leren vertrouwen op wat haar gevoel haar vertelde over hoe ze haar cast moest regisseren, in plaats van te luisteren naar wat de regisseurs uit het verleden haar vertelden. Door zichzelf te zien als een nieuw soort regisseur en door te breken met de status-quo, kreeg ze de dramatische resultaten en filmmomenten waar ze naar streefde.

Wilde's regiedebuut, Booksmart, is te zien op de streamingdienst Hulu.

Aanbevolen: