Shakira heeft vertrouwen in haar onschuld te midden van belastingfraudeschandaal

Inhoudsopgave:

Shakira heeft vertrouwen in haar onschuld te midden van belastingfraudeschandaal
Shakira heeft vertrouwen in haar onschuld te midden van belastingfraudeschandaal
Anonim

Sinds een paar jaar probeert Shakira haar juridische problemen met de Spaanse belastingdienst op te lossen, maar blijkbaar zijn de zaken alleen maar geëscaleerd, en nu is er een grote kans dat haar zaak voor de rechter komt. De Colombiaanse zangeres is beschuldigd van belastingfraude en nu moet ze, afgezien van de scheiding van haar partner van meer dan tien jaar, Gerard Piqué, het feit onder ogen zien dat ze mogelijk de gevolgen van dit schandaal zal ondervinden.

Het is belangrijk om verantwoordelijk en discreet te zijn bij het omgaan met deze problemen, dus laten we over de zaak horen van de daadwerkelijke betrokkenen.

Wat zijn de aanklachten tegen Shakira

Het nieuws dat Shakira mogelijk een gevangenisstraf tegemoet gaat, zou nooit onder de radar kunnen blijven. De financiële problemen van de zangeres in Spanje waren al eerder besproken, maar nu is de zaak tegen haar ernstiger geworden, en Spaanse openbare aanklagers zeggen dat ze acht jaar gevangenisstraf en een boete van € 24 miljoen eisen voor Shakira, omdat ze haar beschuldigen van belastingfraude.

De aanklacht wegens belastingontduiking dateert van 2018, waarbij officieren van justitie beweerden dat de zangeres tussen 2012 en 2014 in Spanje woonde terwijl ze haar officiële verblijfplaats in het buitenland vermeldde. In Spanje moet iedereen die langer dan zes maanden in het land verblijft belasting betalen als ingezetene, en het openbaar ministerie stelt dat Shakira tussen de genoemde jaren in een woning in Barcelona woonde met haar toenmalige partner, voetballer Gerard Piqué. Shakira ontkent ooit meer dan zes maanden in Spanje te hebben gewoond en heeft een schikking afgewezen.

Shakira heeft vertrouwen in haar onschuld

Blijkbaar is Shakira er zo zeker van dat ze niets verkeerd heeft gedaan dat ze liever naar de rechter gaat dan een schikking accepteert, en haar team is net zo zelfverzekerd als zij. Ze hebben onlangs namens haar gesproken en hun verontwaardiging gedeeld over de beschuldigingen tegen de zangeres.

"Shakira heeft altijd meegewerkt en de wet nageleefd, onberispelijk gedrag getoond als individu en belastingbetaler, en trouw de raad gevolgd van PriceWaterhouse Coopers, een prestigieus en wereldwijd erkend belastingkantoor", vertelde een vertegenwoordiger aan Hello! Tijdschrift. "Helaas blijft de Spaanse belastingdienst, die een op de twee rechtszaken met zijn belastingbetalers verliest, haar rechten schenden en een nieuwe ongegronde zaak vervolgen. Shakira is ervan overtuigd dat haar onschuld zal worden bewezen aan het einde van de gerechtelijke procedure."

Het is altijd vervelend als beroemdheden verstrikt raken in juridische problemen, omdat, ongeacht de uitkomst, de problemen bijna altijd worden gebagatelliseerd en overbelicht. Hopelijk wordt dit zo snel mogelijk vreedzaam en eerlijk opgelost.

Aanbevolen: