Hier is waarom de originele 'Punky Brewster' werd geannuleerd

Hier is waarom de originele 'Punky Brewster' werd geannuleerd
Hier is waarom de originele 'Punky Brewster' werd geannuleerd
Anonim

De show 'Punky Brewster' was episch voor zijn tijd. Het wierp niet alleen een klein meisje in de hoofdrol in een sitcom, iets dat nog niet echt in Hollywood was gedaan, maar het onderzocht ook onderwerpen die de meeste gezinsvriendelijke shows probeerden te vermijden.

Een hele generatie herinnert zich de show met liefde, wat de vraag oproept, wat er mee is gebeurd?

Maar met de throwback-serie klaar voor een comeback - en met Soleil Moon Frye als hoofdrolspeler - is dit het perfecte moment om te praten over waarom de originele show in de eerste plaats werd geannuleerd.

Een vermoeden van het ware antwoord is te vinden op de pagina's van een krantenartikel uit 1986 van The New Sunday Times. Het artikel verhaalde zowel de casting van Soleil Moon Frye als de hoofdrol van Punky als een interview dat de toen negenjarige had in een plaatselijk park.

De journalist die het artikel schreef, wees erop dat "de kijkcijfers van de show gênant zijn", maar om de een of andere reden wist Soleil zich nog steeds een weg te banen naar de harten van het publiek. Hoewel ze misschien niet naar haar show keken, hielden mensen van het kleine meisje en stroomden ze naar parades, parken en waar dan ook waar Soleil te zien was. In tegenstelling tot andere kindersterren, kwam ze niet jong uit de industrie, maar ze lijkt het prima te hebben gedaan.

The New Sunday Times ging ook dieper in op het oorspronkelijke concept van de show: de president van NBC Entertainment wilde een show met een klein meisje in de hoofdrol, omdat niet veel tv-series het hadden gedaan. Toen ontmoette hij een vrouw wiens vroegrijpe dochter Punky Brewster heette. Zo begon een zoektocht naar een klein meisje dat Punky kon spelen - en een paar andere details voor het schrijven van de pilot.

Heel veel kleine meisjes (nou ja, meestal hun moeders) haastten zich naar audities, maar Moon Frye had connecties dankzij haar ouders en het feit dat zij en haar broer allebei al op tv hadden gewerkt.

Hoe dan ook, de knorrige toon van het artikel in The New Sunday Times wijst erop dat de show zelf nooit echt het hoogtepunt was: het was Soleil en haar persoonlijkheid. In feite was het meer haar persoonlijkheid in persoon dan haar karakter, want het was duidelijk dat de mensen die van haar hielden niet van haar tv-programma hielden…

Het einde van de serie, waarvan de cast en crew duidelijk vonden dat het te vroeg kwam, vond plaats halverwege de schrijversstaking, bevestigde een van de stafschrijvers via MentalFloss. Helaas betekende dat dat de laatste aflevering van de show oorspronkelijk niet bedoeld was als de laatste aflevering. Toch waren de producenten het erover eens dat het hondenhuwelijk dat ze hadden gehouden voor de laatste aflevering van het vierde seizoen een goede manier was om uit te gaan.

Maar de echte reden waarom de show eindigde? Die altijd lage beoordelingen.

Zoals Mental Floss opmerkte, werd de show "goed ontvangen door het jeugdige publiek", maar dat "was niet genoeg om de kosten van een primetime-serie te dekken." Zoals de kostuumontwerper uitlegde: "Er was veel zorg aan besteed" bij het maken van de show met kinderen in gedachten, maar uiteindelijk kochten hun ouders het niet.

Aanbevolen: