Disney's regel van 65 afleveringen heeft een aantal geweldige shows verpest

Inhoudsopgave:

Disney's regel van 65 afleveringen heeft een aantal geweldige shows verpest
Disney's regel van 65 afleveringen heeft een aantal geweldige shows verpest
Anonim

Er zijn maar weinig studio's op de planeet die in de buurt komen van wat Disney in de loop van de tijd heeft kunnen bereiken, en dat heeft alleen maar te maken met hun werk op het grote scherm. Disney Channel is al tientallen jaren een nietje en het netwerk zelf heeft plaatsgemaakt voor enorm succesvolle shows die legio fans hebben gevonden.

Ondanks al hun succes, heeft het kanaal bereidwillig toegestaan succesvolle shows vroegtijdig te beëindigen in plaats van meer afleveringen groen te geven. Het bleek dat het netwerk een interessante regel gebruikte om te helpen navigeren door de wateren van programmering en daarbuiten.

Dus, wat is deze regel en welke shows werden beïnvloed? Laten we eens kijken naar het interessante pad dat Disney Channel insloeg met de regel van 65 afleveringen.

De regel van 65 afleveringen

Disney Channel Zelfs Stevens
Disney Channel Zelfs Stevens

Normaal gesproken wil een televisienetwerk niets liever dan dat hun shows lange runs op het kleine scherm hebben, maar het is altijd al bekend geweest dat Disney dingen op hun eigen manier doet. Buiten het medeweten van de meesten, heeft Disney Channel in het verleden een regel van 65 afleveringen gebruikt, waardoor een limiet wordt gesteld aan het aantal afleveringen dat een succesvolle show kan hebben. Het blijkt dat er een reden is voor deze bizarre regel.

Tijdens de jaren 90 zou Disney hun limiet van 65 afleveringen voor hun shows op Disney Channel uitrollen. Deze limiet zorgde ervoor dat het netwerk hun shows afsloot bij 65 afleveringen en daarna de zaken goed noemde, tenzij er daarna een film werd gemaakt.

Volgens Fandom heeft Disney deze schijnbaar bizarre regel geïmplementeerd als een manier om met programmeerschema's om te gaan. Volgens de site: Met 65 afleveringen kan elke weekdag één aflevering worden uitgezonden, waarbij de 65e aflevering aan het einde van de 13e week (5 x 13=65) wordt bereikt. Dertien weken is een kwart jaar. In een kalenderjaar kunnen vier shows van 65 afleveringen worden uitgezonden.”

Dit gaf het netwerk enige flexibiliteit met programmering, syndicatie en beoordelingen, maar het zorgde er ook voor dat fantastische shows buiten de boot vielen. Heb je je ooit afgevraagd waarom je favoriete Disney Channel-show werd stopgezet? Deze regel kan er iets mee te maken hebben.

Zelfs Stevens, Lizzie McGuire en meer werden getroffen

Disney Channel Lizzie McGuire
Disney Channel Lizzie McGuire

Het lijdt geen twijfel dat deze regel van invloed was op een aantal werkelijk geweldige shows uit de jaren 2000, waaronder Even Stevens en Lizzie McGuire, die twee van de meest populaire shows in de geschiedenis van Disney Channel blijven. Helaas zijn dit niet de enige slachtoffers van de vreemde regel van Disney.

Lilo & Stitch: The Series, Phil of the Future, American Dragon: Jake Long en meer waren allemaal niet in staat om de limiet van 65 afleveringen te doorbreken. Dit betekent dat veel mensen toen ze opgroeiden naar het netwerk werden gedwongen om herhalingen van hun favoriete programma's te kijken in plaats van nieuwe afleveringen te krijgen. Zeker, zelfs Stevens en Lizzie McGuire kregen allebei films, maar meer afleveringen zouden veel beter zijn geweest.

Zoals we al zeiden, werd deze regel in de jaren 90 afgetrapt, dus het had invloed op geweldige shows zoals The Famous Jett Jackson en So Weird, die allebei verdienden om wat meer afleveringen te krijgen. Disney voerde echter hun regel uit en die shows vielen buiten de boot ten gunste van andere shows die in de plooi kwamen.

Shows Like That's So Raven Have Broken The Rule

Disney Channel That's So Raven
Disney Channel That's So Raven

Gelukkig zijn er shows geweest die de mal hebben doorbroken en hebben kunnen ontsnappen aan het lot van andere shows die ten prooi vielen aan de limiet van 65 afleveringen. Natuurlijk waren deze shows allemaal enorme hits, maar het laat maar weer eens zien dat het niet eenvoudig was om dit in die tijd voor elkaar te krijgen.

That's So Raven, net als Even Stevens en Lizzie McGuire, was een enorme hit voor het netwerk. In feite kreeg het uiteindelijk een spin-off-serie die ook succes vond. That's So Raven heeft tijdens zijn tijd op het kleine scherm 100 afleveringen uitgezonden, wat iets meer was dan Hannah Montana. Praten over een enorme pluim op de dop voor de show! Hannah Montana is een van de grootste shows in de geschiedenis van het netwerk, en toch kon That's So Raven meer afleveringen produceren, wat bewijst dat de show ongelooflijk was.

Het zal interessant zijn om te zien hoe het afloopt nu Disney zijn eigen streamingdienst heeft en op originele inhoud wil rekenen. We weten dat The Mighty Ducks: Game Changers op het platform zal verschijnen, net als geanimeerde shows gebaseerd op Moana, Zootopia en The Princess and the Frog. Zullen deze shows worden afgesloten zoals Disney Channel-shows uit het verleden? Laten we hopen dat ze allemaal de kans krijgen om te gedijen op Disney+ zodra ze zijn gelanceerd.

Disney's regel van 65 afleveringen beroofde fans van wat kwaliteitsinhoud, dus misschien zal het bedrijf dingen veranderen en vasthouden aan shows die de fans echt willen zien.

Aanbevolen: