De cast van 'Euphoria' heeft een aantal bizarre auditieverhalen

Inhoudsopgave:

De cast van 'Euphoria' heeft een aantal bizarre auditieverhalen
De cast van 'Euphoria' heeft een aantal bizarre auditieverhalen
Anonim

Euphoria is momenteel een van de meest spraakmakende shows op televisie. Een belangrijke reden dat de show zo succesvol is geweest, is het werk van de jonge castleden, van wie velen nog nooit professioneel hadden gehandeld voordat ze hun rol in het HBO-drama belandden. Terwijl Zendaya al een grote Disney Channel-ster was en Maude Apatow bekend stond om haar rollen in de films van haar ouders, waren acteurs als Hunter Schafer en Angus Cloud nog nooit in een film of tv-show geweest.

Het was niet zomaar toeval dat Euphoria zoveel onbekende namen castte. Maker Sam Levinson heeft veel nagedacht over hoe hij acteurs kon casten die realistische en boeiende tieners konden spelen. Hoewel Zendaya en Maude Apatow namen waren die hij vanaf het begin in gedachten had, speurde hij Instagram af - en soms zelfs de straten - om acteurs te vinden om de rest van de personages in zijn show te spelen.

6 Alexa Demie vond een kaas genaamd 'Euphoria' vlak na haar auditie

Alexa Demie speelt Maddy Perez op Euphoria, en ze is beroemd geworden dankzij haar sterke optreden in de show en de indrukwekkende make-uplooks waarmee ze pronkt op haar sociale media-accounts. Voordat ze haar rol op Euphoria belandde, zei Demie echter dat ze na zoveel slechte audities behoorlijk ontmoedigd raakte door acteren. Gelukkig moedigden verschillende positieve signalen haar aan om eraan te blijven werken, inclusief het advies van een paranormaal begaafde. Wat haar er echter echt van overtuigde dat dit de juiste rol voor haar was, was een soort kaas die ze direct na een van haar eerste audities bij een delicatessenwinkel vond. "Ik ging naar een broodjeszaak en daar was een kaas genaamd Euphoria", vertelde ze aan Collider.

5 Angus Cloud werd van de straat gevonden

Angus Cloud had geen professionele acteerervaring toen hij op Euphoria werd gecast. Hij werd zelfs letterlijk van de straat gevonden in New York en naar Hollywood gevlogen voor zijn eerste auditie. Voordat hij de rol van Fezco op Euphoria kreeg, werkte hij in een gefrituurd kip- en wafelrestaurant in Brooklyn. Cloud vertelde GQ dat hij eerst dacht dat het oplichterij was toen een vrouw hem op straat benaderde om auditie te doen voor een nieuw HBO-drama, maar zoals we nu weten, bleek het volkomen legitiem te zijn.

4 Jacob Elordi vergat veel van zijn regels tijdens zijn 'Euphoria'-auditie - en kreeg de rol toch

Jacob Elordi maakte een heel moeilijke tijd door in zijn leven toen hij auditie deed voor Euphoria. Zoals hij het tijdschrift Wonderland vertelde, was hij 'praktisch dakloos' toen hij voor het eerst auditie deed. Het is daarom begrijpelijk dat hij in die tijd veel stress had. Hij was zelfs zo gestrest dat hij zijn tekst vergat. Desalniettemin maakte hij duidelijk indruk op het castingteam met zijn vertolking van Nate Jacobs, en hij zou deze levensveranderende rol gaan spelen.

3 Rebecca Louise was een figurant die gepromoveerd werd

Rebecca Louise werkte oorspronkelijk aan Euphoria als een extraatje – met andere woorden, ze was gewoon daar op de achtergrond, zonder een personage of lijnen om te spreken. In seizoen twee verdiende ze echter een enorme promotie toen ze werd gecast als Young Marsha in de flashback-aflevering "Ruminations: Big and Little Bullys". Het is vrij zeldzaam dat iemand van een figurant naar een genoemd personage in een tv-show gaat, dus het is duidelijk dat Rebecca Louise iets deed om echt indruk te maken op het productieteam. Dit is nog een andere manier waarop het gietproces voor Euphoria verre van typisch is geweest.

2 Sydney Sweeney wees haar auditie-aanbod af – in eerste instantie

Toen Sydney Sweeney voor het eerst een auditie kreeg aangeboden voor Euphoria, wees ze de kans af. Dat alleen is zeldzaam genoeg in Hollywood. Het komt niet vaak voor dat een jonge, opkomende acteur die haar grote doorbraak nog moet bereiken, de kans om auditie te doen voor HBO afslaat. Maar in plaats van beledigd te zijn door haar afwijzing, werkte maker Sam Levinson hard om Sydney Sweeney ervan te overtuigen van gedachten te veranderen. Sweeney stemde er uiteindelijk mee in om binnen te komen en de rol voor te lezen, en de rest is geschiedenis.

De reden dat Sweeney de rol oorspronkelijk afwees, was omdat ze niet de topless scènes wilde filmen die voor de rol nodig waren. Maar nadat ze de scènes met Sam Levinson had besproken, voelde ze zich veel meer op haar gemak met wat ze zouden inhouden.

1 Dominic Fike kreeg bijna een rol in seizoen één - totdat zijn rol werd geschrapt

Fans van Euphoria kennen Dominic Fike van zijn rol als Elliot in het tweede seizoen van de HBO-hit. Wat ze misschien niet wisten, was dat het personage van Fike oorspronkelijk in seizoen één zou worden geïntroduceerd. Fike heeft zelfs het hele auditieproces doorlopen en de rol gekregen, alleen om deze volledig te schrappen.

Het moet zeker een stormachtige reis zijn geweest voor Fike, die voor Euphoria nog nooit professioneel had gehandeld. Het is echter veilig om te zeggen dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen voor hem.

Aanbevolen: