De ware oorsprong van 'Better Call Saul

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van 'Better Call Saul
De ware oorsprong van 'Better Call Saul
Anonim

Better Call Saul is zo goed dat je bijna vergeet dat het een spin-off is van een nog succesvollere show. Terwijl diehard fans van Breaking Bad nog steeds schreeuwen om al hun favoriete personages uit de baanbrekende AMC-serie te zien verschijnen op Better Call Saul, heeft de show het gewoon niet nodig. Vince Gilligan creëerde een tweede meesterwerk dat echt op zichzelf kan staan… Nou ja, 'alleen' met Saul Goodman van Bob Odenkirk. Laten we eerlijk zijn, de show zou gewoon niet werken zonder hem.

Gezien hoe succesvol Better Call Saul is en het feit dat beroemde regisseurs ook dol zijn op de show, is het volkomen logisch waarom Rotten Tomatoes zich inspant om de ware oorsprong van de serie te achterhalen. En wie kan de waarheid beter onthullen dan Saul Goodman/Jimmy McGill zelf, Bob Odenkirk… Laten we eens kijken…

Better Call Saul poster
Better Call Saul poster

Hoe Bob een rol kreeg bij Breaking Bad

De oorsprong van Better Call Saul begint natuurlijk met het succes van Breaking Bad. Maar toen de beroemde acteur en komiek Bob Odenkirk in de rol van Saul Goodman/Jimmy McGill werd gecast, was de show allesbehalve succesvol.

"Mijn agent belde me en zei: 'Ze gaan je een rol aanbieden. Het is een geweldige show en je zou ja moeten zeggen om het te doen.' Op dat moment hadden niet veel mensen Breaking Bad gezien. Het was tegen het einde van seizoen twee, "legde Bob Odenkirk uit aan Rotten Tomatoes. "Het eerste seizoen werd afgebroken door een schrijversstaking. Ik denk dat de show in grote, grote mate werd overschaduwd door Mad Men. En het was natuurlijk niet gestreamd. Dus heel weinig mensen kenden Breaking Bad tot ongeveer de vierde seizoen. Ik heb inderdaad een vriend gebeld met wie ik had gewerkt en ik zei: 'Ken je deze show Breaking Bad?' En hij zei: 'Beste show op tv. Daar moet je ja op zeggen.' Dus ik zei: 'Natuurlijk, ik zal het doen.'"

Het idee om een advocaat te spelen die een beetje een oplichter was, was opwindend voor Bob. Bovendien voelde hij dat het in zijn 'stuurhuis' was sinds hij Stevie Grant speelde in The Larry Sanders Show. Hierdoor had Bob Vince veel te bieden over hoe het personage eruit moest zien en zou moeten klinken. Gelukkig voor hem was Vince het type showrunner dat openstond voor samenwerking. Dit is wat Saul Goodman echt tot een fantastisch personage maakte en een spin-off-serie waardig.

Het idee om Saul beter te bellen kwam voort uit een grap in Breaking Bad

Hoewel Bob Odenkirk het succes van Breaking Bad gemakkelijk in een spin-off-serie had kunnen omzetten en zijn bankrekening echt gelukkig had kunnen maken, wist hij niet zeker of de beslissing de moeite waard was. Althans, niet in het begin. Het idee kwam eigenlijk voort uit een grap van de set van Breaking Bad.

"Ik heb het idee van een vervolg altijd als een grap benaderd en een waar ik niet veel gevoelens bij had", legde Bob uit. "De eerste scène die ik deed in Breaking Bad met Bryan Cranston is een grote scène waarin ik een monoloog zou doen, en W alter White zou vertellen wie ik ben en hem zou zeggen dat hij me niet nodig heeft en 'Waarom vermoord je niet gewoon je vriend die in de gevangenis zit? Laat hem vermoorden of zoiets.' Iemand van de crew grapte: 'Kan ik een baan krijgen voor het vervolg?' nadat we die scène hadden opgenomen - daar op de set, riep iemand: 'Kan ik een baan krijgen voor het vervolg?' Iedereen lachte omdat ik denk dat het personage echt knalde.

Better Call Saul bob odenkirk
Better Call Saul bob odenkirk

Ongeveer een jaar te laat ging de grap verder toen het personage van Saul terugkeerde naar de show…

"Ik denk dat het een jaar later was toen Saul terugkwam, en mensen grapten: 'Denk je dat hij een vervolg zou moeten hebben? Ik denk dat ik dat graag zou willen zien.' Vince zei tegen me: 'Denk je dat er een show in dit personage zit? Omdat ik denk dat die er is.' En ik zei: 'Ik weet het niet. Als je denkt dat die er is, denk ik.' Ik moet eerlijk zijn. Ik denk het niet. Op dat moment niet. [Ik dacht:] 'Hij is gewoon een oplichter. Wat maakt het uit?'"

Maar Vince heeft daar een manier voor gevonden. Hij maakte het personage veel sympathieker, dynamischer en had te maken met een aantal echte belangen.

"Een van de eerste dingen waar we het over hadden toen Vince en Peter [Gould] spraken over het maken van een serie, was dat ik zei: 'Je moet hem aardig maken.' Ik denk niet dat hij een sympathieke man is, 'legde Bob uit. "Hij is sympathiek in relatie tot de wereld om hem heen in Breaking Bad. [Dus] ze gingen door en deden dat. Ze bedachten wie hij werkelijk was, wie James McGill was. En James McGill is sympathiek. Saul is een front en een façade; Ik weet niet of je kunt zeggen dat je die versie van een persoon leuk vindt, maar de echte man die we hebben leren kennen in Better Call Saul is een sympathieke man met wie je je kunt inleven en waar je voorstander van bent.”

En, net als de W alter White/Heisenberg-dynamiek, is dit wat Bob Odenkirk echt in het idee van de spin-offshow heeft gebracht en uiteindelijk heeft geleid tot Better Caul Saul.

Aanbevolen: