Deze Eddie Murphy-film verloor $ 92,9 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze Eddie Murphy-film verloor $ 92,9 miljoen
Deze Eddie Murphy-film verloor $ 92,9 miljoen
Anonim

In de afgelopen decennia is het gemiddelde budget van de films die uit het Hollywood-systeem komen, op zijn zachtst gezegd enorm gestegen. Als zodanig kunnen grote films een duizelingwekkende hoeveelheid geld verliezen als ze niet veel geld binnenbrengen aan de kassa. The Adventures of Pluto Nash slaagde er bijvoorbeeld in om ongeveer $ 93 miljoen te verliezen toen het in 2002 werd uitgebracht.

Hoewel het verbijsterend is dat een studio zoveel geld kan verliezen vanwege de slechte uitvoering van een enkele film, is de catastrofale mislukking van The Adventure of Pluto Nash om een andere reden verbazingwekkend. In The Adventures of Pluto Nash speelde Eddie Murphy tenslotte de hoofdrol, een acteur die op een gegeven moment zo zeker was aan de kassa dat hij een van de meest gevraagde sterren ter wereld was. Er waren zelfs zoveel mensen bereid om in de rij te gaan staan om Murphy op het grote scherm te zien, dat de studio's Murphy graag een fortuin wilden betalen om in hun films te spelen.

Een megaster worden

Toen Eddie Murphy zich bij de cast van Saturday Night Live voegde, is het heel veilig om te zeggen dat de show het moeilijk had. Gelukkig voor alle betrokkenen was Murphy zo hilarisch op SNL dat hij de show bijna in zijn eentje van de rand bracht. Nadat hij zijn comedy-karbonades op televisie had bewezen, sprong Murphy naar het grote scherm toen hij speelde in 48 uur., een film die een weggelopen hit werd. Na dat aanvankelijke succes zou Murphy de hoofdrol spelen in verschillende hitfilms, waaronder Beverly Hills Cop, The Golden Child en Coming to America.

Rond dezelfde tijd verstevigde Eddie Murphy zijn nalatenschap als box office-titan, hij was druk bezig andere gebieden van de entertainmentindustrie stormenderhand te veroveren. Zo werd Murphy een verrassend succesvolle zanger sinds zijn single “Party All the Time” beter presteerde dan verwacht. Wat nog belangrijker is, Murphy werd een van de meest succesvolle comedians ter wereld nadat Eddie Murphy: Delirious en Eddie Murphy: Raw de wereld stormenderhand veroverden.

Ongelooflijke mislukking

Volgens cbsnews.com werd The Adventures of Pluto Nash gemaakt voor $ 100 miljoen en bracht het slechts $ 7,1 miljoen op aan de kassa. Als gevolg hiervan zou Warner Bros. Pictures $ 92,9 miljoen hebben verloren, uitsluitend vanwege de slechte prestaties van The Adventure of Pluto Nash.

Telkens wanneer een film een complete flop wordt, zijn daar meestal veel verschillende redenen voor. In het geval van The Adventures of Pluto Nash geldt dat zeker. Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom de film zo volledig faalde, is dat de carrière van Eddie Murphy destijds op een behoorlijk opmerkelijke neerwaartse schuif was. Immers, in 2002 en 2003 speelde Murphy in veel vergeetbare films die ondermaats presteerden, waaronder I Spy, Showtime en The Haunted Mansion.

Natuurlijk zou het enorm oneerlijk zijn om het grootste deel van de schuld voor het optreden van The Adventures of Pluto Nash bij de ster te leggen. De trailer die voor de film werd uitgebracht, was tenslotte zo duidelijk slecht dat het zeker veel bioscoopbezoekers ervan overtuigde dat het een vergissing zou zijn om hun geld te betalen om de film te zien. Erger nog, The Adventures of Pluto Nash heeft op het moment van schrijven een rating van 4% op Rotten Tomatoes. Als er iemand was die twijfelde om de film te gaan zien, hebben de overweldigend negatieve recensies die de film ontving hen waarschijnlijk overtuigd om thuis te blijven.

Gecompliceerde carrière

In de jaren sinds The Adventures of Pluto Nash werd uitgebracht, was de carrière van Eddie Murphy een verhaal met veel hoogte- en dieptepunten. Het is zelfs veilig om te zeggen dat Murphy een sleutelrol speelde in het succes van veel films en in de mislukkingen van andere. Aan de negatieve kant heeft Murphy de afgelopen decennia in verschillende stinkers gespeeld. Bijvoorbeeld A Thousand Words, Meet Dave, Norbit en Imagine That waren allemaal films die door Murphy als headliner werden gezien en op grote schaal werden gepand.

Gelukkig voor fans van Eddie Murphy heeft hij meerdere keren bewezen dat hij nog steeds een zeer getalenteerde artiest is sinds The Adventures of Pluto Nash werd uitgebracht. Ten eerste was Murphy zo geweldig in Dreamgirls dat je zou kunnen stellen dat de prestaties tot de beste van zijn carrière behoorden. Meer recentelijk kopte Murphy Dolemite Is My Name, een film die zo goed is dat veel mensen vonden dat hij Oscar-nominaties verdiende, waaronder een voor Beste Acteur. Uiteindelijk keerde Murphy in 2019 terug naar Saturday Night Live als presentator, en miljoenen kijkers waren dolblij om te zien hoe grappig hij weer op dat podium stond.

Aanbevolen: