Leah Remini verloor deze rol van $ 90 miljoen aan Courteney Cox

Inhoudsopgave:

Leah Remini verloor deze rol van $ 90 miljoen aan Courteney Cox
Leah Remini verloor deze rol van $ 90 miljoen aan Courteney Cox
Anonim

Leah Remini heeft in de loop van haar carrière een aantal hele grote rollen gehad. Ze verscheen voor het eerst op het toneel in 1998 met een zeer kleine rol in de ABC-sitcom, Head of the Class. Later kreeg ze terugkerende rollen in andere shows zoals Living Dolls, Saved by the Bell en Phantom 2040.

Haar grote doorbraakrol kwam eind jaren '90, toen ze zich bij de cast van de CBS-sitcom The King of Queens voegde. In totaal speelde ze in 207 afleveringen van de serie, in het personage Carrie Heffernan, tegenover Kevin James' Doug Heffernan.

In haar boek Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology vertelt Remini hoe ze door leden van de sekte onder druk werd gezet om te proberen James te rekruteren. Ze zei dat ze erin slaagde deze druk af te weren door tegen hen te zeggen: "Hij is katholiek. Hij wil er niets mee te maken hebben."

Carrie is een personage waar Remini in de loop der jaren erg synoniem voor is geworden. In hetzelfde boek onthult ze echter hoe ze de rol van Monica Geller van $ 90 miljoen in Friends verloor aan Courteney Cox.

Leah Remini wist meteen dat Courteney Cox de rol zou krijgen

Jaren voordat ze Carrie werd in The King of Queens, had Remini auditie gedaan om Monica te spelen in de klassieke NBC-sitcom Friends. Volgens haar had ze de laatste auditieronde gehaald en was de beslissing alleen op haarzelf en een andere acteur neergekomen.

Helaas voor hen kwam Courteney Cox binnen terwijl ze op weg waren om de kamer uit te gaan - om auditie te doen voor precies dezelfde rol. In haar boek herinnert Remini zich hoe ze meteen wist dat de rol naar Cox zou gaan zodra ze haar zag.

Hoewel ze aanvankelijk had gevoeld dat haar kansen om de rol te bemachtigen groot waren, vertelde haar gevoel haar een heel ander verhaal op de parkeerplaats, zodra ze Cox had gezien. Uiteindelijk werden haar angsten bevestigd, aangezien de Misfits of Science-ster officieel werd gecast als Monica.

Cox zou in alle tien seizoenen van Friends te zien zijn. In het eerste seizoen kreeg de actrice - samen met haar andere belangrijke tegenhangers - ongeveer $ 22.500 per aflevering. Ze zouden dat cijfer uiteindelijk zien stijgen tot $ 1 miljoen per aflevering in de richting van de laatste seizoenen van de show.

Remini huilde dagenlang na het missen van de rol

Uiteindelijk heeft Cox naar schatting in totaal $ 90 miljoen verdiend met het spelen van Monica. Dit cijfer stijgt eigenlijk voortdurend, terwijl de castleden blijven verdienen aan herhalingen van de show op verschillende platforms.

Dat is al het geld dat in Remini's zak had kunnen belanden als Cox al die jaren niet de auditieruimte was binnengelopen. Ze schreef in het boek dat ze dagenlang huilde nadat ze hoorde dat ze de rol niet kreeg.

Desalniettemin vertelde ze in 2015 in een aflevering van The Howard Stern Show aan de radiopersoonlijkheid dat ze er uiteindelijk in slaagde er vrede mee te sluiten. Dit was grotendeels te danken aan het feit dat ze uiteindelijk een belangrijke eigen show had.

"Als je je show krijgt - dat is wat King of Queens voor mij was - dat was mijn rol, dat was mijn show, het was de bedoeling dat ik die rol had", legde ze uit. "Dan kun je terugkijken en ga, 'Dat was niet de bedoeling.'"

Remini kwam uiteindelijk in 'Friends'

Hoewel ze misschien niet de rol van Monica heeft gekregen, heeft Remini uiteindelijk haar droom kunnen vervullen om in Friends te verschijnen, toen ze te zien was in de voorlaatste aflevering van seizoen 1, The One with the Birth. Ze speelde een vrouw die een baby beviel in hetzelfde ziekenhuis als Carol Willick, de ex-vrouw van Rose Geller.

Remini's vriend Jennifer Aniston werkte ook als een van de hoofdpersonages aan Friends, die Rachel Green op een beroemde en uitstekende manier portretteerde. Aniston kwam blijkbaar dicht bij het missen van de rol, iets wat haar een paar jaar eerder was overkomen.

In de beginjaren van haar carrière portretteerde Remini het personage Serafina Tortelli in twee afleveringen van Cheers, ook op NBC. Het zou blijken dat Aniston ook auditie had gedaan voor dezelfde rol. Serafina was de dochter van Carla Tortelli, gespeeld door de bekroonde actrice Rhea Pearlman.

Volgens Remini was Aniston echter erg genadig in de nederlaag en bood ze haar felicitaties aan toen haar tegenhanger werd bevestigd voor de rol. 'Jennifer had niet zoeter kunnen zijn', schreef ze in haar boek. ''Gefeliciteerd, schat!' zei ze, en ik kon zien dat ze het echt meende.'

Aanbevolen: