Hoe Bob Odenkirk echt was op de set van 'Better Call Saul

Inhoudsopgave:

Hoe Bob Odenkirk echt was op de set van 'Better Call Saul
Hoe Bob Odenkirk echt was op de set van 'Better Call Saul
Anonim

Bob Odenkirk heeft openlijk toegegeven dat hij een uitdaging zou kunnen zijn op de set van Saturday Night Live. Dit heeft bijgedragen aan zijn gecompliceerde relatie met maker Lorne Michaels. Maar tegen de tijd dat hij Saul Goodman ging spelen in Breaking Bad van AMC, was zijn leven drastisch veranderd. Ten eerste maakte hij de overstap naar drama na een uiterst succesvolle carrière in comedy. Ten tweede werd hij behandeld als een echte acteur.

Omdat hij zo'n succes was in Breaking Bad, dachten mede-makers Vince Gilligan en Peter Gould dat hij perfect zou zijn als de ster van zijn eigen spin-off. De hoofdrol spelen in een drama met een groot budget kan het slechtste in elke acteur naar boven halen. Maar maakte het van Bob een diva? Dit is wat zijn collega's van Better Call Saul hebben gezegd over hoe het was om met hem samen te werken…

6 Bob Odenkirk leek aanvankelijk "zenuwachtig" en "afstandelijk"

In een exclusieve mondelinge geschiedenis van Better Call Saul van The Ringer voorafgaand aan het laatste seizoen, werpen talloze cast- en crewleden een licht op hoe Bob achter de schermen was. Volgens Jonathan Banks, die in beide series Mike Ehrmantraut speelde, leek Bob zich niet helemaal op zijn gemak toen hij voor het eerst met hen begon te acteren in Breaking Bad. Hij zei zelfs dat Bob "nerveus" leek.

Op Better Call Saul had Bob in het begin ook een aantal duidelijke bedenkingen.

"Hij leek even afstandelijk", zei Rhea Seehorn, die Kim Wexler speelde. "Maar toen werd ons verteld om door te gaan en te repeteren, alleen ik en Bob, dat iedereen de kamer zou verlaten en dat we terug zouden komen, 'Waarom gaan jullie niet een paar keer door de scène om je comfortabel te voelen met elkaar? ander?' En toen ze weggingen, realiseerde ik me dat Bob naar zijn schoen staarde. En een deel van je brein wil zeggen: 'Oké, hij mag me duidelijk niet en dit gaat vreselijk aflopen. En dit wordt het slechtste scheikundeboek van mijn hele leven.' Maar een ander deel van mij zei: 'Of het enige feit dat nu aanwezig is, is dat Bob naar zijn schoen kijkt. Dus laten we daar beginnen.' Ik zei: 'Hé, kwamen je schoenen zonder veters? Of heb je ze eruit gehaald?' Omdat hij vans had die geen veters hadden, of misschien waren het Sperry Top-Siders, ik weet het niet zeker. Maar er zaten geen veters in. En hij keek naar me op en zei: 'Ze kwamen deze kant op. Mijn vrouw heeft ze voor me gehaald bij de schoenenafdeling' en vertelde me uiteindelijk hoe hij zich zorgen had gemaakt."

Het bleek dat Bob zich terecht zorgen maakte over de hele situatie.

"Hij was nooit de persoon tegen wie mensen een scheikunde-lezing moesten doen, waar hun baan en hun hoop en dromen zijn gevestigd op lezen met hem en hij is prefab," legde Rhea uit."Het was dit prachtige moment waarop hij zo eerlijk was. Maar het kostte me om eerlijk te zijn in plaats van in mijn hoofd over wat ik dacht dat hij dacht voor ons om daar te komen. En toen zijn we daar begonnen, om de scène te lezen, en het was geweldig. Ik bedoel, ik weet niet of ik het ooit voor de rest van mijn leven zal herhalen."

5 Bob Odenkirk was de natuurlijke leider van de cast

Bob presenteerde zichzelf als een echte leider, of hij zich daar nu volledig van bewust was of niet. Het feit dat hij zo bezorgd was over het verpesten van zijn scheikunde die hij met Rhea las, bewijst dit. Maar een van zijn andere co-sterren, Ed Bedgley Jr., die Clifford Main speelde, weergalmde hetzelfde gevoel.

"Hij was een goede aanvoerder wanneer we hem nodig hadden, of hij moest zijn, maar hij was ook heel erg een ensemblespeler. Hij kon het gemakkelijk op de brede schouders van zijn talent dragen," Ed verklaarde aan The Ringer. "We keken hem elke week aan voor advies."

4 Bob Odenkirk weigerde een trailer te gebruiken

Toen Bob Vince Gilligan en Peter Gould ontmoette over het doen van de prequel/het vervolg op Breaking Bad, vertelde hij hen dat hij geen trailer wilde. De reden hiervoor was dat hij net als de rest van zijn castleden wilde zijn. Geen enkele speciale privileges.

Bovendien wist Bob dat het toevoegen van meer trailers aan de set tot langere dagen zou leiden vanwege bedrijfsverhuizingen. Dit betekende dat zijn collega's langer dan nodig bij hun familie weg waren.

3 Geen trailer gebruiken heeft Bobs leven gered

Fans op Twitter baden voor Bob nadat ze ontdekten dat hij in 2021 op de set was ingestort. Hij had een hartaanval gehad en hij had drie defibrillatorschokken nodig om hem terug te brengen. Daarna werd hij naar een ziekenhuis in Albuquerque gebracht en onderging hij een operatie om plaque van zijn hart te verwijderen. Bob verloor de meeste van zijn herinneringen aan deze afschuwelijke gebeurtenis, volgens een interview dat hij deed met Howard Stern. Maar aangezien hij zijn leven had kunnen verliezen, was dit een kleine prijs om te betalen.

In zijn interview met The Ringer en met Stern zegt Bob dat hij geen trailer op de set van Better Call Saul heeft omdat hij zijn leven heeft gered. In plaats van terug te gaan naar zijn trailer om te ontspannen na het filmen van een scène in het laatste seizoen, bleef hij bij iedereen. Dus hij was in staat om snel aandacht te krijgen toen hij instortte.

"Als hij naar zijn trailer was gegaan, hadden we een andere uitkomst gehad, maar hij koos ervoor om op de set te blijven en hing rond met Patrick [Fabian] en mij," legde Rhea Seehorn uit. "Godzijdank".

2 Was Bob Odenkirk een diva voor nieuwe acteurs?

Volgens Peter Gould deed Bob zijn uiterste best om vriendschap te sluiten met alle nieuwkomers op de set van Better Call Saul.

"Hij maakte er meteen zijn zaak van om vriendschap te sluiten en de deur open te zetten voor acteurs die er maar voor een dag of een week zijn, of voor een kleine rol," zei Peter.

1 Bob was een harde werker, zelfs nadat hij bijna stierf

Ondanks dat hij bijna dood ging, stond Bob te popelen om weer aan het werk te gaan. Dit was zenuwslopend voor Peter Gould omdat hij wilde dat zijn ster volledig zou herstellen. Maar Bob was vastbesloten om weer aan het werk te gaan. Zijn liefde voor de show was onmiskenbaar en zelfs een bijna-doodervaring zou hem er niet van weerhouden Better Call Saul af te maken.

Aanbevolen: