De waarheid over waarom de 'Popeye'-film in 2015 werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom de 'Popeye'-film in 2015 werd geannuleerd
De waarheid over waarom de 'Popeye'-film in 2015 werd geannuleerd
Anonim

Popeye-fans waren dolblij toen ze hoorden van een nieuwe animatiefilm met hun favoriete zeeman. De film werd aangekondigd in 2010, met Hotel Transylvania-regisseur Genndy Tartakovsky aan het roer, en een releasedatum voor 2015 werd gegeven.

Het fictieve stripfiguur, beroemd om zijn superkracht na het eten van spinazie (waarschijnlijk een truc om kinderen hun groenten te laten eten), debuteerde oorspronkelijk in een stripverhaal uit 1929. Later verhuisde hij naar theaters toen Max Fleischer de stripverhalen aanpaste voor een reeks korte animatiefilms in 1933, en in de jaren daarna was Popeye te zien in stripboeken, videogames en advertenties. Hij was ook het onderwerp van zijn eigen film in 1980, toen de veel gemiste acteur Robin Williams de rol op zich nam. Zoals filmliefhebbers zullen weten, was dit echter niet een van de beste films van de acteur, ondanks zijn inspanningen in de rol.

Ondanks het mislukken van de eerdere film, was de verwachting hooggespannen voor Popeye's volgende avontuur op het grote scherm. Vanwege de nostalgische aantrekkingskracht werd verwacht dat het een van die animatiefilms zou zijn waar volwassenen van kunnen genieten, en fans kregen zelfs een voorproefje van de geanimeerde beelden die Tartakovsky had geregisseerd als proof of concept voor Sony Pictures Animation.

Alles leek goed aan boord van het goede schip Spinacher (de naam van Popeye's boot), maar toen gebeurde het ondenkbare. In 2015 werd de film schijnbaar geannuleerd en verdween hij spoorloos van Sony's release-lijst. Zelfs een blik spinazie kon Popeye deze keer niet redden, zo leek het!

Wie heeft Popeye overboord geduwd?

Filmbeeld
Filmbeeld

In een tijd waarin bijna elk stripfiguur zijn eigen film krijgt, leek de schijnbare annulering van Popeye nogal verrassend. Yogi Bear, The Flintstones, Rocky en Bullwinkle en Tom en Jerry zijn slechts enkele van die personages van weleer die de overstap naar het grote scherm hebben gemaakt. Dus waarom niet Popeye?

De regisseur van de voorgestelde film kondigde de 'annulering' zelf aan, en toen hij de reden besprak, had hij dit te zeggen.

De veranderingen waarop hij zinspeelde, hadden betrekking op de verwijdering van Bob Osher als president van Sony Pictures Digital Productions en het inhuren van Kristine Belson om zijn plaats in te nemen.

Hoewel creatieve meningsverschillen met het nieuwe leiderschap werden genoemd als de belangrijkste reden voor de schijnbare ondergang van Popeye, schreef Tartakovsky een deel van de schuld toe aan het beruchte Sony-hackingschandaal van 2014. De studio werd gehackt door een groep die zichzelf de Guardians of Peace, en dit was een reactie op de controversiële film The Interview, de komedie van Seth Rogen over twee Amerikanen die van plan zijn de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un te vermoorden. De hackgroep wilde dat de film uit de release zou worden gehaald, en hoewel dat nooit het geval was, zorgde het er toch voor dat de studio de focus verloor op zijn andere projecten, waaronder Popeye. Zoals geciteerd in Den of Geek, zei Tartakovsky:

Over de waargenomen creatieve verschillen zei hij ook:

Dus, was het echt het einde voor Popeye? Het leek er zeker op. Tartakovsky kondigde zijn voornemen aan om aan een ander project te werken, Can You Imagine? (hoewel dit ook nooit tot wasdom is gekomen) en de Popeye-film voegde zich bij de andere Sony-animatiefilms die vastzaten in ontwikkelingsgevangenis, waaronder Neanderthals, van Iron Man-regisseur Jon Favreau.

In plaats van door te gaan met de volgende filmische excursie van de zeeman, richtte de studio zich in plaats daarvan op gloednieuwe projecten. Helaas waren de volgende films op hun lijst de betreurenswaardige Smurfen: the Lost Village en The Emoji Movie, twee producten die het nauwelijks waard waren om Popeye voor te laten zinken.

Toch kun je een goede zeeman niet tegenhouden. Iemand heeft duidelijk zijn spinazie gegeten, want het is niet allemaal slecht nieuws voor het klassieke geanimeerde personage.

Popeye's ondergang is sterk overdreven

Popeye
Popeye

Ondanks geruchten van het tegendeel, werd de film nooit echt geannuleerd.

Volgens de Wiki-pagina werd Popeye nog steeds beschouwd als 'in actieve ontwikkeling' bij Sony, dus niemand had echt de stekker uit de foto getrokken. Ja, Popeye's reis naar het grote scherm is misschien vertraagd (en opzij geschoven door die afschuwelijke emoji's), maar de annulering was nooit officieel aangekondigd door Sony. En hier is het goede nieuws: het lijkt erop dat het project nu weer op koers ligt!

King Features, een kleine animatiestudio die vooral bekend staat om het maken van projecten rond klassieke tekenfilms, heeft nu de leiding over het terugbrengen van Popeye naar het grote scherm. Dit is niet de eerste keer dat ze geflirt hebben met de pijprokende matroos. Om het 90-jarig jubileum van het personage in 2018 te vieren, brachten ze een reeks 2D-animatieshorts uit, getiteld Popeye's Island Adventures, op YouTube.

De film staat gepland voor een release in 2022, maar of deze al dan niet banden heeft met de animatiebeelden die Tartakosky in 2014 maakte, v alt nog te bezien. Verwacht binnenkort meer nieuws over het avontuur op het grote scherm van Popeye.

Aanbevolen: