De waarheid over waarom Kevin Bacon's 'The Following' na 3 seizoenen werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom Kevin Bacon's 'The Following' na 3 seizoenen werd geannuleerd
De waarheid over waarom Kevin Bacon's 'The Following' na 3 seizoenen werd geannuleerd
Anonim

The Following was een Fox-misdaaddrama dat draait om een kat-en-muisspel tussen een FBI-agent en een seriemoordenaar die vastbesloten is wraak te nemen. Natuurlijk heeft het nooit het soort succes behaald dat mensen als Dexter, Breaking Bad, 24 of True Detective genieten. Desalniettemin waren er hoge verwachtingen van de show, vooral omdat Kevin Bacon een leidende televisierol op zich neemt nadat hij voornamelijk met film bezig was (en het slachtoffer werd van een Ponzi-schema).

Helaas werd de show stopgezet na drie seizoenen te hebben gedraaid. En zelfs vandaag vragen fans zich af waarom de show werd geannuleerd net toen de laatste afleveringen van de show voor het seizoen drie werden uitgezonden.

Het was bijna alsof de hoofdrol werd geschreven voor Kevin Bacon

Kevin Williamson, de man achter de serie, wist dat het voor hen van cruciaal belang was om de juiste persoon te casten voor de rol van FBI-agent. En hij kon echt aan niemand anders denken dan aan Bacon. "Ik had een paar dagen eerder gezegd:" We moeten iemand als Kevin Bacon hebben omdat hij de gravitas heeft. We hebben iemand nodig die een filmster is om deze rol te spelen. Iedereen anders wordt gewoon gek, '" legde Williamson uit tijdens een interview met Collider. "Ik wilde dat hij zwaarder zou worden door de schade en al die dingen."

Het toeval wil dat de twee dezelfde vertegenwoordiging hebben, WME, en ze wilden graag dat Williamson en Bacon samenwerken. "En ze zeggen: 'Nou, waarom geven we het niet aan Kevin Bacon?'", herinnerde Williamson zich terwijl hij met Opdracht X sprak. "Ik heb zoiets van," Oh. Ik dacht niet dat hij tv deed.’ En toen las hij het en hij wilde me ontmoeten.”

Wat Williamson niet wist, was dat Bacon geïnteresseerd was geraakt in een tv-rol nadat hij fan was geworden van series als Homeland, Breaking Bad, The Closer en Game of Thrones."Al deze shows zijn echt belangrijk geworden in mijn wereld", legde Bacon uit tijdens een gesprek met ItsMuchMore. "Dus ik zei: 'Misschien is het tijd voor mij om mijn hoed in de ring te gooien en televisie te doen?'" Dat gezegd hebbende, Bacon was niet bepaald enthousiast om aan iets te werken dat 22 tot 24 afleveringen nodig had. Gelukkig was The Next niet zo. "Ik kreeg te horen dat ze maar 15 afleveringen in het seizoen zouden doen - en ik sprong meteen aan boord. Het was een no-brainer.”

Waarom werd het volgende na drie seizoenen geannuleerd?

Bacons casting in The Following zorgde in het begin zeker voor veel geroezemoes. Sommigen zullen zelfs zeggen dat de acteur de trend zette voor series met een kortere volgorde die tegenwoordig de headline zijn van enkele van de grootste Hollywood-filmsterren. Dat gezegd hebbende, werd het uiteindelijk duidelijk dat The volgende niet alleen kon gedijen op Bacon's sterrenkracht.

Hoewel de serie sterk begon (naar verluidt trok hij in het begin bijna 10 miljoen kijkers), zag hij sinds de première een gestage afname van het publiek. Uit rapporten blijkt zelfs dat het tweede seizoen gemiddeld slechts 5,2 miljoen kijkers telde, terwijl seizoen drie er slechts in slaagde om naar schatting 4,8 miljoen kijkers binnen te halen. De uitvoering was misschien niet de meest indrukwekkende in de tv-geschiedenis, maar het was op zijn minst behoorlijk. Helaas bleven de aantallen echter verder dalen. Tijdens het derde seizoen had het aantal kijkers voor The Following naar verluidt moeite om de drie miljoen te bereiken, wat uiteindelijk leidde tot een annulering van Fox.

Na het nieuws over de annulering van de show, ging Bacon naar Twitter met het bericht: Grote liefde voor al onze trouwe fans. Het was een eer om voor je te werken. Zweet, tranen en veel bloed! Geniet van de laatste vier.” Hij volgde dit ook kort op met tweets waarin hij de crew van de show en Williamson zelf aansprak.

Op een gegeven moment had Warner Bros Television, met wie Williamson een deal heeft, naar verluidt geprobeerd de serie bij Hulu te kopen, hoewel dat nooit leek te lukken. Dat gezegd hebbende, ging Netflix ermee akkoord om de serie uit te zenden, maar deze werd in 2018 uit het streamingplatform gehaald. Op dit moment lijkt de show niet beschikbaar te zijn op andere streamingdiensten.

Ondertussen is Bacon, sinds het einde van Het volgende, niet vertraagd. Sterker nog, hij speelde de hoofdrol in meer films en series, waaronder City on a Hill en No Activity meest recentelijk. Bacon zal ook in verschillende aankomende films uitkomen. Tegelijkertijd heeft de acteur ook interesse getoond om lid te worden van het Marvel Cinematic Universe (MCU), nadat er naar hem werd verwezen in Guardians of the Galaxy en Avengers: Infinity War. In feite, toen hem werd gevraagd over het maken van een cameo in de komende Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Bacon werkte al eens met Guardians-regisseur James Gunn), zei Bacon tegen Esquire: "Ik zou daar graag deel van uitmaken." Zowel zijn fans als Marvel-fans denken er waarschijnlijk hetzelfde over.

Aanbevolen: