De waarheid over waarom het manifest werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom het manifest werd geannuleerd
De waarheid over waarom het manifest werd geannuleerd
Anonim

Het is bijna vanzelfsprekend dat NBC ooit hoge verwachtingen had van zijn bovennatuurlijke drama Manifest. De serie draait om de passagiers van de mysterieuze Flight 828 die vijf jaar vermist wordt. Het uitgangspunt is ongetwijfeld intrigerend, zozeer zelfs dat het resulteerde in een serie van drie seizoenen voor de show. Tegelijkertijd slaagde Manifest er ook in om een hele nieuwe publieksgroep aan te trekken zodra de show beschikbaar kwam op Netflix

Ondanks het succes van de show op het streamingplatform, leek een annulering onvermijdelijk. En zelfs vandaag de dag zijn fans benieuwd waarom NBC de show heeft stopgezet en waarom Netflix nooit heeft besloten om de show zelf te produceren.

Manifest ervaren waarderingen hoogte- en dieptepunten

Toen Manifest in 2018 in première ging, waren er enkele vergelijkingen met J. J. Abrams' hit ABC-drama Lost. Volgens Indie Wire trok de serie ongeveer 10,3 miljoen kijkers toen de pilot werd uitgezonden. De met elkaar verweven verhalen tussen de hoofdpersonen bleken voor de meesten echter ingewikkeld. Dat gezegd hebbende, de relaties zijn een belangrijk element voor de algehele plot van de show. "Het zal een langzame verbranding zijn", legde de maker van de serie, Jeff Rake, uit tijdens een interview met Collider in 2018. "Elke aflevering zal een redelijk evenwichtige balans zijn tussen relatiedrama dat de bal vooruit helpt in de belangrijkste relaties die we' opnieuw volgen in de aflevering, en mythologie voortduwen terwijl je ook een procedureel verhaal van de week met een gesloten einde draagt."

Later werd duidelijk dat een groot deel van het publiek de "slow burn" van de show helemaal niet op prijs stelde. Tegen de tijd dat de show zijn negende aflevering uitzond, was het publiek al gedaald tot naar schatting 5,9 miljoen. Ondanks de kijkcijfersdip besloot NBC de show voor een tweede seizoen te verlengen. Rake maakte ook duidelijk dat hij een zesjarenplan voor de serie had. "In mijn eerste incarnatie had ik eigenlijk een idee van het ultieme eindspel, maar zoals iedereen die televisie kijkt of schrijft, weet, is er een lange weg van het begin tot het einde", vertelde Rake aan Collider. "De vele lagen die ik van plan ben naar de show te brengen, zijn het resultaat van mijn eigen nadenken, door de jaren heen."

Toen de show zijn tweede seizoen uitzond, daalde het aantal kijkers verder naar een gerapporteerd gemiddelde van 3,90 miljoen met het hoogste aantal dat tijdens de finale werd geregistreerd. Ondertussen had de wereldwijde pandemische situatie Hollywood gedwongen de productie van verschillende shows en films maandenlang te staken voordat het werk geleidelijk weer werd hervat. En deze situatie werkte in wezen in het voordeel van Manifest.

Toen het tijd was om te beslissen over nieuwe en bestaande series, koos NBC er schijnbaar voor om zijn line-up "corona-proof" te maken, net zoals The CW en Fox. Dat betekende dat het netwerk ervoor koos om te gaan met scriptprogramma's die al waren gefilmd in plaats van met nieuwe shows die relatief onbekend zijn bij het publiek. Dit kan verklaren waarom NBC ervoor heeft gekozen om de show te vernieuwen voor een derde seizoen te midden van de matige prestaties.

Tegelijkertijd kwam Manifest afgelopen juni ook beschikbaar op Netflix. Na de release op het platform schoot de show naar de top van Nielsen's streaming-hitlijsten. TV Line onthulde zelfs dat de eerste twee seizoenen van de show bijna 2,5 miljard kijkminuten hadden. Sindsdien heeft Hulu ook besloten om het derde seizoen van de show op te pakken. Desondanks kondigde NBC aan dat het de show annuleerde. Kort daarna werd ook bevestigd dat Netflix geen plannen heeft om de show zelf te produceren.

Dus, waarom liepen NBC en Netflix weg van Manifest?

Toen NBC Manifest uit zijn line-up had verwijderd, ging Warner Bros. Television, die de show met Rake had geproduceerd, op zoek naar een nieuw thuis voor het drama. Maar hun inspanningen waren vergeefs. Volgens Deadline was Warner Bros. Television ook niet bereid om naar andere verkooppunten te kijken, omdat het daarbij ging om digitale rechten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat naar verluidt ook verschillende cast-opties in de show zijn verlopen. Daarom leek het opgeven van de show de meest rationele zet.

Wat Netflix betreft, toonde het streamingplatform interesse om de productie van Manifest in eerste instantie over te nemen. Die gesprekken liepen echter vrij snel op niets uit. "Netflix heeft ongeveer een week naar de cijfers gekeken", onthulde Rake tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "En blijkbaar hebben ze Warner Bros. TV laten weten dat ze, om welke reden dan ook waar ik niet mee kan praten, besloten dat ze de productie niet wilden overnemen en extra afleveringen wilden maken."

Jeff Rake geeft het manifest nog niet op

Ondanks de annulering is Rake ervan overtuigd dat er een manier is waarop Manifest in de toekomst kan doorgaan. "Wat vreemd voor een show om schijnbaar aan het einde van het touw te zijn en dan is het opeens de nummer 1-serie op Netflix voor, ik denk dat het 20 dagen op rij is", zei hij. “Ik was goed op weg door de stadia van rouw om het voortijdige einde van het verhaal te verwerken. Nu geniet ik van de wedergeboorte van de show.”

Zelfs als Netflix de productie van Manifest zelf al heeft afgewezen, vindt Rake ook dat hij de onderhandelingen met de streaminggigant moet voortzetten. Hij sluit ook een andere mogelijke streamingpartner niet uit. "Dus ik heb Warner Bros. en mijn agenten aangemoedigd om gesprekken voort te zetten met Netflix, en trouwens met iedereen, een ander platform dat misschien geïnteresseerd is in intensivering", onthulde Rake. "Er zijn veel vragen over de vraag of Hulu het zou willen overnemen sinds seizoen 3 van de show op Hulu leeft …" Alleen de tijd zal uitwijzen of Rake het schijnbaar onmogelijke voor elkaar kan krijgen.

Aanbevolen: