Jupiter's Legacy': dit is wat we weten over de Netflix-serie die in mei verschijnt

Inhoudsopgave:

Jupiter's Legacy': dit is wat we weten over de Netflix-serie die in mei verschijnt
Jupiter's Legacy': dit is wat we weten over de Netflix-serie die in mei verschijnt
Anonim

Er is een stripboekuniversum dat verder gaat dan de gebruikelijke MCU/DCEU, iets dat Netflix de kijkers wil herinneren aan dit voorjaar met de lancering van Jupiter's Legacy. De gloednieuwe originele fantasy-serie is gebaseerd op de gelijknamige Image Comics-serie.

De stripboekenreeks van Mark Millar en Frank Quitely wordt door velen beschouwd als het beste van Millars werk. De tv-serie is gemaakt door Steven S. DeKnight.

De slogan voor de serie geeft een idee van de reikwijdte en focus. "Kun jij de erfenis van 's werelds eerste generatie superhelden waarmaken?"

De cast en personages

Josh Duhamel schittert als Sheldon Sampson (The Utopian). Hij is de leider van een superheldenteam genaamd The Union. Ben Daniels (Rogue One: A Star Wars Story, The Sinner) speelt W alter Sampson, de oudere broer van Sheldon, en Leslie Bibb (The Babysitter), speelt Grace Sampson, de vrouw van Sheldon. Ook bekend als Lady Liberty, is ze ook een van de machtigste superhelden. Elena Kampouris en Andrew Horton spelen hun kinderen Chloe en Brandon.

Andere vaste castleden zijn Mike Wade van Fitz Small, een andere machtige superheld en lid van The Union, en Matt Lanter als George Hutchence. George was Sheldons vriend en bondgenoot, maar sindsdien heeft hij zich tegen hem en The Union gekeerd.

Tenika Davis heeft een terugkerende rol als Fitz' dochter Petra Small, en Anna Akana speelt Raikou, een huurling met twee zwaarden. Tyler Mane is Blackstar, een galactische schurk met een anti-materie batterij in zijn borst. Chase Tang wordt vermeld als gastster en speelt een schurk genaamd Baryon die alleen voor de Netflix-serie lijkt te zijn gemaakt.

Het verhaal en originele strips

In het universum van Jupiter's Legacy werden de eerste superhelden in de jaren dertig gelanceerd. Tegenwoordig zijn het gerespecteerde ouderen, maar het is de jongere generatie die de uitdaging aangaat om de wereld van vandaag te beschermen. Het naleven van de legendes die hun ouders zijn geworden, is een bron van angst.

Er komen 8 afleveringen in het eerste seizoen. Millar's strip Jupiter's Legacy debuteerde in 2013 en is een doorlopend verhaal. Jupiter's Circle kwam later als een prequel.

“Dit is Lord of the Rings voor superheldenfans”, vertelde Millar aan fans tijdens een media-evenement in februari.

Miller zei dat hij "het grootste superheldenverhaal wilde creëren, iets dat je zou krijgen van 20 jaar Marvel-films, allemaal in één verhaal gestopt."

Josh Duhamel legde de hoofdlijnen van het verhaal uit tijdens hetzelfde evenement. "Het loopt van de jaren dertig tot nu", zei hij."Ik mag deze jonge, ambitieuze, naïeve en kwetsbare kerel spelen die net een vreselijke tragedie met zijn familie heeft doorgemaakt nadat hij zijn vader op de ergst mogelijke manier had zien sterven, en dan op deze reis gaat waar hij letterlijk zijn verstand verliest."

In tegenstelling tot de stripversie, die de verhaallijn splitst tussen een tijdlijn net na de Wall Street Crash in 1929, en een andere die zich in het heden afspeelt. Alles bij elkaar omspant het ongeveer een eeuw. De Netflix-serie combineert de verhaallijnen via flashbacks en flash-forward-sequenties die beide verhalen tegelijk vooruit helpen.

Duhamel's The Utopian worstelt om relevant te zijn in het heden. "We snijden tot 100 jaar later, waar hij deze superheld is, deze Superman-man en hij is een beetje gefaald", zei Millar. Kan hij echt zeggen dat alles beter is? “Hij is een man vol optimisme in het begin en een man vol spijt aan het einde van zijn leven. En dat is wat het verhaal is, het gaat over een superheld die terugkijkt op zijn leven en hij heeft gefaald.”

Netflix en het creatieve team

De show is in ontwikkeling sinds de oorspronkelijke aankondiging in 2018, met castingaankondigingen die uitkomen in 2019 en 2020. De belangrijkste fotografie werd voltooid tussen 2 juli 2019 en 24 januari 2020 in Toronto, Canada. De COVID-19-pandemie zette de postproductie tijdens de lockdown af, waardoor de voltooiing werd vertraagd. De laatste nieuwe opnames werden voltooid in januari 2021.

De serie maakt deel uit van een meerjarige deal tussen Netflix en Mark Millar. Millar is ook verantwoordelijk voor de films Kingsman en Kick-Ass. Andere projecten die tot nu toe uit de deal zijn voortgekomen, zijn onder meer American Jesus, een andere serie die momenteel in ontwikkeling is, en drie speelfilms die zich afspelen in de Millarworld of Image Comics.

Originele showrunner Steven S. DeKnight, die ook verantwoordelijk was voor Netflix's Daredevil, verliet de serie nadat hij de eerste aflevering had geregisseerd en geproduceerd. Hij werd vervangen door Sang Kyu Kim, die onder meer produceerde en/of schreef voor The Walking Dead, Altered Carbon en Designated Survivor.

Alle 8 afleveringen worden op 7 mei 2021 op Netflix uitgebracht.

Aanbevolen: