De waarheid over het casten van de iconische sitcom 'Proost

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de iconische sitcom 'Proost
De waarheid over het casten van de iconische sitcom 'Proost
Anonim

Proost is een van die sitcoms die gewoon beter is dan de meeste shows die er momenteel zijn. Dit is te verwachten, aangezien de erfenis ervan onmiskenbaar is. Het creëerde zelfs een geliefde spin-offserie, Frasier, die ook tot de beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar wordt gerekend. Terwijl de genieën achter de creatie gaan Proost, zoals James "Jimmy" Burrows, Sam Simon, en Les en Glen Charles zouden een groot deel van het succes van de show op zich moeten nemen, zou het niets zijn zonder de cast. Net zoals de casting in Seinfeld al sterk materiaal in de stratosfeer katapulteerde, maakte de cast van Cheers de serie tot een plek waar elke kijker wilde rondhangen. Hier is de waarheid over het casten van deze werkelijk briljante en geliefde klassieke sitcom…

Sam en Diane waren de belangrijkste componenten

Tijdens de eerste helft van de uitzending van Cheers op televisie waren kijkers constant gefascineerd door de 'zullen ze/zullen ze niet' van de Sam/Diane-relatie. Volgens een fascinerend artikel van GQ was het perfect gieten van beide karakters van het grootste belang. Terwijl Sam het middelpunt van de show was, was het door Diane's ogen dat kijkers voor het eerst ervaren wat Cheers was.

Na een 'slopend' auditieproces werden de rollen uiteindelijk overgedragen aan Ted Danson en Shelley Long.

"Ik was bezig met de film, Night Shift, toen ik Cheers las." Shelley Long, die Diane Chambers speelde, vertelde GQ. "Ik was niet op zoek naar een sitcom, omdat de filosofie op dat moment was dat je een keuze moest maken: ging je films of tv maken? Je kon niet oversteken. Toen kwam dit script langs, en het was de beste tv-script dat ik ooit heb gelezen."

Wat betreft Ted Danson, die barman Sam Malone speelde, de makers van Cheers kenden hem al redelijk goed. De makers van Cheers, Jimmy Burrows en Les, en Glen Charles werkten aan een show genaamd Taxi, waar Ted een gastrol had. Nadat Ted was uitgenodigd om auditie te doen, voelde hij zich behoorlijk zelfverzekerd en kreeg hij uiteindelijk de rol… hoewel, het was niet zonder werk…

"Shelley was meteen de keuze van iedereen, maar er was controverse over Ted," zei Glen Charles. "Hij was duidelijk geen voetballer, en niet alleen fysiek. Hij had die houding niet, die mentaliteit. In die tijd was er een [Red Sox] hulpwerper genaamd Bill Lee, de "Ruimteman." Hij was aardig van noten, zoals we ontdekten dat veel relievers zijn. Dus [het veranderen van Sam's voormalige beroep] gaf ons een zeer ongebruikelijke atleet - een met veel intelligentie. Hij was niet de luiaard die zijn oksels krabde, wat onze oorspronkelijke Het maakte zijn behandeling van Diane in het begin een beetje opzettelijk: hij probeerde haar de stuipen op het lijf te jagen."

Zelfs toen had Ted Danson het erg moeilijk om het Sam Malone-personage te vinden.

"Het kostte me minstens twee jaar om te voelen: 'Oh, ik weet nu hoe ik dit moet spelen. Ik snap het.' Omdat Sam een gemak en een arrogantie had, en ik geen rokkenjager was; ik ging niet veel uit', gaf Ted Danson toe. "Als ik iemand kuste, was ik eigenlijk vanaf dat moment getrouwd. [Maar] ik blijf erbij dat ik Sam heb gekregen omdat ik samenwerkte met Shelley. Ze was echt uniek. Je kunt je niet voorstellen dat iemand anders Diane speelt. Ze was Diane."

De balk vullen

Zelfs als de ondersteunende personages op Cheers niet veel te doen hadden, waren ze altijd aanwezig. Dit was onderdeel van de verwaandheid van de show. Terwijl acteurs als George Wendt (Norm Peterson), Rhea Perlman (Carla Tortelli), John Ratzenberger (Cliff Clavin) en Nicholas Colastanto (Coach) uiteindelijk heel veel te doen kregen in de show, gingen ze er aanvankelijk in in de wetenschap dat ze kleine rollen.

"Mijn agent zei: 'Het is een kleine rol, schat. Het is één regel. Eigenlijk is het één woord.' Het woord was 'bier'. Ik vond het moeilijk om te geloven dat ik geschikt was voor de rol van 'de man die eruitzag alsof hij een biertje wilde'. Dus ik ging naar binnen en ze zeiden: 'Het is een te kleine rol. Waarom lees je deze andere niet?' En het was een man die nooit de bar verliet, "zei George Wendy.

Net zoals Ted Danson had Rhea Perlman Taxi gedaan, dus de makers van Cheers kenden haar al goed. Dus het was niet zo moeilijk om een rol op Cheers te krijgen. John Ratzenberger had een meer uitdagende tijd omdat hij zei dat hij het grootste deel van zijn auditie doorbracht met chatten in plaats van daadwerkelijk auditie te doen.

Dan was er Nick Colasanto (coach) die een van de meest ervaren van allemaal was. Terwijl hij op de show werd gegoten, maakte hij onmiddellijk indruk. Dit maakte zijn tragische overlijden op 61-jarige leeftijd des te emotioneler.

De komst van een toekomstige A-Lister

Terwijl Nick Colasanto's tragische vertrek uit Cheers de makers voor een lus zorgde, opende het de deur voor een nieuw personage, Woody Boyd. Natuurlijk werd Woody gespeeld door Woody Harrelson lang voordat hij een A-lister werd.

"Ze wilden dat de vervanger de 21-jarige leeftijd zou hebben om te drinken", zei castingdirector Lori Openden. "Maar bovenal wilden ze dat hij lief en sullig was. Ik zag honderden acteurs. Maar ik bladerde door mijn aantekeningen en toen ik Woody [Harrelson] ontmoette, voordat ik hem naar de producers bracht, schreef ik: ' Mijn werk is gedaan.'"

De creatie van Dr. Frasier Crane en Dr. Lilith Sternin

Tot slot, Proost zou niet de show zijn die we kennen en waar we van houden als het niet voor de aanwezigheid was van Kelsey Grammer's Dr. Frasier Crane, het personage dat zijn eigen spin-off-serie kreeg. Fraiser is gemaakt als een wedstrijd voor Sam in de afdeling 'Sam en Diane'. Tegen de tijd dat dat allemaal gebeurde, was Frasier een geliefd personage en kreeg hij een vrouw, Dr. Lilith Sternin (gespeeld door Bebe Neuwirth).

"Toen ik auditie deed voor de twintig mensen die in de kamer waren, heb ik niet gelachen", vertelde Kelsey Grammer aan GQ."Ik legde het script neer, bedankte iedereen en zei: 'Ik ga kijken of ik op straat kan lachen.' Maar toen stuurden ze me een fles champagne en zeiden: 'Welkom bij Proost.'"

Aanbevolen: