Hoe een afkeer van Chevy Chase leidde tot de creatie van 'Home Alone

Inhoudsopgave:

Hoe een afkeer van Chevy Chase leidde tot de creatie van 'Home Alone
Hoe een afkeer van Chevy Chase leidde tot de creatie van 'Home Alone
Anonim

Het is duidelijk dat Hollywood een groot probleem heeft met Chevy Chase. Hoewel de ster Community, Christmas Vacation, Caddyshack en Saturday Night Live geliefd is vanwege zijn iconische werk, is zijn persoonlijkheid iets heel anders. Chevy is notoir moeilijk om mee te werken, volgens de cast van de gemeenschap, en heeft grote vetes gehad met mensen als Bill Murray en Dan Harmon, Howard Stern en, nou ja … VEEL anderen. Dit geldt ook voor de directeur van Home Alone. En vanwege deze vete creëerde regisseur Christopher Columbus deze kerstfilmklassieker. Dit is wat er gebeurde…

Chris Columbus dacht dat Chevy Chase 'onmogelijk' was om mee te werken en dat leidde tot alleen thuis

Volgens een interview met The Independent kwam het concept achter Home Alone van John Hughes, het meesterbrein van tienerfilms uit de jaren 80. Natuurlijk zat John Hughes achter klassiekers als Ferris Bueller's Day Off, Pretty In Pink, 13 Candles en The Breakfast Club. Maar het idee om het script voor Home Alone te schrijven kwam voort uit de gedachte hoe het zou zijn om zijn kinderen te vergeten als ze op vakantie gaan met het gezin. John, die ook een meesterlijke producer was, had zijn oog laten vallen op de toekomstige Harry Potter-regisseur Chris Columbus om zijn visie tot leven te brengen. In tegenstelling tot de vorige films van John, zou Home Alone een klein budget hebben, zodat hij enige controle over het project kon behouden. En Chris was een regisseur die dit soort projecten kon afleveren.

"Ik had dringend een baan nodig en stond op het punt om waarschijnlijk nooit meer te regisseren, omdat ik een film had gemaakt die een complete flop was", zei Chris Columbus, waarschijnlijk verwijzend naar Heartbreak Hotel als zijn enige andere regie-krediet, voordat to Home Alone, was het succesvolle Adventures In Babysitting.

Maar alleen omdat Chris een baan nodig had, betekende niet dat hij klaar was om zowat elke baan te accepteren. John Hughes bood Chris zelfs een baan aan als regisseur van nog een van zijn klassieke films… Kerstvakantie… maar hij wees het af.

"John bood me de kerstvakantie van National Lampoons aan en dacht waarschijnlijk dat ik helemaal gek was omdat ik op borgtocht moest betalen," legde Chris uit.

Maar Chris had heel goede redenen om National Lampoon's Christmas Vacation niet te regisseren… Zijn minachting voor Chevy Chase.

"Het is algemeen bekend dat ik niet met Chevy Chase kon opschieten", legde Chris aan The Independent uit waarom hij National Lampoon's Christmas Vacation niet regisseerde. "Hij is een onmogelijk mens en ik kon gewoon geen foto met hem maken - het zou zijn alsof ik een film zou maken met Donald Trump. Dus ik stopte en ik denk dat John dat op zijn eigen manier bewonderde: het feit dat ik alles te verliezen en niets te verliezen. Twee weken later stuurde hij me twee scripts, waaronder Home Alone. Hij is er in wezen verantwoordelijk voor dat ik vandaag als regisseur blijf werken."

Chevy Chase Alleen thuis chris columbus
Chevy Chase Alleen thuis chris columbus

Alleen thuis tot leven brengen

Hoewel John Hughes de man was die verantwoordelijk was voor het ontstaan van het idee voor Home Alone, was het Chris Columbus die het tot leven bracht met zijn gevoel voor magie, humor en charme.

"Home Alone sprak me op dezelfde manier aan als Gremlins me aansprak", zei Chris over Gremlins, zijn tweede scenarioschrijven-onderneming, en Home Alone. "Veel mensen beschouwen Kerstmis als de gelukkigste en meest emotionele tijd van het jaar en ik hou van het contrast van een film als Gremlins of Home Alone tegen die achtergrond. Voor mij is wat er in Home Alone gebeurt het tegenovergestelde van Kerstmis, maar tegen die specifieke achtergrond wordt het een nieuw beest."

Hoewel Chris de man is die een crew samenbracht, waaronder componist John Williams, en een ondersteunende cast die Home Alone uiteindelijk de kerstklassieker maakte die we kennen en waar we van houden, was het John Hughes die Macaulay Culkin in gedachten had voor de rol van Kevin McCallister.

"Ik had eerder met John en Chris aan verschillende projecten gewerkt", zei casting director Janet Hirshenson tegen The Independent. "John had Home Alone geschreven met Macaulay in gedachten omdat hij hem net in Uncle Buck had gedirigeerd, dus ik keek snel of er iemand was behalve Macaulay. Het was een snelle en beperkte zoektocht. Ik had een kleine jongen nodig die nog steeds geloof in de kerstman. Ik heb New York en Chicago snel doorzocht en nee - er was niemand beter dan Macaulay."

Chris was het ermee eens dat Macaulay verreweg de beste keuze was voor Kevin en was ervan overtuigd dat de jongere van de film iets heel bijzonders kon maken. Tjonge, had hij gelijk.

"Niemand anders had de kwaliteit die Mac had. Hij voelde zich een echt kind, maar was ook ongelooflijk charmant en buitengewoon grappig," legde Chris uit. "Hij had gewoon deze charme. Mac was ook een beetje onvolmaakt, wat geweldig was. Een oor was een beetje gebogen, hij leek niet op andere kinderen - maar iedereen die hem ontmoette werd verliefd op hem en voor mij is dat een film ster."

Gelukkig had Chris oog voor de elementen die Home Alone uiteindelijk tot een van de meest geliefde films van het decennium maakten. Het is gewoon grappig om te bedenken dat zijn samenwerking met Macaulay Culkin en John Hughes eigenlijk begon vanuit zijn minachting voor Chevy Chase.

Aanbevolen: