Linda Evangelista's CoolSculpting-incident leidde vandaag tot een enorme rechtszaak en een gecompliceerd resultaat

Inhoudsopgave:

Linda Evangelista's CoolSculpting-incident leidde vandaag tot een enorme rechtszaak en een gecompliceerd resultaat
Linda Evangelista's CoolSculpting-incident leidde vandaag tot een enorme rechtszaak en een gecompliceerd resultaat
Anonim

Helaas voor de meeste mensen die ervan dromen ooit model te worden, kunnen maar heel weinig mensen een behoorlijk inkomen verdienen in dat bedrijf. Bovendien zijn er maar een handvol mensen in de branche die met recht supermodellen genoemd kunnen worden. Als het gaat om de top supermodellen uit de jaren '90, zou die lijst niet compleet zijn zonder de opname van Linda Evangelista.

Eens een van de meest gevierde gezichten ter wereld, leek het vreemd dat Evangelista's gezicht jarenlang uit het publieke oog verdween. Het bleek dat Evangelista uit de schijnwerpers stapte omdat een procedure die ze onderging haar uiterlijk veranderde. Gelukkig is Evangelista overladen met steun sinds ze publiekelijk onthulde waarom ze jarenlang in de anonimiteit verdween. Naast het praten over waarom ze al jaren niet was gezien, onthulde Evangelista dat ze was aangeklaagd tegen het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de procedure die ze onderging. Sindsdien hebben veel mensen zich afgevraagd waar haar rechtszaak nu staat…

Waarom Linda Evangelista Zeltiq Aesthetics heeft aangeklaagd

Tegenwoordig gebruiken sommige supermodellen sociale media om onbewerkte foto's van zichzelf te delen. In 2021 ging Linda Evangelista naar Instagram om iets heel anders te onthullen, het supermodel onderging in het verleden zeven verschillende keren CoolSculpting. In advertenties wordt beweerd dat CoolSculpting "letterlijk vetcellen bevriest en doodt" en dat het "door de FDA is goedgekeurd". In plaats van de resultaten te krijgen die ze verwachtte, ontwikkelde Evangelista een aandoening die bekend staat als paradoxale vethyperplasie of PAH. Die aandoening zorgt ervoor dat vetcellen zich vermenigvuldigen en verharden.

In haar bericht over wat er gebeurde nadat ze CoolSculpting had ondergaan, maakte Linda Evangelista helaas extreem duidelijk dat ze diep getroffen was door het ontwikkelen van PAH. Ten eerste noemde Evangelista zichzelf "permanent misvormd", wat helaas veel zegt over hoe ze zichzelf ziet. Bovendien schreef Evangelista dat ze haar levensonderhoud verloor als gevolg van de aandoening en in "een cyclus van diepe depressie, diepe droefheid" en de laagste diepten van zelfhaat terechtkwam. Uiteindelijk onthulde Evangelista dat ze een "kluizenaar" was geworden.

Terwijl ze in 2021 met People sprak, onthulde Linda Evangelista ook dat ze verschillende corrigerende procedures onderging om de schade die PAH aan haar lichaam had aangericht ongedaan te maken. Maar geen van hen hielp uiteindelijk. Als gevolg hiervan zit Evangelista vast met hard vet in verschillende delen van haar lichaam. Erger nog, sommige uitstulpingen op Evangelista's lichaam kunnen erg pijnlijk zijn. "De uitstulpingen zijn uitsteeksels. En ze zijn hard. Als ik zonder gordel in een jurk loop, krijg ik schuren tot het punt van bijna bloeden. Omdat het niet is als zacht vet wrijven, het is als hard vet wrijven."

In de eerder genoemde Instagram-post over haar PAH beweerde Linda Evangelista dat ze "niet op de hoogte was gesteld voordat [ze [de procedures had]" van de risico's van wat haar is overkomen. Als gevolg hiervan heeft ze het bedrijf achter CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics, aangeklaagd voor een schadevergoeding van $ 50 miljoen, waarbij ze beweerde dat ze niet in staat was om te werken.

Wat is de status van de CoolSculpting-rechtszaak van Linda Evangelista?

Nadat Linda Evangelista hen voor de rechtbank had gedaagd, reageerde Zeltiq Aesthetics op haar beweringen. Volgens Zeltiq Aesthetics "voldeed het bedrijf aan zijn verplichting om Evangelista te waarschuwen voor het risico toen ze het papierwerk ondertekende" voordat ze het CoolScupting-proces onderging. Evenzo beweert het bedrijf dat het ook al zijn andere klanten heeft gewaarschuwd voor de risico's. Ondanks die bewering hebben echter verschillende mensen rechtszaken aangespannen tegen Zeltiq Aesthetics nadat hun CoolSculpting-procedures hadden geleid tot vergelijkbare resultaten als die van Evangelista.

Begin 2022 publiceerde Rolling Stone een artikel over de rechtszaak van Linda Evangelista tegen Zeltiq Aesthetics. Zoals dat artikel onthulde, klaagden een arts uit Ohio in 2015, een vrouw uit New York in 2016 en een man uit de Bahama's in 2019 het bedrijf aan nadat ze nadelige gevolgen hadden ondervonden van het CoolSculpting-proces. In alle gevallen heeft Zeltiq Aesthetics uiteindelijk geen cent betaald aan de mensen die hen hadden aangeklaagd.

Op basis van de manier waarop de zaken zijn verlopen voor andere voormalige patiënten die Zeltiq Aesthetics voor de rechter hebben gedaagd, v alt niet te ontkennen dat het er niet geweldig uitzag voor Linda Evangelista. Maar dat negeert een belangrijk stuk informatie, Linda Evangelista heeft een fortuin van $ 40 miljoen volgens celebritynetworth.com.

Helaas is het geen geheim dat rijk zijn een enorm verschil maakt bij het navigeren door het juridische systeem. Omdat Evangelista zich de beste juridische vertegenwoordiging kon veroorloven, waren haar kansen om haar rechtszaak te winnen aanzienlijk groter dan de andere mensen die Zeltiq Aesthetics aanklaagden. Met dat in gedachten is het niet zo verwonderlijk dat Zeltiq Aesthetics uiteindelijk besloot de rechtszaak van Evangelista achter zich te laten.

Eind juli 2022 werd aangekondigd dat de rechtszaak van Linda Evangelista tegen Zeltiq Aesthetics buiten de rechtbank om was beslecht. Op Instagram schreef Evangelista: Ik ben blij dat ik de CoolSculpting-zaak heb geregeld. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven met vrienden en familie, en ben blij deze zaak achter me te kunnen laten. Ik ben echt dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van degenen die contact hebben opgenomen.” Op het moment van schrijven zijn de voorwaarden van de schikking onbekend en er is geen manier om met zekerheid te zeggen of die informatie ooit zal worden onthuld.

Aanbevolen: