De ware oorsprong van J.J. Abrams' 'Verloren

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van J.J. Abrams' 'Verloren
De ware oorsprong van J.J. Abrams' 'Verloren
Anonim

Voor beter of slechter, J. J. Abrams is nu vooral bekend om zijn bijdrage aan de veel verguisde Star Wars-prequels. Maar vóór dat alles, J. J. was gemakkelijk een van de meest invloedrijke en belangrijke figuren op televisie. Dit geldt vooral voor het sci-fi-genre. Natuurlijk versterkte hij zijn status in het bedrijf met Felicity, wat zijn volgende project, Alias, inspireerde. Het ligt echter voor de hand dat J. J. is het meest geliefd voor het creëren van Lost.

Fans of Lost zijn FANS van Lost. Het is een van die shows die het publiek aantrok… Tenminste, de toeschouwers die echt betrokken zijn bij de show. In werkelijkheid, je houdt van Lost of je haat het. Maar de show had genoeg fans om het enorm succesvol en eeuwig te maken. Fans hebben tenslotte nog steeds hun theorieën over alles, vooral het einde van de show. Maar hoe zit het met het begin van de show? Nou, dankzij een diepgaand artikel van Empire Online hebben we veel geleerd over hoe J. J. Abrams en Damon Lindelof (een andere televisielegende) kwamen op het idee voor hun show.

Het begon allemaal met een titel

Ja, de ware oorsprong van Lost was het intrigerende karakter van de titel. Volgens de voormalige voorzitter van ABC Entertainment kwam de inspiratie voor de show voort uit het nadenken over wat het woord "verloren" werkelijk betekende… Nou, dat en een Conan O'Brien-televisieprogramma met dezelfde naam…

"Het verhaal begint in 2001. Ik keek naar een reality-tv-show die Conan O'Brien produceerde, genaamd Lost, "zei Lloyd Braun, de voormalige voorzitter van ABC Entertainment (en niet het personage uit Seinfeld) tegen Empire Online. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Dat is de beste titel voor een show ooit.' De show werd geannuleerd en ik stopte de titel in een hoek van mijn brein. Omgerekend twee of drie jaar later: ik ben in Hawaii met mijn gezin in het Mauna Kea Beach Hotel. Op een avond is Cast Away op tv. De volgende dag was er een clam-bak voor het diner op het strand. Ik zat daar met een drankje en dacht: 'Jongen, ik wou dat ik kon bedenken hoe ik zo'n show moest doen.' Kort daarna hadden we een grote ABC-retraite, ongeveer 100 tot 200 mensen, en iedereen moest iets pitchen."

Tijdens de retraite bood Llyod zijn idee aan voor een serie die veel leek op Cast Away, de geliefde film met Tom Hanks en een volleybal. Hoewel velen het idee van zich afschudden, vond iemand het maar half fatsoenlijk en betrok Jeff Lieber, de schrijver van het oorspronkelijke ontwerp. Maar Jeffs versie van Lost was echt anders dan die we van J. J. Abrams en Damon Lindelof. Het ging over klassenstrijd en had een aantal elementen die Llyod uiteindelijk niet leuk vond. Het had niet eens de juiste naam… Het heette 'Nowhere'.

"In de loop van het jaar kreeg ik updates over mijn huisdierenproject", legde Llyod uit."Eindelijk, rond de kersttijd, was ik op vakantie en had ik een pak scripts om te lezen. Thom had me verteld dat Lost er tussen zat, maar ik kon het niet vinden. Eindelijk kom ik bij een script dat Nowhere heet. En ik' Ik heb zoiets van, 'Oh nee. Vertel me niet dat dit het is…'"

Hoewel Llyod geen fan was, was Jeff Lieber een grote fan van 'Nowhere' als titel. Volgens Jeff was zijn show veel donkerder en emotioneler dan Llyods idee voor Lost. Maar dat is het tegenovergestelde van wat Llyod dacht.

"Ik begin het script te lezen en ik haat het. Het vertegenwoordigde voor mij alle valkuilen waar mensen zich zorgen over maakten", zei Llyod tegen het script van Jeff. "Ik baal gewoon enorm. Dus ik zeg tegen Thom: 'We moeten dit nu doen. En er is maar één man die dit kan redden.' 'Wie?' 'JJ.'"

verloren cast
verloren cast

Breng J. J. En Damon aan boord

Destijds was J. J. maakte Alias al een succes en daarom waren Llyod en ABC erg geïnteresseerd in het benutten van enkele van zijn vaardigheden. Echter, J. J. had het aanvankelijk te druk om een project van de omvang van Lost op zich te nemen. Voer Damon Lindelof in…

"JJ stemde ermee in mij te ontmoeten als mogelijke partner", zei Damon Lindelof over samenwerking met J. J. om een deel van de werklast te verlichten. "Onze paden hadden elkaar gekruist voordat we backstage bij een Bruce Springsteen-concert waren, maar ik was op dat moment te starstruck om mezelf aan hem voor te stellen: mijn vrouw en ik waren grote fans van Alias. We ontmoetten elkaar op een maandagmiddag. Ik was erg nerveus en droeg een Bantha Tracks fanclub T-shirt, dat ik al sinds mijn kindertijd in bezit heb. Het is mijn geluksbrenger. JJ wees er meteen naar en zei: 'Bantha Tracks!'"

Het was dit Star Wars-t-shirt dat J. J. naar Damon en begonnen hun creatieve samenwerking aan de complete revisie van Jeff Lieber's 'straight-up plane [crash] on island'-script. Zijn script vond plaats gedurende zes maanden, maar J. J. en Damon wilden de zaken vertragen en de show laten voelen als hoewel het in 're altime' gebeurde.

"Ze kwamen met het idee voor flashbacks, wat ingenieus is omdat het ons een beetje van het eiland ha alt", legt Llyod uit.

"Ik kreeg energie van de karakterideeën", gaf Damon toe. "Ik zei: 'Als ze van het eiland komen, is de show voorbij. Dus het antwoord is om het te vullen met mensen die niet weg willen.' Wat JJ bracht was het mysterie. Hij gooide onder meer het luik en de Anderen tijdens onze eerste ontmoeting. Hij vond dat het eiland waar ze op neerstorten echt krankzinnig zou moeten zijn.'

De dag nadat Llyod Braun J. J. en Damon's piloot schets, het was groen verlicht. In feite kreeg de piloot een volle twee uur toegewezen. In slechts 11 weken schreven de creatieve genieën het script, casten, filmden het, bewerkten het en maakten er het netwerk van… De reacties waren overweldigend positief en de show werd een grote hit.

Aanbevolen: