De reden waarom 'Watchmen' niet terugkomt voor seizoen 2

Inhoudsopgave:

De reden waarom 'Watchmen' niet terugkomt voor seizoen 2
De reden waarom 'Watchmen' niet terugkomt voor seizoen 2
Anonim

Als het gaat om stripboekeigenschappen die het grote en kleine scherm domineren, komen er maar weinig dingen in de buurt van wat Marvel en DC door de jaren heen hebben gedaan. Nee, ze zijn op geen enkele manier perfect, maar het aanhoudende succes van beide laat alleen maar zien dat beide studio's weten hoe ze de dingen goed moeten doen. Af en toe kan er echter iets nieuws langskomen en de boel opschudden.

Watchmen was precies wat de dokter bestelde voor het kleine scherm, en net als The Umbrella Academy en The Boys, plaagde de show zich overal in huiskamers. Het eerste seizoen was een enorm succes, maar op dit moment is er nergens een tweede seizoen te vinden.

Laten we eens kijken waarom er geen tweede seizoen op komst is.

Seizoen één was een enorm succes

Aangezien Watchmen door velen wordt beschouwd als een van de meest verbazingwekkende verhalen die ooit zijn geschreven, is het logisch dat het ongelooflijk moeilijk is om iets aan het verhaal toe te voegen of dingen in een andere richting te brengen. De mensen van HBO vonden echter een winnende formule met hun Watchmen-serie, en mensen bleven enthousiast over hoe geweldig het was.

De serie, die in 2019 werd uitgebracht, was gericht op nieuwe personages in een ander tijdperk, in plaats van het verhaal te herhalen dat fans kenden. Regina King speelde in de serie en was bijna te goed in de rol. Ze is natuurlijk een van de beste actrices die vandaag werkt, en haar casten was gewoon geniaal.

Hoewel er veel discussie is tussen fans van het originele verhaal over hoe goed deze serie is, hebben critici het gewoon opgegeten, en Watchmen heeft momenteel 96% op Rotten Tomatoes. Houd ervan of haat het, het v alt niet te ontkennen dat mensen zoemden over wat HBO met de show kon doen.

Na het succes van het eerste seizoen vroegen fans zich al snel af wat de toekomst van de show zou zijn. Er is nog veel meer te vertellen, maar er is één grote factor die een rol kan spelen waardoor de show niet door kan gaan.

Showrunner Damon Lindelof wil niet terugkeren

In plaats van dat er meteen iets in productie gaat, kwam de show een beetje tot stilstand. Het veroorzaakte enige bezorgdheid dat er geen tweede seizoenswond zou plaatsvinden, ondanks de manier waarop het eerste seizoen eindigde. Helaas sprak showrunner Damon Lindelof enkele woorden over de toekomst van de show.

“Als ik nog een seizoen van Watchmen zou doen, zou ik een heel cool idee en een rechtvaardiging nodig hebben om het te doen. Ik heb op dit moment geen van beide. Het betekent niet dat ze niet op een bepaald punt in de toekomst zullen komen. Ik ben net vier weken geleden klaar met de show. Mijn antenne is omhoog, maar het is alsof hij alleen maar statisch wordt. Ik kan niet zeggen dat er zeker geen tweede seizoen zal komen en ik kan ook niet zeggen dat dat er zeker zal komen. Dat is een beetje waar mijn hoofd naar toe is, vertelde hij aan EW.

Dit zijn niet bepaald woorden die de fans willen horen, maar eer aan Lindelof voor zijn eerlijkheid. Soms kan een show veel zeggen met slechts één seizoen, en als Lindelof niet de juiste ideeën heeft, waarom zou je het dan forceren?

Hoewel het enige tijd geleden is dat Watchmen een hit werd, is de deur van de show met een tweede seizoen nog niet helemaal gesloten.

De deur kan voor een tweede seizoen openstaan

Afgelopen februari zou Lindelf openhartig zijn over het potentieel van de show die verderop plaatsvindt, en zei: Ik wil de deur nooit helemaal sluiten, want als ik over twee, drie jaar zeg, ik had gewoon een ander idee, het zal veel moeilijker zijn om te openen.”

“Maar ik zou zeggen dat het amper op een kier staat. Ik denk dat er momenteel geen plannen zijn om nog meer Watchmen te maken. Als het idee komt, zou ik er enthousiast over zijn, het idee komt misschien niet van mij. Ik zou het super vinden als het van iemand anders zou komen. Dus mijn positie is niet veranderd, vervolgde hij.

HBO zei echter wel: "We bespraken met de producenten en vonden dat beperkte series de meest nauwkeurige weergave waren van de show en eventuele toekomstige afleveringen."

Laten we eerlijk zijn, geld praat, en als Lindelof terug wil komen op wat duidelijk een succes was, zou HBO dan echt niet overwegen om dingen weer open te doen? Bovendien heeft Regina King zelf aangegeven dat ze geïnteresseerd zou zijn om terug te komen als Lindelof weer in de mix zit. Het is een lange kans, zeker, maar verlies de hoop nog niet, ware gelovigen.

Watchmen was een enorm succes, en hoewel seizoen twee onwaarschijnlijk is, is er nog steeds een sprankje hoop voor fans.

Aanbevolen: