Fans zijn teleurgesteld dat hun theorieën niet uitkomen in 'WandaVision'-finale

Fans zijn teleurgesteld dat hun theorieën niet uitkomen in 'WandaVision'-finale
Fans zijn teleurgesteld dat hun theorieën niet uitkomen in 'WandaVision'-finale
Anonim

WandaVision heeft eindelijk getekend, na negen succesvolle afleveringen. De finale was in overeenstemming met wat kijkers hebben leren kennen als een klassiek MCU-afscheid, met filmische gevechten en een oprecht, bitterzoet maar doelgericht einde.

Als serie is dit misschien wel het meest emotioneel bevredigende MCU-aanbod tot nu toe, qua verhaal. Dat behoedt de show echter niet voor kritiek, want er zullen altijd mensen zijn die iets anders wilden. In het geval van WandaVision kwam die kritiek grotendeels in de vorm van fans die de laatste aflevering een teleurstellende finale noemden.

In de finale zien we Wanda eindelijk transformeren in Scarlet Witch; we zijn er getuige van dat ze de chaosmagie in haar volledig omarmt, tot aan de cape en de hoofdtooi toe. Ze gebruikt haar krachten om Agatha te neutraliseren, haar weer in de val te laten lopen en vervolgens de hex rond Westview neer te halen. Dit bevrijdt ook alle bewoners die vastzaten toen ze oorspronkelijk de spreuk uitsprak.

S. W. O. R. D's reboot van Vision schiet Agatha te hulp en probeert haar te vermoorden. Gelukkig schiet Westview's Vision Wanda te hulp en redt haar. Later bevechten beide Visioenen elkaar, terwijl Wanda verliest van Agatha.

Voordat de finale werd uitgezonden, waren er veel fantheorieën in de lucht die probeerden te raden wat er zou gebeuren. Sommige fans suggereerden dat de show zou eindigen met een Wanda vs. Vision face-off, waarbij Wanda zou moeten vechten tegen de opnieuw opgestarte versie van het voormalige lichaam van haar partner. Deze theorie kwam voort uit de post-credits-scène van "Previously On", waaruit bleek dat Tyler Hayward het lijk van Vision met succes reanimeerde.

Anderen verwachtten een grote verrassing, zoals het optreden van Doctor Strange. Deze speculatie was gebaseerd op stripverhalen - fans die meer bekend zijn met het bronmateriaal wisten dat Wanda Maximoff uiteindelijk de rol is van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, en velen dachten dat het gebruik van vlinders in de derde aflevering daar een toespeling op was.

Fans gaven ook snel toe dat er in de finale geen Avenger was gezien. Het uiterlijk van Quicksilver betekende ook dat de productie X-Men niet in de MCU heeft opgenomen, zoals verschillende Marvel-hoofden dachten dat het zou doen.

Afgezien hiervan waren er een aantal andere uiteenlopende klachten over theorieën - zowel grote als kleine - die niet uitkwamen.

De teleurstelling van fans zal echter niet lang duren, aangezien Wanda's verhaal duidelijk nog niet af is - en nu, dankzij die uiterst belangrijke scène tussen de twee Visions, is dat van hem ook niet. Critici zeggen dat het verhaal van Wanda zal worden verkend in de komende Doctor Strange-film.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze klachten in de minderheid zijn. Volgens de meerderheid van de kijkers was de finale een geweldig horloge, was goed geregisseerd en voldeed ook goed aan de verwachtingen.

WandaVision is de eerste van vele nieuwe verhalen en aanbiedingen van de Marvel Studios wanneer ze fase 4 van de MCU ingaan - dus degenen die al fans zijn, hebben nog veel meer om naar uit te kijken, en degenen die er nog een moeten zijn over kan toch snel genoeg bevredigende conclusies vinden.

Voor nu hoeven fans die hun Marvel TV-fix gaan missen niet lang te wachten: het volgende Marvel-project waar fans naar kunnen uitkijken is The Falcon and The Winter Soldier, een serie over Captain America's vrienden Bucky Barnes en Sam Wilson werken samen terwijl Wilson probeert de Captain America-mantel op zich te nemen. De show gaat op 19 maart in première op Disney+.

Aanbevolen: