Wat biedt de toekomst voor de visie van Paul Bettany?

Inhoudsopgave:

Wat biedt de toekomst voor de visie van Paul Bettany?
Wat biedt de toekomst voor de visie van Paul Bettany?
Anonim

WandaVision eindigde met een tranentrekker, MCU tie-in finale die de meeste fans enthousiast maakte - hoewel sommigen een beetje teleurgesteld zijn dat hun favoriete theorieën niet uitkomen. (Spoilers volgen).

Met de ontbinding van de hex, Westview, en alles wat ermee verbonden is, is Wanda's hart gebroken, maar er ontstaat een nieuwe Visie - een die in mysterie is gehuld. Zeker, de versie van hem die verbonden was met zijn grote liefdesaffaire met Wanda is verdwenen. De seriefinale laat grote vragen achter over waar de nieuwe White Vision opnieuw zal verschijnen in de MCU en of hij opnieuw contact zal maken met Wanda in fase 4.

WandaVision Finale: Fans zijn teleurgesteld dat hun theorieën niet uitkomen
WandaVision Finale: Fans zijn teleurgesteld dat hun theorieën niet uitkomen

De drie visies

Tot nu toe heeft Paul Bettany drie versies van de Synthezoid gespeeld, bekend als Vision. Hij was natuurlijk de originele Vision zoals gemaakt door Ultron uit vibranium en tot leven gebracht door Thor. Hij werd voorafgaand aan de bult door Thanos gedood en zal niet terugkomen.

“Ik ben een stem zonder lichaam geweest”, zegt Vision, “een lichaam maar geen mens, en nu is een herinnering werkelijkheid geworden.”

Dan is er Wanda's Vision, die ze letterlijk uit het niets creëerde dankzij haar immense verdriet en magische krachten. Zoals Visie aan White Vision uitlegt: "Maar ik ben niet de ware Visie, alleen een voorwaardelijke Visie."

Zoals Wanda zelf hartverscheurend uitlegt, is haar Visie mijn verdriet en mijn hoop. Maar bovenal ben je mijn liefde.'

Zal de tweede Visie - Wanda's creatie - ooit terugkomen? Dat lijkt onwaarschijnlijk, en het is Agatha die de uitleg gaf tijdens haar uitgebreide gesprek met Wanda. "Je hebt je familie aan deze verwrongen wereld gebonden, en nu kan de een niet meer zonder de ander."

Maar – hoe zit het met de aftitelingscène, waar Wanda in afzondering is, en de Scarlet Witch het Multiversum lijkt af te zoeken naar een plek waar haar kinderen levend en wel zijn? Wacht daar ook een andere versie van Vision?

Waar is White Vision gebleven – en zal hij terugkomen?

White Vision heeft zijn herinneringen en emoties laten wissen en is geherprogrammeerd als wapen. De strijd tussen Wanda's Vision en S. W. O. R. D.'s White Vision duurde ongeveer de eerste helft van de finale-aflevering. Natuurlijk werd de strijd uitgevochten omdat deze aan elkaar gewaagd was, en uiteindelijk spraken ze elkaar uit de strijd.

Maar, zoals Wanda's Vision hem eraan herinnert, "je geheugenopslag wordt niet zo gemakkelijk gewist." Toen hij zich realiseerde dat hij en de voorwaardelijke Visie één en dezelfde waren, werd hij overspoeld met de herinneringen van Visie. Toen vloog White Vision op en weg, zonder enig idee te hebben waar hij heen ging.

Door het karakter van Vision in wezen te herstellen, lijkt het onwaarschijnlijk dat de MCU het laatste van hem heeft gezien. Waar hij heen ging, het blijft een mysterie, maar aangezien hij nu doordrenkt is met de gedeelde Vision-geheugenbank, is het mogelijk dat hij enkele van de belangrijke plaatsen in die herinneringen is gaan bekijken.

Agatha geeft een hint over de toekomstige verschijning van Scarlet Witch in de volgende 'Doctor Strange'-film.

"Je kracht overtreft die van de Sorcerer Supreme", zegt ze. Er komt een sterke mogelijkheid naar voren: de Sorcerer Supreme moet misschien tussenbeide komen om het Multiversum te redden van Scarlet Witch's zoektocht naar Billy en Tommy. Het opent ook de mogelijkheid dat Vision teruggehaald kan worden om in te grijpen.

Het enige probleem dat, logisch gezien, in de weg lijkt te staan dat White Vision het overneemt van Vision in de MCU, is het ontbreken van Mind Stone. Dat is wat Vision in de eerste plaats creëerde - maar er zijn die laatste woorden van Wanda, wanneer ze hem vertelt dat hij "het stuk van de Mind Stone is dat in mij leeft." Misschien kan ze die ontbrekende schakel nog geven.

Visie
Visie

The West Coast Avengers – en aanwijzingen uit de strips

White Vision komt rechtstreeks uit de strips, zij het met een paar MCU-achtige revisies. The West Coast Avengers was een serie die werd gelanceerd in 1984 en uiteindelijk liep tot 1994. In de VisionQuest-verhaallijn voegen Scarlet Witch en Vision zich bij de West Coast Avengers, maar Vision wordt ontvoerd door een multinationale groep die verschillende wereldregeringen vertegenwoordigt die bang zijn voor zijn krachten. Ze ontmantelen hem en wissen zijn herinneringen uit.

Hank Pym, de wetenschappelijk adviseur van de West Coast Avengers, brengt hem weer bij elkaar, maar loopt tegen een probleem aan. De originele hersenpatronen van Vision zijn afkomstig van superheld Wonder Man, maar Wonder Man is nu jaloers op de relatie van Vision met Scarlet Witch, dus hij weigert Pym het nog een keer te laten doen. Dus White Vision ontstaat, maar hij en Scarlet Witch gaan snel uit elkaar omdat hij gewoon niet dezelfde Synthezoid is waar ze verliefd op werd.

Tot nu toe sluit het verhaal niet aan bij WandaVision, maar hier wordt het interessant. White Vision wordt een weldoende Avenger, maar hij begint ook na te denken over het leven buiten zijn taken om. Hij neemt een menselijke vermomming aan onder de naam Victor Shade om het sociale gedrag van mensen te bestuderen. Uiteindelijk helpt een wetenschapper hem en leent hem de hersenpatronen van zijn overleden zoon om zijn emoties te herstellen.

wandavision finale
wandavision finale

Het stripverhaal introduceert weer een nieuwe Vision, een Anti-Vision van een andere aarde, een die een en al emotie is, en hetzelfde rood en groen heeft als de originele Vision. Het is ingewikkeld, maar Anti-Vision wordt vervangen door White Vision, waardoor de oorspronkelijke Vision emotioneel en fysiek effectief wordt hersteld. Anti-Vision zit nu in het lichaam van White Vision, om later te worden verslagen in een andere verhaallijn.

Er is een probleem - hoewel Vision is hersteld, is Wanda nu verder gegaan en wil ze niet meer bij elkaar komen. Dus worden ze exen en collega's. Onhandig!

Hoewel de details verschillen, zijn er een aantal belangrijke punten die in de MCU lijken te verschijnen. Wanda is inderdaad verder gegaan met de dood van Vision, ook al is ze nog steeds op zoek naar de kinderen. Ze zou zeker nooit meer terug kunnen naar Westview.

Zal de MCU in de toekomst een bepaalde Victor Shade zien?

Zoals Visie tegen Wanda zegt voordat hij verdwijnt: "Wie weet wat ik de volgende keer kan zijn?"

Aanbevolen: