Wat biedt de toekomst voor 'Fear Street'-ster Olivia Scott Welch?

Inhoudsopgave:

Wat biedt de toekomst voor 'Fear Street'-ster Olivia Scott Welch?
Wat biedt de toekomst voor 'Fear Street'-ster Olivia Scott Welch?
Anonim

In de zomer viel een huiveringwekkende nieuwe Netflix-serie hoog op bij de kijkers. Elke film in de Fear Street Trilogy, gebaseerd op een boekenreeks van R. L. Stine, bestond uit dezelfde acteurs die verschillende rollen speelden in verschillende tijdsperioden. Elk verhaal is met elkaar verbonden en creëert een gigantische moordmysteriekroniek. De cast bestaat uit een groep jonge acteurs die relatief nieuw zijn in het vak. Kiana Madeira, Emily Rudd, Elizabeth Scopel, Kevin Alves, Ted Sutherland en Olivia Scott Welch hebben allemaal hun grote doorbraak gekregen met deze franchise. Anderen zoals Sadie Sink, Maya Hawke, McCabe Slye en Gillian Jacobs hebben hun carrière eerder een kickstart gegeven.

Olivia Scott Welch speelde Samantha Fraser in Fear Street: Part One - 1994 en in Fear Street: Part Two - 1978. In het derde en laatste deel van de horrorserie speelde Welch zowel Sam Fraser als Hannah Miller in Fear Street: Part Three - 1666. Haar karakter was de love interest van de hoofdpersoon, Deena. Moordenaars uit verschillende tijdsperioden proberen Sam te vermoorden nadat meer dan 300 jaar geleden een vloek op Shadyside werd uitgesproken. Zal Sam leven om nog een dag te zien of zal Deena haar redden van deze verschrikkingen?

6 Eerdere acteerervaring

Olivia Scott Welch was slechts in twee films te zien voordat ze een van de hoofdrollen in Fear Street belandde. Welch verscheen in de 2020-rom-com Shithouse en in The Dunes Club in 2015. Ze speelde ook de rol van Teen Agnes Cully in de aflevering "Smoke &Mirrors" van Agent Carter. Het was absoluut een snelle duik in het Marvel-universum, maar misschien een voorbode van haar potentieel in de industrie. Olivia Scott Welch werd geboren op 11 februari 1998 en is momenteel 23 jaar oud. Ze begon met acteren op 11-jarige leeftijd en begon professioneel acteren na haar afstuderen aan de middelbare school. Ze heeft al een belangrijke rol gespeeld in een Netflix-show, wat haar ticket to fame is.

5 Haar eerste heksenherinnering

Volgens Teen Vogue heeft "Fear Street-ster Olivia Scott Welch een behoorlijk iconische eerste jeugdherinnering: een bezoek aan een heksenmuseum in Salem, Massachusetts met haar familie. Op dat moment begon een levenslange liefde voor het horrorgenre voor de 23-jarige acteur, die zich heeft gemanifesteerd in meerdere tatoeages met horrorfilmthema's en eigen spookachtige creatieve projecten."

4 Olivia Scott Welch In 'The Fear Street Trilogy'

Deze serie was gebaseerd op drie boeken uit de "Fear Street Saga": The Betrayal, The Secret en The Burning uit 1993. De films zijn niet precies wat er in de romans is gebeurd, maar ze zijn er losjes op geïnspireerd. De bestverkochte boekenreeks van R. L. Stine bestaat uit meer dan een dozijn romans met meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren. De film moest voldoen aan de verwachtingen van fans en dat deed het zeker.

Het Teen Vogue-artikel legt uit: "Olivia speelt technisch gezien drie personages: cheerleader van de middelbare school Sam in 1994, de vroege Amerikaanse kolonist Hannah Miller in 1666, plus een zombie Sam in de eerste en derde film. Elk van haar personages is getekend tot die gespeeld door Kiana Madeira; Sam en Deena zijn recente exen die in een wild avontuur worden gedwongen, terwijl Hannah en Sarah Fier in 1666 samen de strijd aangaan met demonen."

3 Olivia Scott Welch in 'Panic' op Amazon Prime

Olivia Scott Welch speelde ook in de televisieserie Panic als Heather Nill, die op 28 mei 2021 in première ging op Amazon Prime Video. Ze kreeg de hoofdrol in deze serie van 10 afleveringen waarin elke zomer de afstuderende senioren strijden in een reeks uitdagingen, waarbij de winnaar alles wint, behalve dit jaar is de inzet hoger en zijn de spellen gevaarlijker. Helaas is deze show niet verlengd voor een tweede seizoen, dus fans zullen de serie niet mooi kunnen afronden.

2 Olivia Scott Welch In 'The Blue Rose'

In augustus 2021 werd aangekondigd dat Olivia Scott Welch de hoofdrol zou spelen in de aankomende film The Blue Rose als detective Lilly. Het lijkt erop dat Welch niet aan het horrorgenre kan ontsnappen en ze gedijt goed in donkere series. The Blue Rose gaat over een stel jonge rechercheurs die zich in een verwrongen realiteit bevinden nadat ze een moordzaak hebben onderzocht. Olivia herinnert zich het moment waarop ze haar liefde voor horrorfilms ontdekte.

Ze zei: "Het is gewoon letterlijk iets dat altijd zo'n groot deel van mijn leven was. Mijn ouders zijn grote, grote filmfans en ze houden van horrorfilms en ze lieten me alles zien. Ik herinner me dat ik ze zag als een kind was en zei: "Deze zijn zo eng, maar ze zijn zo leuk, en ze zijn zo kleurrijk." Diep van binnen is mijn eerste herinnering ooit die ik me kan herinneren, dat ik in een heksenmuseum in Salem, Massachusetts was. Ik denk dat iets in mij van nature een soort spookachtig is. Het voelt zo huiselijk om naar een enge film te kijken."

1 Olivia Scott Welch's horrorfilm-tatoeages

Olivia deelde de vele horrorfilm-gerelateerde tatoeages die ze heeft. Welch onthulde: "Ik heb een Shining. Ik heb een 237 die ik op mijn eigen enkel plakte en prikte. Dan heb ik een American Psycho-exemplaar met McCabe. We werden super close en verbonden door American Psycho, zouden opnieuw creëren scènes in onze pelgrimsoutfits van American Psycho uit 1666. Nadat we ons hadden ingepakt, kregen we American Psycho-tatoeages en de mijne zegt "bot", en hij zegt "vlees", uit de kruiswoordpuzzelscène.

Fans van Olivia Scott Welch kunnen haar volgende horror-optreden als rechercheur Lilly in The Blue Rose hopelijk ergens in 2022 vinden!

Aanbevolen: