Wat biedt de toekomst voor Zack Snyder?

Inhoudsopgave:

Wat biedt de toekomst voor Zack Snyder?
Wat biedt de toekomst voor Zack Snyder?
Anonim

Afgaande op de ontvangst door de meeste fans en critici, is het redelijk om te zeggen dat de Justice League van Zack Snyder de ondermaatse reputatie van de originele film heeft verbeterd. Na een liefdeswerk dat hem geen dubbeltje opleverde, wordt de interesse gewekt voor wat de soms controversiële regisseur nu in gedachten heeft.

Van projecten die net in de planning staan tot andere die op een laag pitje zijn gezet, hier is een blik op wat je kunt verwachten van Zack Snyder die door de pijp gaat.

Zack Snyder
Zack Snyder

De grote vraag: komt er een 'Justice League 2'?

Vanwege het geroezemoes rond de 4 uur durende Justice League Director's Cut vragen veel fans om meer. Snyder zelf heeft de plannen beschreven die hij had om nog twee JL-films een serie te laten vormen.

"Toen ik de film oorspronkelijk maakte, maakte het deel uit van een vijfdelige trilogie", vertelde Snyder aan Vanity Fair in een interview. De vijfdelige verhaallijn omvat Man of Steel en Batman v Superman. "Er moesten nog twee afleveringen van de Justice League worden opgenomen."

Toen hij de productie verliet, die oorspronkelijk werd voltooid door Joss Whedon, werden die plannen opgeschort - zogenaamd voorgoed. Maar nu de druk van fans heeft geresulteerd in de nieuwe director's cut op HBO Max, zou meer van hetzelfde Snyder en zijn plannen voor vijf films terug kunnen brengen naar de DCEU?

De regisseur lijkt zijn opties open te houden.

"Ik had niet gedacht dat ik hier zou zijn om te praten over [een herstelde] Justice League, dus zeg nooit nooit", zei hij.

‘Army Of The Dead’-streams op Netflix vanaf 21 mei

In 2004 maakte Snyder zijn debuut als speelfilmregisseur met een remake van George Romero's horrorklassieker, Dawn of the Dead. Zijn plan was destijds om het genre ongeveer vier jaar later in 2008 opnieuw te bekijken met een nieuwe originele film genaamd Army of the Dead.

Zijn plannen omvatten alleen het produceren van de film, met Matthijs van Heijningen Jr., die in 2011 de remake van The Thing zou gaan regisseren.

De productie ging eigenlijk van start in 2009, maar de leidinggevenden van Warner Bros. kregen koude voeten toen het budget opliep. Flits een decennium vooruit en Netflix verwierf de rechten van Warner Bros. De streaminggigant kreeg Snyder weer aan boord, maar in een grotere rol. Hij schreef het script samen met Shay Hatten (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) en Joby Harold (King Arthur: Legend of the Sword), en regisseerde de film zelf.

Zack Snyder filmt Dawn of the Dead
Zack Snyder filmt Dawn of the Dead

Het verhaal draait om een groep huursoldaten die zich in Las Vegas bevinden terwijl een zombie-invasie het overneemt. Te midden van de chaos gaat de groep terug naar de quarantainezone om een gewaagde casino-overval te plegen. Het sterren Dave Bautista, Omari Hardwick en Ella Purnell, onder anderen.

Wat is er met 'Fountainhead' gebeurd?

Snyder heeft het al jaren over een verfilming van Ayn Rands baanbrekende roman The Fountainhead. Hoewel het een roman is, illustreert het verhaal Rands lievelingsfilosofie van wat zij 'objectivisme' noemde, dat door libertariërs en veel bekende rechtse figuren als een invloed wordt aangehaald. In een recent interview met The New York Times legde hij uit waarom hij dat project on hold had gezet.

“Fountainhead staat nu op een laag pitje, en ik weet niet hoe die film gemaakt wordt, althans niet meteen. We hebben een minder verdeeld land en een wat liberalere regering nodig om die film te maken, zodat mensen er niet op een bepaalde manier op reageren.”

Zach Snyder regisseert Justice League
Zach Snyder regisseert Justice League

Andere projecten in planningsfasen

In 2019 kondigde Netflix via een persbericht aan dat Snyder ook betrokken zou zijn bij een animatieserie gebaseerd op de Noorse mythologie. Het uitgangspunt klinkt veelbelovend, met Snyder als co-creator en uitvoerend producent, samen met Jay Oliva, de ervaren storyboardartiest en regisseur van DC Animated-films. Er zijn geen recente updates over dat project, hoewel de relatie van Snyder met Netflix duidelijk solide is.

Snyder schreef samen met Kurt Johnstad, zijn medewerker voor '300' en 'Rise of an Empire' een script, genaamd The Last Photograph. Hoewel er naar verluidt al een decennium aan wordt gewerkt, is het verhaal over een oorlogsfotograaf in Afghanistan op dit moment volledig uit de boeken.

Zach Snyder Leger van de Doden
Zach Snyder Leger van de Doden

Volgens een interview met The New York Times heeft Snyder nog een film met een klein budget in petto. Ik probeer een film samen te stellen met de naam 'Horse Latitudes', een super-microbudgetfilm die ik ga opnemen met mijn vrienden in Zuid-Amerika. Het gaat over de reis van een man naar zijn verleden en hoe vormt de dood jou? Ben ik klaar om zo'n film te maken? Ik denk het wel.”

Aanbevolen: