Brad Pitt wees een rol af in deze Christopher Nolan-film

Inhoudsopgave:

Brad Pitt wees een rol af in deze Christopher Nolan-film
Brad Pitt wees een rol af in deze Christopher Nolan-film
Anonim

Voor zo'n A-List-beroemdheid weet Brad Pitt echt hoe hij enkele van de beste rollen moet afwijzen.

In feite kunnen we meer dan acht keer tellen dat hij een rol heeft afgewezen, waaronder rollen als Neo in The Matrix, Big Daddy in Kick-Ass, Jason Bourne in de Bourne-films, Colin Sullivan in The Departed, Tommy in de Shawshank Redemption en Jim Swigert in Apollo 13. Al deze rollen gingen naar zijn tijdgenoten zoals Keanu Reeves, Matt Damon en Leonardo DiCaprio.

Maar er is nog een andere rol die Pitt zichzelf waarschijnlijk voor het hoofd schopt omdat hij het niet heeft gedaan, en dat is Momento van Christopher Nolan. De neo-noir psychologische thriller is een van Nolans beste films ooit, maar de rol ging uiteindelijk naar Guy Pearce.

Dit is waarom Pitt niet verder ging met de film.

Pitt was geïnteresseerd in de rol, maar we weten niet of hij het toch zou hebben gekregen

Eén blik op Pearce's Leonard Shelby en je zou kunnen denken dat hij op dat moment een beetje op Pitt leek. Toen de casting voor Momento begon, kwam Pitt net uit de hoofdrol in Fight Club, en de overeenkomsten, althans qua uiterlijk, tussen Tyler Durden en Shelby zijn er.

Na het spelen van Durden in Flight Club, een andere psychologische thriller, dacht Pitt waarschijnlijk dat hij geweldig zou zijn voor Shelby in Momento, en hij lijkt dat ook te zijn geweest. Pitt toonde naar verluidt al vroeg in de productie interesse om auditie te doen voor de film.

"Eerlijk gezegd heeft hij het script gelezen", zei Nolan enkele jaren geleden op Slamdance. “Ik bedoel, dat is waar het verhaal vandaan komt, of hij het script heeft gelezen en hij heeft er met mij over gesproken terwijl hij geen enkele reden had om te weten wie ik was of wat dan ook. En er kwam niets van."

Er kwam niets uit hun ontmoetingen omdat Pitt het helaas moest doorgeven vanwege eerdere verplichtingen. Maar zelfs als Pitt meer geïnteresseerd was geweest, denken we toch niet dat Nolan Pitt voor Shelby had gewild.

Ook al wilde Nolan Pitt waarschijnlijk niet, de acteur hielp de film toch op de een of andere manier

Blijkbaar overwoog Nolan niet eens acteurs op de A-lijst voor de hoofdrol, omdat hij wist dat een minder bekende hoofdrol "het budget van de film gelijkmatiger zou kunnen verdelen". Dus dit bracht Nolan ertoe te kijken naar acteurs als Aaron Eckhart, die bijna in de rol werd gecast (Nolan werkte later met Eckhart in The Dark Knight).

Destijds was Nolan net zo onbekend. Voor Momento had hij alleen een film gemaakt die Volgen heette. Dus hij had in wezen geen enkele invloed in de industrie. Maar het interessante is dat toen Pitt, destijds een enorme beroemdheid, erin geïnteresseerd raakte, hij per ongeluk de "bal aan het rollen" kreeg voor de film.

Als iemand als Pitt een hoofdrol wil spelen in een film die geregisseerd is door een onbekende regisseur, zal dat ongetwijfeld de aandacht trekken van andere acteurs en de rest van de industrie.

"Behalve dat hij erin geïnteresseerd was, denk ik dat binnen het soort [talent]bureauwereld waar het script circuleert, een beetje interesse ontstond in wat een heel obscuur project was, anders,’ vervolgde Nolan. "En ik denk dat het echt zo onder de aandacht van Guy Pearce kwam, en weet je, hij [Pitt] heeft de bal min of meer aan het rollen gebracht."

Het is echter oké, want beide partijen gingen geweldige dingen doen. Meer dan waarschijnlijk was de film waarvoor Pitt in de rij stond Snatch, en Momento maakte de weg vrij voor Nolan om een van de beste regisseurs in Hollywood te worden.

Interessant genoeg verschijnt Memento nu als het nieuwste schrijfproject op Nolan's IMDb. Er gaan al vijf jaar geruchten over een remake, maar verder is er niet veel bekend. Laten we hopen dat de mensen die de film hebben gemaakt een betere herinnering aan Memento hebben dan Shelby.

Aanbevolen: