Danny DeVito speelde bijna George Constanza op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

Danny DeVito speelde bijna George Constanza op 'Seinfeld
Danny DeVito speelde bijna George Constanza op 'Seinfeld
Anonim

Er zijn maar weinig shows in de geschiedenis van de televisie die zo groot en succesvol zijn geweest als Seinfeld. Ja, er zijn enorme sitcoms geweest zoals The Office and Friends die hun eigen plaats hebben ingenomen bij de beste aller tijden, maar het onwerkelijke succes en de voortdurende syndicatie van Seinfeld helpt bewijzen dat het heel goed de beste sitcom aller tijden zou kunnen zijn.

Terug toen de cast van de show vorm kreeg, kreeg Danny DeVito de rol van George Costanza aangeboden. De voormalige Taxi-ster had de baan gemakkelijk kunnen binnenhalen, maar in plaats van de kans te grijpen, gaf hij uiteindelijk door wat uiteindelijk een iconische rol werd.

Laten we eens kijken naar wat er is gebeurd.

Danny DeVito kreeg de rol aangeboden

Danny DeVito Première
Danny DeVito Première

Sommige acteurs lijken geboren om een specifiek personage te spelen, en dit is het geval met Jason Alexander die George Costanza speelt. Hoewel er veel goede artiesten zijn die goed werk hadden kunnen leveren als het personage, is er niemand die de rol beter had kunnen spelen dan Jason Alexander. Op een gegeven moment vond Danny DeVito zichzelf echter voor de rol.

Mensen kennen DeVito tegenwoordig van een hele reeks verschillende dingen, maar in de tijd dat Seinfeld samenkwam, kenden veel mensen DeVito van zijn werk aan de hitserie Taxi. Ja, hij had in die tijd veel andere credits op zijn naam staan, maar het monumentale succes van Taxi was gemakkelijk zijn grootste rol op het kleine scherm.

Behalve dat het goed gedijt op het kleine scherm, had DeVito het ook uitzonderlijk goed gedaan voor zichzelf op het grote scherm. Voorafgaand aan Seinfelds debuut in 1989 was DeVito verschenen in grote films als One Flew Over the Cuckoo's Nest, Romancing the Stone en Twins. Niet te armoedig voor de televisiester.

DeVito had bewezen een getalenteerde komische artiest te zijn en hij kon elk project waaraan hij deelnam naar een hoger niveau tillen. Toen hem echter de rol van George Costanza werd aangeboden, verraste de artiest het netwerk door zich om te draaien het naar beneden.

Hij wees het af

Danny DeVito
Danny DeVito

Hollywood-projecten zijn niet zeker, en hoewel we allemaal zagen wat Seinfeld werd, was er gewoon geen manier om dit in 1989 te weten. DeVito gaf de rol door, en Jason Alexander, de man die uiteindelijk het personage speelde, sprak hierover en andere acteurs die voor het optreden waren tijdens een interview met Howard Stern.

“Om wat voor reden dan ook, ze hebben het niet aangenomen,” zei Alexander.

"Ik denk dat in het geval van Danny hij waarschijnlijk niet wilde zijn - zijn carrière, toen we Seinfeld begonnen, zou op zijn hoogtepunt zijn geweest, dus hij wilde waarschijnlijk geen sidekick-rol spelen "Waarom Chris het niet zou doen? Ik weet het niet, misschien kwam het niet tot een aanbiedingsfase. Ik weet het niet, "vervolgde hij.

Ongeacht zijn redenering, het missen van Seinfeld werd destijds een vergissing voor DeVito, gezien hoe groot de show uiteindelijk werd. Hoewel hij duidelijk iets over het project zag waardoor hij het doorgaf, moeten we ons afvragen hoe het met hem zou zijn afgelopen in de rol.

DeVito terzijde, andere acteurs zoals Steve Buschemi, David Alan Grier en Paul Shaffer waren naar verluidt allemaal in voor de rol. Uiteindelijk zou de juiste persoon voor de baan tevoorschijn komen en het personage helpen veranderen in een pictogram op het kleine scherm.

Jason Alexander wordt George Costanza

Jason Alexander Seinfeld
Jason Alexander Seinfeld

Zoals we eerder al zeiden, is het bijna onmogelijk om je voor te stellen dat iemand anders dan Jason Alexander George Costanza in de show speelt, omdat hij elke week zo'n geweldig werk met het personage deed. Zijn optreden in elke aflevering hielp de serie naar een hoger niveau te tillen en hielp het personage de tand des tijds te doorstaan.

Na zijn debuut in 1989 werd Seinfeld een van de grootste shows aller tijden, ondanks het teleurstellende einde. Alexander verscheen in meer dan 170 afleveringen van de serie tijdens de legendarische run op het kleine scherm, en hij verzilverde geld terwijl de show op zijn hoogtepunt was.

Wat Danny DeVito betreft, het is uiteindelijk goed gekomen. Hij heeft door de jaren heen een aantal hitprojecten gehad, en wat het televisiesucces betreft, maakte hij het goed door de rol van Frank Reynolds op It's Always Sunny in Philadelphia te landen. DeVito speelt sinds 2006 de hoofdrol in de show en is tot nu toe in meer dan 140 afleveringen verschenen. Hoe dan ook, hij zou klaar zijn.

Ondanks dat hij de rol van de legendarische George Costanza kreeg aangeboden en afwees, vond Danny DeVito uiteindelijk een andere legende op het kleine scherm om te spelen.

Aanbevolen: