Hier is waarom Nickelodeon's 'Clarissa Explains It All' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Nickelodeon's 'Clarissa Explains It All' werd geannuleerd
Hier is waarom Nickelodeon's 'Clarissa Explains It All' werd geannuleerd
Anonim

Millennials hebben een ontelbare bibliotheek met fictieve vrouwelijke personages om uit te kiezen als het gaat om het kiezen van het perfecte rolmodel; Deze meiden waren vaak de perfecte combinatie van relatief eigenzinnige tieners die kijkers van binnen konden vinden, maar ze bezaten ook bewonderenswaardige kwaliteiten die gemakkelijk konden worden nagebootst!

De jaren negentig hadden veel van deze coole en zelfverzekerde dames voor ons kijkplezier, maar één actrice in het bijzonder bracht niet alleen één gedenkwaardig personage tot leven, maar heeft twee klassieke personagecredits op haar naam staan: Melissa Joan Hart gaf fans het geschenk van zowel Sabrina Spellman van Sabrina The Teenage Witch, als Clarissa Darling, de extreem zelfverzekerde tiener die precies wist wie ze was, en ongegeneerd door de tienerjaren navigeerde zoals ze wist, en ze deelde haar wijsheid door de vierde muur te doorbreken.

Ze gaf kijkers die op zaterdagavond afstemden om Clarissa Explains It All te bekijken op Nickelodeon's legendarische programmablok genaamd Snick, een gevoel van kameraadschap met Clarissa en haar vrienden, vooral haar beste vriend Sam, die zijn aanwezigheid zou aankondigen door met zijn ladder tegen Clarissa's vensterbank te tikken en door haar raam te klimmen. Onze beste vrienden zouden nooit zo snel kunnen zijn!

Clarissa Explains It All werd uitgezonden van 1991 tot de winter van 1994. Gedurende deze vier jaar zagen kijkers hoe Clarissa door haar wereld van saaie leraren navigeerde, een gulden middenweg probeerde te vinden met haar gênante maar lieve ouders, en deal met haar vroegrijpe broertje die ook een gigantische pijn in de nek was, Ferguson. Clarissa groeide voor onze ogen op het scherm op en werd volwassen door experimenten met paardenstaarten aan de zijkant, een gevoel voor mode met veel niet-overeenkomende draden die ze helemaal eigen maakte, en een soundtrack met veel Pearl Jam en They Might Be Giants.

Het onverklaarbare onderwerp van annulering uitleggen

Clarissa Darling pronkt met haar coole kamer
Clarissa Darling pronkt met haar coole kamer

Opgroeien gaat snel, zelfs als we het hebben over een fictief personage. Voordat fans het wisten, was Clarissa helemaal volwassen en begonnen de leidinggevenden van Nickelodeon na te denken over hoeveel van Clarissa's verhaal er nog te vertellen was. Wat nog belangrijker is, ze hadden een grotere vraag die een grote invloed zou hebben op de toekomst van Clarissa, die een nog moeilijkere vraag opleverde: hoe lang zouden tweens betrekking hebben op Clarissa?

Nickelodeon's uiteindelijke doel was om programma's te maken voor de doelgroep kinderen en jonge tieners. Veel van Nickelodeons gedenkwaardige programma's in de loop van de geschiedenis zouden tweens en jonge tieners als hoofdrolspelers bevatten, en deze formule zou van toepassing zijn op meerdere programma's die in dezelfde periode worden uitgezonden als Clarissa Explains It All.

Een van de meest aantrekkelijke factoren van Clarissa voor haar jonge fans was ongetwijfeld het feit dat ze naar iemand keken met wie ze zich konden identificeren en die ze konden zien als een leeftijdsgenoot, genietend en misschien troostend bij het vinden van overeenstemming met Clarissa en haar vrienden. Wat zou er gebeuren als Clarissa ouder begon te worden en haar kijkers en fans van dezelfde leeftijd zouden blijven?

Volwassen en ten einde komen

Melissa Joan Hart als Clarissa Darling
Melissa Joan Hart als Clarissa Darling

In een latere aflevering van Clarissa Explains It All, onderzochten de schrijvers het idee om Clarissa en haar beroemde platonische vriend te laten daten, en de aflevering liet Clarissa nadenken of ze zichzelf kon zien vallen voor haar beste vriend, een herkenbare verhaallijn die actueel zou zijn voor tienermeisjes zoals zij. Het idee dat Clarissa ouder zou worden en zou moeten omgaan met situaties die misschien wat volwassener zijn en de ervaringsniveaus van bepaalde leden van haar fanbase overtreffen, begon de crew achter 'Clarissa' te inspireren om een plan voor haar toekomst te bedenken.

De crew achter Clarissa Explains It All zou zich tussen een rots en een harde plek bevinden, maar aangezien de situatie zich vaak kan ontvouwen, had het netwerk het laatste woord over het lot van Clarissa. Bijna twee decennia nadat de serie was geannuleerd, zou de man die verantwoordelijk was voor het tot leven brengen van Clarissa en haar wereld van individualiteit, Mitchell Kriegman, met Mental Floss delen dat hij verdere plannen had voor het verhaal van Clarissa, en degenen boven hem bij Nickelodeon zouden degenen zijn die bel voor 'Clarissa's annulering.

Kriegman deelde: "Ter verdediging van [Nickelodeon] hadden ze een rigide idee over de leeftijdscategorie", en legde uit: "In die dagen stopte Nickelodeon op 14 en MTV begon op 15 of 16, en er was geen middenweg."

Wat te doen als Clarissa's verhaal nog niet af was en de gedachte aan haar levensverhaal een breder en ouder publiek zou blijven bereiken?

Kriegman en bedrijf zouden besluiten om het anders aan te pakken. Tegen het midden van de jaren '90 waren tv-programma's als Friends en Living Single, waarin de ervaring van 20 jaar werd beschreven, beide succesvolle kijkcijfers, wat aantoont dat de verkenning van een post-adolescente wereld een onderwerp van interesse was bij kijkers; Films met een vergelijkbare strekking zoals Reality Bites en Singles, beide uitgebracht terwijl Clarissa Explains It All in de lucht was, zouden later cultklassiekers worden en blijven resoneren met toekomstige generaties. Het volgende logische denkproces voor Clarissa zou zijn om te zien of ze het verleden van haar kindernetwerk zou kunnen overleven en door zou kunnen gaan naar de grote en meer volwassen competities.

Na Na Na Na Na, tot ziens Clarissa

Melissa Joan Hart als Clarissa Darling
Melissa Joan Hart als Clarissa Darling

Het antwoord op de vraag of Clarissa een huis vond buiten het netwerk dat haar beroemd maakte, zou 'nee' blijken te zijn. Kriegman zou zeker proberen om Clarissa in de wereld van de werkplek te brengen en voortdurend liefdesverdriet door middel van Clarissa Now, een spin-off serie met de bedoeling om te laten zien hoe het leven zou zijn voor Clarissa in de twintig terwijl ze het leven in haar eentje verkende, en als Hart eens uitgelegd in een interview, ze zou zijn "Werken voor een krant." In de openingsscène zat Clarissa in de metro, opgewonden om aan de volgende fase van haar leven te beginnen.

Zoals onze twintiger jaren vol potentieel kan zijn, zo zou de gedachte aan de levensduur van Clarissa Now dat ook zijn. Te veel interventie van het netwerk, dit keer zou het CBS zijn, verliet Kriegman's visie voor de show en Kriegman zelf, zoals hij beschreef aan Mental Floss, als een "Zombie-producer".

Vijfentwintig jaar later geloven Clarissa's fans nog steeds dat ze "Way cool" is en voor altijd eindeloze "Na na na na na's" waardig is!

Aanbevolen: