Waarom Adam Brody bijna niet op 'The O.C.' werd gecast

Inhoudsopgave:

Waarom Adam Brody bijna niet op 'The O.C.' werd gecast
Waarom Adam Brody bijna niet op 'The O.C.' werd gecast
Anonim

Het is meer dan tien jaar geleden dat Josh Schwartz' tienerdrama The O. C. heeft zijn laatste aflevering uitgezonden en helaas lijkt het erop dat er geen reboot in de kaarten zit. De cast is ook verder gegaan sinds ze in de show waren. Rachel Bilson speelde bijvoorbeeld in de serie Hart of Dixie, terwijl Olivia Wilde een filmster werd.

In de loop der jaren hebben sommige sterren van de show nog steeds over The O. C. van tijd tot tijd. Adam Brody, die Seth Cohen speelde, lijkt echter te aarzelen om de show te bespreken. Desondanks is Brody tot op de dag van vandaag vooral bekend om zijn werk aan de show. Interessant is dat zijn auditie voor The O. C. ging aanvankelijk niet soepel, zo erg zelfs dat hij de rol bijna niet kreeg.

Wie was Adam Brody voordat hij Seth Cohen werd?

Adam Brody in Gilmore Girls
Adam Brody in Gilmore Girls

Brody begon in de industrie door kleine rollen op zich te nemen in een aantal films. Hij speelde een niet nader genoemde middelbare schooljongen in American Pie 2 en daarna speelde hij ook een onbekende mannelijke tiener in de Amerikaanse remake van de Japanse horrorfilm The Ring. Uiteindelijk werd Brody gecast om meer prominente personages te spelen, vooral op televisie. Zo speelde hij Zack in Much Ado About Whatever van MTV Networks. Bovendien speelde Brody Dave Rygalski in het drama Gilmore Girls (ook uitvoerend geproduceerd door Schwartz), hoewel hij slechts negen afleveringen bleef.

Gelukkig voor Brody stond hij op het punt een nieuw optreden te krijgen, hoewel hij twee audities nodig zou hebben om de rol te krijgen.

Wat gebeurde er tijdens zijn auditie voor Josh Schwartz?

Rond de tijd dat Schwartz aan het casten was voor zijn aanstaande show, was het pilootseizoen en zoals hij zich herinnerde, woonde Brody 'tientallen audities' bij. En toen het tijd was voor hem om Schwartz te ontmoeten, maakte Brody aanvankelijk geen goede indruk. "Hij nam niet echt de moeite om de regels te leren", herinnerde Schwartz zich terwijl hij met Daily Beast sprak. “Dus hij kwam net binnen en ik dacht: ‘Welke scène is hij aan het doen? Komt dit zelfs uit onze show?'”

Wat Brody misschien niet wist, was dat Schwartz meer dan wie dan ook in het karakter van Seth was geïnvesteerd. "Seth Cohen was een beetje een controversieel personage in de vroege conceptie van de show, omdat er een kwestie was van 'hoort dit personage thuis in dit genre?'", onthulde Stephanie Savage, die ook als uitvoerend producent diende, tijdens een gesprek met MTV. "En Josh was echt gepassioneerd over hoe dat personage de show uniek zou maken en een ander publiek zou aanspreken."

Gelukkig voor Brody was er iemand in het productieteam die geloofde dat hij het beter kon doen. "We hebben geprobeerd andere acteurs te vinden, en onze castingdirecteur, Patrick Rush, vertelde me: 'Ik zeg je, deze Adam Brody is heel speciaal'", legde Schwartz uit.“En ik dacht: ‘Die vent? Ik had een hekel aan die man. Hij leerde de woorden niet eens!' Maar hij kwam terug, leerde de woorden en hij was geweldig.' Later onthulde Schwartz ook: "Er was niemand anders die bijna Seth speelde."

Een scène uit The O. C
Een scène uit The O. C

Zodra de show groen verlicht was, ging het snel op de show. "Zelfs tijdens het filmen van de piloot werden we heel vroeg opgepikt, bijna tijdens of een week erna", herinnerde Brody zich terwijl hij met ET sprak. "Ik heb niet echt een roemverhaal, maar ik herinner me wel dat het leek alsof we veel groene lichten kregen, zelfs toen we de piloot aan het filmen waren."

De O. C. heeft Brody blijkbaar ook veranderd in een van Hollywood's populairste tienersterren. Sommige fans vonden zijn karakter ook zeer herkenbaar. "We waren een scène aan het opnemen tijdens seizoen één op een golfbaan, en al deze kinderen sprongen uit een struik verkleed als Seth Cohen en vielen Adam aan", herinnert Schwartz zich."En ik denk dat Adam zei: Oh mijn God, we hebben per ongeluk een stem gegeven aan een hele reeks tieners die, tegen de tijd dat ze naar de universiteit gaan, in orde zullen zijn, maar op de middelbare school zal het gewoon brutaal voor hen zijn.”

Wat heeft hij gedaan sinds de O. C.?

Once The O. C. eindigde zijn run, nam Brody verschillende filmprojecten op. Deze omvatten Scream 4, Cop Out, The Romantics, Death in Love, The Oranges en Jennifer's Body, waarin ook Megan Fox en Amanda Seyfried te zien zijn. Later speelde Brody ook in de romantische komedie Baggage Claim waarvan de cast ook Taye Diggs en Paula Patton omvat. Zijn andere filmcredits omvatten ook CHIPS, Ready or Not en de DC-film Shazam!

Tussen het werken aan films door nam Brody ook verschillende tv-rollen op zich. Zo speelde hij bankier Nick Talman in de Crackle-serie StartUp. Meest recentelijk voegde Brody zich ook bij de cast van de ABC-komedie Single Parents, waarin ook Taran Killam, Kimrie Lewis en Brody's echte vrouw, Leighton Meester, te zien zijn. Interessant genoeg speelde hij de ex van het personage van Meester.

Brody speelt ook een hoofdrol in de Shazam! vervolg getiteld Shazam! Woede van de goden. Afgezien van de originele cast waarvan wordt verwacht dat ze hun rollen opnieuw zullen spelen, zullen naar verluidt ook Lucy Liu en Helen Mirren in de film te zien zijn.

Aanbevolen: