Hoeveel geld werd Jamie Lee Curtis betaald om te schitteren in Halloween?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld werd Jamie Lee Curtis betaald om te schitteren in Halloween?
Hoeveel geld werd Jamie Lee Curtis betaald om te schitteren in Halloween?
Anonim

Als de meeste mensen denken aan hoe het zou zijn om een filmster te zijn, stellen ze zich voor dat ze rijk en beroemd zijn. Het blijkt dat daar heel goede redenen voor zijn. De grootste filmsterren zijn tenslotte over de hele wereld bekend en veel van hen zijn ongelooflijk rijk. Sommige filmsterren hebben zelfs een duizelingwekkend bedrag gekregen voor een enkele rol die ze speelden.

Omdat mensen gewend zijn beelden te zien van filmsterren die in dure auto's rijden, privé vliegen en in herenhuizen wonen, kan het gemakkelijk zijn om te denken dat ze altijd rijk zijn geweest. De waarheid is echter dat de meeste filmsterren uit een nogal ongunstig begin kwamen.

In het geval van Jamie Lee Curtis zijn de meeste mensen eraan gewend om haar op dit moment als een grote ster te zien. Ondanks dat, toen Curtis ermee instemde om te schitteren in de film Halloween uit 1978, was ze een jonge ster die op zoek was naar een kans en dat was de belangrijkste reden waarom ze de rol op zich nam. Per slot van rekening zullen de meeste fans van de Halloween-franchise waarschijnlijk geschokt zijn om te horen hoeveel Curtis werd betaald om te schitteren in de eerste film van de serie.

Een franchise ontketenen

Tussen streamingdiensten zoals Shudder en alle films die elk jaar worden uitgebracht, voelt het vaak alsof er dagelijks nieuwe horrorfilms uitkomen. Hoewel dat op dit moment al vele jaren de norm is, was dat niet altijd het geval. In plaats daarvan zijn er een handvol films die er het meest verantwoordelijk voor zijn dat het horrorgenre tegenwoordig zo alomtegenwoordig is, waaronder Psycho en Halloween.

Halloween, uitgebracht in 1978, concentreerde zich op een groep tieners die werden opgejaagd en vermoord door een personage dat oorspronkelijk The Shape heette. Uiteindelijk heeft de gigantische maskerdragende schurk de naam Michael Myers gekregen en heeft mensen op dit punt al generaties lang nachtmerries bezorgd.

Michael Myers Haloween 1978
Michael Myers Haloween 1978

Toen jonge kijkers hun eerste jou kregen van een stille Michael Myers die zijn slachtoffers stalkte, werd het al snel duidelijk dat ze gebiologeerd waren door de kolossale zakman. Als gevolg hiervan hebben horrorfans in de rij gestaan om alle elf Halloween-films te zien die tot nu toe zijn uitgebracht en ze kunnen niet wachten op de volgende films in de serie. Bovendien bracht Halloween een heel nieuw horrorgenre voort, de slasherfilm.

Goedkoop gemaakt

Hoewel Halloween in 1978 wordt gevierd als een van de meest invloedrijke horrorfilms aller tijden, wist niemand dat het zo zou aflopen toen het werd gefilmd. Als gevolg hiervan konden Halloween-regisseur John Carpenter en producer Debra Hill niet veel geld in handen krijgen om de film te maken.

Volgens Wikipedia is Halloween gemaakt voor iets tussen de $300.000 en $325.000. Als gevolg van het relatief kleine budget van de film moesten de mensen achter de film creatief worden om dingen te laten werken. Als de film bijvoorbeeld een groter budget had, zouden ze waarschijnlijk een origineel masker voor The Shape hebben gemaakt in plaats van te hijgen en een Captain Kirk-masker te veranderen.

Jamie Lee Curtis Halloween 1978
Jamie Lee Curtis Halloween 1978

Toen Jamie Lee Curtis ermee instemde om in Halloween te schitteren, konden John Carpenter en Debra Hill haar niet het soort geld bieden dat de meeste filmleads destijds ontvingen. In plaats daarvan kreeg ze slechts $ 8.000 voor haar werk aan de film. Alsof dat nog niet verbazingwekkend genoeg was, moest Curtis een deel van dat geld gebruiken om haar garderobe voor de film te kopen, dus ging ze naar JC Penney om goedkope outfits te vinden. Bovendien is het bekend dat de cast van Halloween regelmatig achter de schermen te zien is. De acteurs in de film hielpen bijvoorbeeld routinematig om apparatuur en camera's te verplaatsen als ze niet voor de camera stonden.

Een filmster

Jaren voordat Halloween een enorme hit werd, werd de moeder van Jamie Lee Curtis, Janet Leigh, misschien wel de eerste schreeuwkoningin nadat ze speelde in Psycho. Net als haar moeder voor haar, werd Curtis een horrorlegende en het duurde niet lang voordat ze geld verdiende nadat Halloween was uitgebracht.

Toen Jamie Lee Curtis aantoonbaar de meest populaire schreeuwkoningin in de filmgeschiedenis werd, speelde ze in een hele reeks horrorfilms. Curtis was bijvoorbeeld headliner voor films als The Fog, Prom Night en verschillende Halloween-sequels. Wat nog belangrijker is, Curtis bewees dat ze een ster was die groot genoeg was om films van alle genres te headlinen, zoals Trading Places, Freaky Friday, A Fish Called Wanda, True Lies en My Girl en vele anderen.

Jamie Lee Curtis Legende
Jamie Lee Curtis Legende

Door al het succes dat Jamie Lee Curtis in Hollywood heeft genoten, is ze erin geslaagd om een indrukwekkend fortuin van $60 miljoen te vergaren volgens celebritynetworth.com. Gezien het feit dat ze slechts $ 8.000 kreeg voor haar doorbraakrol, is het verbazingwekkend om te zien hoe ver ze is gekomen als acteur en hoe sluw ze is geweest tijdens het onderhandelen over haar filmdeals.

Aanbevolen: