The Big Bang Theory'-maker Chuck Lorre wordt getrolld voor Tone Deaf nieuwe sitcom

Inhoudsopgave:

The Big Bang Theory'-maker Chuck Lorre wordt getrolld voor Tone Deaf nieuwe sitcom
The Big Bang Theory'-maker Chuck Lorre wordt getrolld voor Tone Deaf nieuwe sitcom
Anonim

De koning van sitcoms zou voor deze kunnen worden onttroond. Chuck Lorre's 'The United States of Al' komt op 1 april uit en mensen hebben er al een uitgesproken mening over.

Dit is het uitgangspunt: Riley (een Amerikaanse soldaat) keert na de Afghaanse oorlog terug naar huis met zijn Afghaanse tolk, Al. Al lijkt de meeste ingeblikte lach te genereren door een zwaar geaccentueerde kerel te zijn met gewoonten die de familie van Riley verrassen.

Chuck Lorre is niet nieuw in zijn shows die vernield worden, en had waarschijnlijk goede bedoelingen, maar fans vinden 'Al' onvergeeflijk in 2021.

Twitter kan niet geloven dat het echt is

De acteur uit de Verenigde Staten van Al lacht nog steeds op de gestreepte bank
De acteur uit de Verenigde Staten van Al lacht nog steeds op de gestreepte bank

'De trailer van de Verenigde Staten van Al verscheen deze week en ging viraal dankzij deze Tweet:

Reacties beweren dat het dezelfde stereotype fouten maakt als 'The Big Bang Theory'.

"Wordt het niet oud om elk immigrantenpersonage uit Azië te behandelen alsof het naïeve, vis-uit-water-grappen zijn die alleen maar dienen om situaties te creëren waarin de blanke personages zich ongemakkelijk voelen?" vroeg een Twitter-gebruiker.

"Als je een minderheid bent in een Chuck Lorre tv-show, krijg je nooit het meisje", schreef een ander. "Je geeft pittige oneliners aan de hoofdpersonen."

"Weet je wat triest is," voegde er een toe in een reactie die ongeveer 2.000 likes verdiende: "Ik heb mijn hele leven gewacht op een tv-programma op het Amerikaanse netwerk over mijn mensen en dit is wat we krijgen. Cliché, beledigend farce."

Het speelt geen rol bij een Afghaanse man

De hoofdrolspeler in deze sitcom is Adhir Kaylan, een Zuid-Afrikaanse acteur van Indiase afkomst. Omdat de show draait om een Afghaan die Amerika ervaart, zijn mensen bang dat Adhir die rol niet authentiek zal vertolken.

Het is echter niet de eerste keer dat hij wordt gecast om een buitenbeentje uit het Midden-Oosten te spelen die les geeft aan een Amerikaan.

Aliens in America promotionele poster jongen met fotolijst van familie
Aliens in America promotionele poster jongen met fotolijst van familie

In 'Aliens in America' deed hij precies dat. Het was een controversiële sitcom uit 2007 over een Pakistaanse student die zijn gastgezin in het buitenland aan het lachen maakt met culturele misverstanden en shenanigans. Sommige Twitter-gebruikers denken dat Chuck dat uitgangspunt bijna vijftien jaar later heeft hergebruikt.

Ze vinden dat Adhir een luie keuze was, ondanks het feit dat showrunners zeiden dat hij "na een ingrijpende wereldwijde zoektocht" was uitgekozen.

Het is gebaseerd op een tragische premisse

Verenigde Staten van Al nog steeds in tank hoofdrolspelers soldaten
Verenigde Staten van Al nog steeds in tank hoofdrolspelers soldaten

De waarheid over Afghaanse tolken die naar de VS verhuizen, is eigenlijk super grimmig. Volgens The Smithsonian werden veel van deze tolken bestempeld als 'nationale verraders' nadat ze met Amerikanen hadden gewerkt. Ze kregen van de Verenigde Staten 'Special Immigrant Visas' aangeboden, maar minder dan de helft van de ongeveer 20.000 Afghaanse tolken die gevaar liepen, liet hun visum uiteindelijk verwerken door de Amerikaanse regering.

Voor degenen die wel naar de VS zijn gekomen, maakte het naoorlogse racisme hun ervaringen veel minder grappig dan die van Al. Waarom vond Chuck dit een goede sitcom-premisse?

Sinds hij dat deed, zoals een kijker voorspelde, staan we misschien voor de lange termijn:

"Dit gaat 1 seizoen of 12 duren. Er is geen tussenweg met Chuck Lorre."

Aanbevolen: