Zack Snyder's 'Justice League' bevestigde een langdurige verdenking over Robin van de DCEU

Inhoudsopgave:

Zack Snyder's 'Justice League' bevestigde een langdurige verdenking over Robin van de DCEU
Zack Snyder's 'Justice League' bevestigde een langdurige verdenking over Robin van de DCEU
Anonim

Toen het Robin-monument verscheen in Batman V. Superman van The DCEU, had elke fan een theorie over wat er gebeurde. De consensus was dat de Joker Dick Grayson heeft vermoord, gezien alle "Ha's" die op zijn Robin-kostuum waren getagd. Hoewel niemand precies kon zeggen hoe de Boy Wonder aan zijn einde kwam. Logische gissingen wezen op een parallel tussen A Death In The Family, waarvan we nu weten dat deze enigszins waar was.

De Knightmare-reeks in de Justice League van Zack Snyder bood de benodigde context voor de situatie en onthulde dat Batman (Ben Affleck) zijn afdeling stuurde om het in zijn eentje op te nemen tegen de Clown Prince of Crime. En uiteindelijk sloeg de Joker op venijnige wijze Grayson dood. Zijn moord deelde overeenkomsten met die van Jason Todd in hoe beiden stierven vanwege de roekeloze planning van Batman, en meer specifiek, waardoor ze de Joker konden bevechten. Hij is een van de meest woeste schurken van DC en Batman had het moeten zien aankomen. Zijn falen om dit te doen veroorzaakte het leven van zijn beide leerlingen.

Wat jammer is, is dat Snyder de bedoeling had om Graysons dood door toedoen van de Joker te laten zien. Hij sprak over de toekomstige sequentie tijdens een interview met Vanity Fair, waarin hij de hoop uitsprak om de scène samen te voegen in een vervolgfilm. Dat zal nu niet gebeuren, dankzij Warner Bros. die de wederopstanding van de Snyderverse uitsluit, maar zeg nooit nooit.

Wie had de Robin van DCEU kunnen spelen

Afbeelding
Afbeelding

Interessant genoeg roept een scène waarin Joker Dick Grayson vermoordt een aantal fascinerende vragen op. Zoals, bijvoorbeeld, wie zou Zack Snyder hebben gecast als de Boy Wonder? Geruchten suggereerden dat Snyder zijn tienerzoon Eli castte om Robin te spelen, maar die beweringen werden nooit onderbouwd. Het is waarschijnlijk ook ten goede, want er zijn verschillende acteurs die de rol meer waardig zijn.

Wat wie betreft, denkt Taron Egerton dat hij goed bij de rol past. Hij is ongeveer even groot als de meeste herhalingen van Robin en kan bewegen als een acrobaat. Egerton is ook bekend met actie-zware delen, hij speelde in beide Kingsman-films, wat ons nog een reden geeft waarom hij een overtuigende Robin zou zijn.

Aan de andere kant, als Warner Bros. een iets oudere versie van Dick Grayson wilde, klinkt Steven Yeun als een plausibele kandidaat. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende acteur te zijn, met in de hoofdrol in populaire projecten zoals The Walking Dead en 2020s Minari. Bovendien is hij een favoriet bij fans voor de rol in de online prikborden. Fans die de fancast leuk vonden, willen dat Yeun Nightwing speelt, maar hij had beide kunnen doen.

Dick Grayson doen herleven

Afbeelding
Afbeelding

Een ander aspect dat de moeite waard is om te bespreken, is of WB van plan was Grayson weer tot leven te wekken, vergelijkbaar met de Red Hood.

In de strips gebruikt Ra's al Ghul de Lazarus Pit om de dode Jason Todd weer tot leven te brengen. Het proces verloopt echter niet zoals gepland en hij komt enigszins gestoord terug. Todd neemt dan de bijnaam Red Hood aan terwijl hij de nieuwste bendebaas wordt die in Gotham City gaat wonen.

Todds toekomstige transformatie naar Red Hood heeft betrekking op Dick Grayson van de DCEU, omdat hij een soortgelijke verandering had kunnen ondergaan. We hebben dit niet in al te veel vormen zien gebeuren, hoewel het plaatsvond in de geanimeerde Justice League Dark: Apokolips War-film, dus er is een vast precedent.

Om het snel samen te vatten: Graysons tocht door de Lazarus-kuil liep slecht af. Hoewel het zijn slapende lijk weer leven inblies, was de persoon die eruit kwam niet dezelfde Dick. Hij was zelfs zo gestoord dat Damien Wayne zijn geadopteerde broer moest opsluiten in een gecapitonneerde cel.

Afbeelding
Afbeelding

De DCEU's Dick Grayson die onder soortgelijke voorwendselen terugkeert, klinkt geloofwaardig. Maar wat we niet weten, is of hij een andere schurk zou worden zoals de Joker of een antiheld met het potentieel om zich bij de Suicide Squad aan te sluiten. Hoe dan ook, het filmuniversum had Robin op een of andere manier kunnen gebruiken.

Hopelijk heeft Warner Bros. een rol voor Grayson in de DCEU nadat het universum opnieuw is ingesteld in Flashpoint. DC's aankomende Flash-film zal de boel uiteindelijk opschudden, en de line-up van helden van het universum kan Robin/Nightwing van Dick Grayson bevatten wanneer alles is gezegd en gedaan.

Aanbevolen: