Wat Bob Odenkirk echt dacht over de sfeer van 'SNL' achter de schermen

Inhoudsopgave:

Wat Bob Odenkirk echt dacht over de sfeer van 'SNL' achter de schermen
Wat Bob Odenkirk echt dacht over de sfeer van 'SNL' achter de schermen
Anonim

Bob Odenkirk maakte van 1987 tot 1991 deel uit van het Saturday Night Live-team, voornamelijk als schrijver. Dit was in een tijd dat de populaire NBC-schetskomedieshow herstelde van een kwaliteitsdip vanwege de korte afwezigheid van maker Lorne Michaels. Door de roerige tijd dat Bob bij de show betrokken was, ging hij met twee verschillende casts aan de slag. Beide waren tot de rand gevuld met talent.

Maar hoewel Bob het geweldig vond om bij de veelgeprezen sketchcomedyshow te werken, had hij er veel problemen mee. Sinds zijn hartaanval in 2021 is hij steeds eerlijker over de waarheid van zijn ervaring bij SNL. Dit is waarom hij er zo over in conflict is…

Bob Odenkirk wenste dat SNL de cast zou gebruiken over de gastgastheer van beroemdheden

De wereld weet dat Bob Odenkirk een fantastische dramatische acteur is, dankzij Better Call Saul en Breaking Bad ervoor, maar het grootste deel van zijn carrière was komedie. Je zou dus aannemen dat hij het geweldig vond om eind jaren tachtig te worden uitgekozen om te schrijven voor Saturday Night Live. Maar volgens twee eye-opening interviews op The Howard Stern Show (een in 2021 en de andere onlangs in 2022), sprong hij niet op van vreugde tijdens zijn tijd als SNL-medewerker.

Tijdens zijn verschijning op 28 februari 2022 in The Howard Stern Show, zei Bob dat hij een paar grote creatieve problemen had met de show. Een daarvan is de focus op de gast-gastheer. Nadat Howard Bob had gevraagd naar zijn vreselijke ervaring met Steven Seagal, die werd beschouwd als onderdeel van de slechtste SNL cold-open ooit, verklaarde de Breaking Bad-ster dat hij wenste dat de show af en toe zonder een gastheer zou doen.

"Ik heb altijd gewenst dat er een aflevering per jaar was waarin het alleen de cast was", zei Bob. Hoewel hij wenste dat Lorne Michaels en SNL dit idee voor elke cast zouden hebben geïmplementeerd, verwees hij vooral naar degenen waar hij deel van uitmaakte. Ze omvatten tenslotte mensen als Dana Carvey, Phil Hartman, Nora Dunn, Jon Lovitz en uiteindelijk David Spade, Chris Farley, Chris Rock en Adam Sandler. "Soms is de presentator gewoon vervelend. Ze weten niet wat ze doen. Er is een geweldige groep komische acteurs, laten we ze de hele show laten doen."

Bob Odenkirk's vete met Lorne Michaels

Bob besprak vervolgens de SNL-hoofdstukken in zijn recente memoires ("Comedy Comedy Comedy Drama: A Memoir") en hoe ze allemaal gaan over zijn onvrede met de creatieve richting van de show. Veel van dit ongeluk kwam tot uiting in een vete met maker Lorne Michaels.

"Het was niet de show die ik wilde, want het is niet… Omdat het is wat het is… en ik kon daar gewoon niet mee omgaan", gaf Bob toe, verwijzend naar hoe hij kreeg vaak ruzie met Lorne over de richting van de show. In zijn boek beweerde Bob dat Lorne hem zelfs zou wegduwen van bepaalde vergaderingen in plaats van hem in het samenwerkingsproces te betrekken. Hoewel hij zich in een eerder interview herinnerde dat hij achterin vergaderingen spottende opmerkingen maakte over Lorne. Het is dus niet helemaal verrassend dat Lorne niet blij was hem daar te hebben.

Hoewel Bob heeft verklaard dat hij zijn problemen met Lorne niet op de juiste manier heeft afgehandeld, had hij Lorne anders nodig om hem het gevoel te geven dat hij nodig was.

"Je had er last van omdat je op zoek was naar een boost in je zelfvertrouwen", zei Howard Stern tegen Bob tijdens hun interview in 2022. "Je kunt geen goed werk doen als je werkt voor iemand waarvan je denkt dat je niet grappig bent."

"En tegelijkertijd, hoe kon ik alles behalve dankbaar zijn voor Lorne's vrijgevigheid om me zelfs maar in te huren? zo veel over het schrijven van een schets. Ik heb het daar niet veel kunnen gebruiken, maar later deed ik dat wel, "zei Bob, verwijzend naar zijn succes op Mr. Show na zijn tijd op SNL.

Hoe het is om te werken bij Saturday Night Live, volgens Bob Odenkirk

Omdat Howard Stern zoveel mensen interviewt die werken (of hebben gewerkt) op Saturday Night Live, wees Bob erop dat hij veel wist over het "gevoel emotioneel uit balans te zijn" tijdens de show. In plaats van een sfeer van opwinding, was er een sfeer waarin iedereen probeerde te bewijzen dat ze het waard waren om hun baan te behouden. Het was wanhopig. Het was gespannen. Het leidde tot vetes. En het was zeer competitief.

"Ik zie daar de waarde niet van in. Ik zie niet in waarom dat een betere show is. Ik denk eigenlijk van niet," zei Bob tegen Howard.

Om het nog erger te maken, was de fysieke sfeer van de plek niet bepaald inspirerend. In plaats van dat het een wonderland van komedie en kleur was, leek het meer op een somber 'uitzendbureau bij een verzekeringsmaatschappij', aldus Bob. Maar hoewel de Better Call Saul-ster veel problemen had met SNL, en de maker destijds, houdt hij vol dat zijn ervaring niet helemaal negatief was.

Aanbevolen: