Wat we weten over het 10-jarenplan van de DCEU (en wat te verwachten)

Inhoudsopgave:

Wat we weten over het 10-jarenplan van de DCEU (en wat te verwachten)
Wat we weten over het 10-jarenplan van de DCEU (en wat te verwachten)
Anonim

De DCEU is niet goed begonnen om het vriendelijk te zeggen. De moloch die de MCU is, produceert al meer dan 10 jaar gestaag blockbusters, en de DCEU worstelt sinds 2013 om de achterstand in te halen. Man of Steel voldoet niet aan de winstverwachtingen en grote plotgaten die de DCEU-films teisteren (zoals deze), naast andere problemen, smacht de DCEU naar een nieuwe start. Vul in: het 10-jarenplan van de DCEU.

Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav is van plan om het succes van hun Disney/Marvel-rivalen te repliceren door een 10-jarenplan op te stellen; een decenniumlange routekaart met een MCU-achtig team voor de worstelende franchise. Dit plan is bedoeld om de franchise op het goede spoor te zetten door de lei schoon te vegen en opnieuw te beginnen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar wat er tot nu toe over het plan is onthuld en waar fans naar uit kunnen kijken. Laten we beginnen.

8 De DCEU begon met hoge verwachtingen

De DCEU werd niet verrassend gelanceerd met Man of Steel. De DCEU leek de vrolijke, luchtige toon van de MCU tegen te gaan met een donkerdere, meer geaarde toon, en werd begroet door hoopvolle fans die verwachtten hun favoriete DC-helden in hun eigen filmische universum te zien. Hoewel Man of Steel goed presteerde aan de kassa, bracht het niet zoveel op als werd geschat; de verwachtingen waren echter nog steeds hooggespannen, met fans die wachtten om te zien wat er zou volgen.

7 De critici waren niet aardig voor de man van staal en de andere originele optredens van de DCEU

Zack Snyder. De man heeft zijn deel van de critici, dat is zeker. Nadat Snyder zijn visie op de DCEU had geïmplementeerd, maakten fans en simpelweg geen verbinding (hier is waarom.) Van de donkere toon tot de karakterloze acties van de helden (waarbij sommige fans denken dat dit populaire personage het slechtste van de franchise is), ontving Snyder de woede van velen omdat hij de man was die de DCEU tot leven bracht. Negatieve reacties gingen door met de release van BvS en Suicide Squad, die de ondergang voor de toekomst van het filmische universum betekende.

6 Deze films zijn de huidige focus die vooruitgaat

Nu het 10-jarenplan nog steeds in kaart wordt gebracht, ligt de huidige focus van de DCEU op de aankomende films en personages die al gepland staan om te worden uitgebracht/geproduceerd. Films zoals Black Adam, Shazam 2 en Aquaman & The Lost Kingdom staan allemaal gepland voor release en aangezien zowel Shazam als vooral Aquaman bewezen geldmakers zijn voor Warner Bros, is het niet verwonderlijk dat deze films/personages een belangrijk aandachtspunt zullen zijn.

5 De DCEU zal in de toekomst meer een MCU-aanpak gaan gebruiken

In het eerder genoemde interview zei David Zaslav dat ze een meer MCU-achtige benadering zouden hanteren voor de bediening van de DCEU, compleet met een Kevin Feige-achtige figuur die de leiding had over het filmische universum. Wie die persoon zal zijn, moet nog worden bekendgemaakt. Het implementeren van de MCU-structuur is misschien precies wat het worstelende filmuniversum nodig heeft.

4 mogelijke films die te zien zullen zijn in de DCEU

Warner Bros. zal in de toekomst tal van opties hebben. Ze hebben niet alleen een bibliotheek met geannuleerde films die het daglicht zouden kunnen zien, er zijn ook veel aankomende projecten die opdoemen aan de filmische horizon. Het Joker-vervolg, Blue Beetle en mogelijk een Static Shock-film zijn allemaal in de maak, samen met een vervolg op de zeer succesvolle Matt Reeves Batman-film.

3 Zal DC doorgaan met het verkennen van het multiversum?

Flashpoint zal het filmpubliek kennis laten maken met het multiversum van de DCEU en volgens The Flash-scenarioschrijver Christina Hodson (met dank aan nme.com) zal de film de nieuwe DCEU lanceren. "Het filmische multiversum wordt geboren uit deze film, geboren uit Barry's verhaal." Dit interview stamt uit 2020, maar de aankomende film kan nog steeds worden gebruikt als een hulpmiddel om het jonge filmuniversum opnieuw op te starten.

2 Komt er een herschikking?

Met de toevoeging van Robert Pattinson als Batman en Joaquin Phoenix als The Joker buiten de DCEU en de geruchten over de herschikking van Michael B. Jordan als Superman, is er veel herschikking geweest in het filmische universum van DC. Volgens themarysue.com is de naam van Ezra Miller recentelijk in het rond gegooid als een mogelijke herschikking en gezien de recente controverse van Miller, komt het niet zo'n grote verrassing. Met de aanstaande herintroductie van Michael Keaton's Batman en Ben Affleck die terugkeren in de aankomende Flash-film, is het moeilijk te zeggen wie blijft en wie mogelijk wordt herschikt.

1 Welke rol zal Superman spelen in de toekomst?

Superman is de ultieme superheld en is al bijna 100 jaar het archetype voor de stripheld. De DCEU is er echter niet in geslaagd om "de man van morgen" met succes in hun filmische universum te integreren. Superman lanceerde op beroemde wijze de DCEU in 2013, maar de duistere visie die door Zack Snyder tot leven werd gebracht, stuitte op terugslag van critici en fans (weet je nog toen Superman Zod's nek brak?)

Sindsdien is Superman schijnbaar buiten de plannen voor de DCEU gelaten. Is Superman dood in de DCEU? Dit is een vraag die fans zich hebben gesteld naar aanleiding van het eerder genoemde gesprek over de herschikking van Henry Cavill en de huidige stagnatie van het personage. Volgens movieweb.com is Warner Bros. blijkbaar van plan om Superman nieuw leven in te blazen, waardoor fans hopen dat het vlaggenschip naar voren in de rij zal worden geduwd met betrekking tot het 10-jarenplan.

Aanbevolen: