Hoe 'The Crown'-acteur Matt Smith zijn nettowaarde van $ 9 miljoen vergaarde?

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Crown'-acteur Matt Smith zijn nettowaarde van $ 9 miljoen vergaarde?
Hoe 'The Crown'-acteur Matt Smith zijn nettowaarde van $ 9 miljoen vergaarde?
Anonim

Als je erover nadenkt, is de entertainmentindustrie waarschijnlijk het meest spraakmakende bedrijf ter wereld. Veel mensen volgen tenslotte niet wat er op de aandelenmarkt of in de besturen van 's werelds beste bedrijven gebeurt, maar iedereen moet vermaakt worden als ze 's avonds naar huis gaan.

Hoewel vrijwel iedereen op de een of andere manier toegang heeft tot de entertainmentwereld, begrijpen veel mensen niet echt hoe het bedrijf werkt. Veel mensen weten bijvoorbeeld dat de beroemdste acteurs ter wereld vaak stinkend rijk zijn, maar ze begrijpen niet echt dat er veel acteurs zijn die veel geld hebben verdiend.

Matt Smith rode loper
Matt Smith rode loper

Hoewel Matt Smith verre van een begrip is, is de getalenteerde acteur erin geslaagd een carrière samen te stellen waar de meeste acteurs een moord voor zouden doen. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat zijn talenten over de hele wereld worden gerespecteerd en dat hij een fortuin van $ 9 miljoen heeft vergaard. Als de meeste mensen eenmaal weten hoeveel geld Smith heeft verzameld, zullen velen zich waarschijnlijk afvragen hoe hij zo rijk is geworden.

Matts carrière begint

Toen Matt Smith nog een jongeling was, lag hij op schema om mogelijk een profvoetballer te worden (of een voetballer, afhankelijk van waar je woont). Helaas kwam de atletische carrière van Smith tot stilstand nadat hij een ernstige blessure aan zijn rug had opgelopen. Natuurlijk bleek het verlies van de voetbalwereld de winst van de entertainmentindustrie te zijn.

Matt Smith De robijn in de rook
Matt Smith De robijn in de rook

Toen Matt Smith jong was, was een van zijn leraren geïnteresseerd in zijn acteervaardigheden en overtuigde hij hem om te proberen op te treden. Van daaruit ging Smith drama en creatief schrijven studeren aan de Universiteit van East Anglia. Nadat Matt Smith zijn studie had voltooid en representatie had gevonden, begon hij semi-consistent werk te vinden. Smith kreeg bijvoorbeeld een rol in verschillende BBC-projecten, waaronder een paar tv-films getiteld The Ruby in the Smoke en The Shadow in the North, evenals een serie genaamd Party Animals. In de jaren die volgden op die eerste paar rollen, begon Smith behoorlijk geld te verdienen als acteur, maar het duurde tot 2010 voordat zijn carrière echt van de grond kwam.

Een levensveranderende rol

In sommige delen van de wereld is Doctor Who nooit volledig doorgedrongen tot de mainstream van entertainment. Er zijn echter veel plaatsen waar Doctor Who geliefd is en daarom is het een van de langstlopende tv-series in de geschiedenis.

De afgelopen decennia was Doctor Who een steunpilaar van sciencefictiontelevisie, afgezien van de jaren dat het in de jaren 90 en 2000 uit de lucht was. In die tijd zijn een hele reeks verschillende acteurs ingehuurd om het titulaire personage te spelen, maar uiteindelijk laten ze allemaal Doctor Who achter. Dat is natuurlijk triest, aangezien fans van de serie het vaak moeilijk vinden om afscheid te nemen van de verschillende versies van Doctor Who, vooral als ze denken dat één acteur de beste artiest is om de rol op zich te nemen. Het is echter behoorlijk verbazingwekkend dat zoveel getalenteerde acteurs de kans hebben gekregen om Doctor Who door de jaren heen tot leven te brengen.

Matt Smith Doctor Who
Matt Smith Doctor Who

Van 2010 tot 2013 kreeg Matt Smith de eer van zijn leven toen hij Doctor Who tot leven bracht. Volgens rapporten kreeg Matt Smith £ 600.000 betaald tijdens zijn driejarige Doctor Who-aanstelling. In gedachten houdend dat dit meer dan $ 825.000 is in Amerika op het moment van schrijven, verdiende Smith duidelijk een aardige cent tijdens het werken aan de show.

Incasseren en controverse

In de jaren sinds Matt Smith Doctor Who in de achteruitkijkspiegel verliet, heeft hij de kansen die op zijn pad zijn gekomen optimaal benut. Zo speelde hij onder meer in films als Terminator Genisys, Pride and Prejudice en Zombies en Patient Zero. Naast al die rollen kreeg Matt Smith een rol in de aankomende Marvel-film Morbius en sinds die film vele maanden geleden werd gefilmd, is hij al betaald voor zijn werk aan het project.

Het spreekt vanzelf dat Matt Smith dolgelukkig was om veel geld te verdienen met zijn rollen in al die projecten. Helaas bracht het grote geld dat Matt Smith verdiende toen hij speelde in The Crown hem in behoorlijk heet water.

Matt Smith De Kroon
Matt Smith De Kroon

Toen het eerste seizoen van The Crown op Netflix werd uitgebracht, veroverde de hitshow schijnbaar de wereld van de ene op de andere dag. Helaas waren fans van de serie misschien dolgelukkig met het drama dat ze op hun schermen zagen, maar het was verontrustend toen de show verwikkeld was in een controverse van eigen makelij. Immers, hoewel Claire Foy's vertolking van koningin Elizabeth II haar de voor de hand liggende ster van het eerste seizoen van The Crown maakte, kreeg Matt Smith meer betaald om prins Phillip tot leven te brengen voor de show. Aan de positieve kant, toen deze controverse eenmaal tot leven kwam, kwam Smith snel naar buiten om te zeggen dat hij niet meer geld had moeten krijgen dan Foy. Afgezien van de controverse, speelde Matt Smith de hoofdrol in verschillende spraakmakende projecten en zijn inspanningen zijn goed beloond met het fortuin van $ 9 miljoen dat hij heeft volgens celebritynetworth.com.

Aanbevolen: