The Odd Way 'Teenage Mutant Ninja Turtles' werd een hit dankzij Michael Jackson

Inhoudsopgave:

The Odd Way 'Teenage Mutant Ninja Turtles' werd een hit dankzij Michael Jackson
The Odd Way 'Teenage Mutant Ninja Turtles' werd een hit dankzij Michael Jackson
Anonim

Als een van de grootste en meest invloedrijke muziekartiesten die ooit de planeet heeft bewandeld, is Michael Jackson iemand die de popcultuur heeft veroverd en een van de beroemdste mensen in de geschiedenis is geworden. Simpel gezegd, er is nog nooit zoiets als Michael Jackson geweest, en tot op de dag van vandaag heeft hij talloze records en heeft hij nog steeds miljoenen fans over de hele wereld.

Jackson had een ongelooflijke run in de jaren 80, een decennium met veel popcultuurfiguren. Er waren een aantal geweldige stripboekfilms zoals Batman die in de loop van het decennium in de bioscoop verschenen, en de opkomst van de Ninja Turtles maakte plaats voor een film uit 1990 die een eigen franchise op gang bracht.

Dus, hoe in de wereld zijn Michael Jackson en de Ninja Turtles met elkaar verbonden? Laten we eens kijken naar hun unieke connectie.

80s popcultuur blijft geweldig

De jaren tachtig was een decennium met ongelooflijke muziek, geweldige films en een popcultuur die de zaken echt naar een ander niveau tilde. Het was het decennium dat ons de opkomst van Tom Cruise gaf, het einde van disco, en geweldige sportmomenten en figuren die als legendes blijven voortleven.

Omdat nostalgie altijd in is, blijven veel mensen de jaren 80 goed aanboren voor inspiratie. We zagen net dat Wonder Woman 84 dit jaar werd uitgebracht, en een van de meest interessante elementen van de film was om Diana en Steve een weg te zien banen door de jaren 80, met windjacks en zo.

De muziekscene in de jaren 80 was ronduit fantastisch en er leek voor iedereen een plek in de hitlijsten te zijn. Rockmuziek had krachtpatsers zoals Guns 'N Roses, pop had Madonna en zelfs rap had LL Cool J en Run-DMC. Dan had je natuurlijk nog Prince en David Bowie, die een klasse apart waren.

Als we terugkijken op de krachtpatsers van de popcultuur van de jaren tachtig, kan niemand voorbijgaan aan wat Michael Jackson in het decennium heeft gedaan.

Michael Jackson was een krachtpatser tijdens het decennium

Michael Jackson werd beroemd als kind als frontman van The Jackson 5, en zelfs op jonge leeftijd liet hij zien dat hij een artiest was als geen ander. Zijn solocarrière kostte wat tijd om op gang te komen, maar toen Off the Wall in de tweede helft van 1979 uitbrak, nam de zanger dat momentum mee naar de jaren 80 en keek nooit meer achterom.

In de jaren tachtig bracht Michael Jackson de ene klassieker na de andere uit, en Thriller uit 1982 werd het bestverkochte album aller tijden voor een aantal jaren. De man kon gewoon geen kwaad doen in de hitlijsten in de jaren 80, en hierdoor werd Jackson de grootste ster van het decennium en kon hij zijn hand uitstrekken naar andere delen van het bedrijf.

Hoewel Jackson zeker bekend stond om wat zijn muziek deed in de hitlijsten, zou je kunnen stellen dat wat zijn muziekvideo's deden op het kleine scherm net zo belangrijk was. Zijn muziekvideo's zijn nog steeds iconisch, en sommige worden nog steeds beschouwd als een van de beste ooit gemaakt. Een ding dat niemand echter zag aankomen, was dat een van zijn beste video's hem zou verbinden met een iconisch superheldenteam.

De connectie tussen Jackson en de Ninja Turtles

TMNT 1990 Filmstill
TMNT 1990 Filmstill

Dus, wat is de unieke connectie tussen Jackson en de Ninja Turtles. Welnu, in de jaren 80 was regisseur Steve Barron, de man achter Jackson's iconische "Billie Jean"-video, de man die Teenage Mutanta Ninja Turtles regisseerde en hielp om van de helden in een halve schaal een kaskraker te maken!

Volgens CinemaBlend sprak Kim Dawson, een producent van de film, over de beslissing om de dobbelstenen te gooien met een regisseur die bekend stond om zijn muziekvideo's.

Per CinemaBlend: "Dawson vermeldde tijdens de paneldiscussie ook dat het inhuren van muziekvideoregisseurs vooral populair was in Hollywood aan het eind van de jaren tachtig, aangezien ze snel en, zonder DGA-accreditatie, goedkoop konden werken."

Dit is een heel interessant stukje informatie, aangezien de studio een enorm risico nam met Barron aan het roer voor de film. Als de dingen niet waren gelukt, had het rampzalig kunnen zijn voor de studio en had het elke kans op een groot vervolg kunnen verpesten.

Na iets meer dan $200 miljoen te hebben verdiend, was de Ninja Turtles-franchise van de grond en had Barron zijn eerste hit op het grote scherm in handen. Barron zou vervolgens films als Coneheads regisseren en hij produceerde films als While You Were Sleeping. Het was een gok, maar uiteindelijk wierp het zijn vruchten af.

Aanbevolen: