Serial Killer-serie 'The Serpent' wordt gelanceerd op Netflix met een huiveringwekkende teaser

Inhoudsopgave:

Serial Killer-serie 'The Serpent' wordt gelanceerd op Netflix met een huiveringwekkende teaser
Serial Killer-serie 'The Serpent' wordt gelanceerd op Netflix met een huiveringwekkende teaser
Anonim

BBC-serie The Serpent over de echte seriemoordenaar Charles Sobhraj is vandaag (2 april) op Netflix verschenen.

Bekend als 'de slang', jaagde Sobhraj in de jaren zeventig op jonge westerse toeristen in Zuidoost-Azië.

De serie volgt het kat-en-muisspel tussen Sobhraj, gespeeld door Tahar Rahim, en de Nederlandse diplomaat in Bangkok Herman Knippenberg (Billy Howle), die onderzoek deed naar de moord op een Nederlands stel dat banden had met de moordenaar. Het speelt ook Doctor Who's Jenna Coleman als Sobhraj's vriendin en handlanger, Marie-Andrée Leclerc.

Netflix geeft fans een kijkje in 'The Serpent' met verontrustend interview

De achtdelige gelimiteerde serie ging eerder in première op BBC One in het VK, waarbij Netflix de internationale distributie voor zijn rekening nam.

De streamer kondigde aan dat de serie beschikbaar zou zijn om te streamen met een huiveringwekkende teaser. De clip die de serie opent, is een herhaling van een interview dat Sobhraj in 1997 gaf, na zijn vrijlating na twintig jaar in een Indiase gevangenis te hebben gezeten.

"Ben jij een gevaarlijke man?" vraagt de verslaggever.

“Er zijn mensen die zouden zeggen dat je ermee wegkwam,” vervolgt ze.

Sobhraj antwoordt: "Dat is wat Time Magazine zei. Misschien is het waar. Per slot van rekening kan ik nu niet worden berecht… waar ook ter wereld."

Het echte verhaal van Charles Sobhraj

Sobhraj's verhaal is bijna ongelooflijk. Een Fransman van Indiase en Vietnamese afkomst, hij pleegde verschillende moorden in de jaren 70, maar werd pas in 2003 veroordeeld.

Hij werd gevangen gezet in New Delhi voor het drogeren en beroven van een groep Franse ingenieursstudenten in India in 1976. Na zijn vrijlating na zijn straf van 12 jaar zou Sobhraj een Thais arrestatiebevel van 20 jaar tegen hem hebben gekregen wat zou hebben geleid tot een vrijwel zekere executie. Maar hij ontsnapte uit de gevangenis en zijn straf in New Delhi werd met nog eens tien jaar verlengd nadat hij was gepakt.

Toen hij de gevangenis verliet, was de verjaringstermijn voor zijn arrestatie verstreken en keerde hij terug naar Frankrijk. Eenmaal daar vond het interview plaats dat het publiek kan zien in de opening van The Serpent.

Sobhraj wordt in 2003 gearresteerd op beschuldiging van moord, nadat hij is gespot in een casino in Nepal. Destijds heropende de Nepalese politie een dubbele moordzaak uit 1975 en kreeg Sobhraj door de rechtbank van Kathmandu tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moorden op toeristen Connie Bronzich en Laurent Carrière.

The Serpent streamt op Netflix

Aanbevolen: