Godzilla vs. Kong And The Monsterverse: wat nu?

Inhoudsopgave:

Godzilla vs. Kong And The Monsterverse: wat nu?
Godzilla vs. Kong And The Monsterverse: wat nu?
Anonim

Godzilla vs. Kong breekt pandemische kassarecords en scoort een grote overwinning voor HBO Max, waar het streamt en in bioscopen verschijnt. Het is de vierde film in de MonsterVerse gemaakt door Warner Bros. en Legendary Studios, en vormt het hoogtepunt van het eerste hoofdstuk in het gedeelde universum.

Na Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017) en Godzilla: King of the Monsters (2019), is de mythologie van de Holle Aarde volledig ingeburgerd, en de verhaallijn zal met beide worden voortgezet monsters intact – ondanks hun gigantische gevechten in de nieuwe film.

Het creatieve team achter de nieuwste blockbuster is klaar voor de volgende ronde.

Het draait allemaal om de monsters – mensen zijn secundair

Er zijn altijd een paar interessante menselijke personages in de Monsterverse, die sterren heeft gezien als Samuel L. Jackson en Brie Larson (Kong: Skull Island) en Bryan Cranston van Breaking Bad (Godzilla). Het is alleen zo dat - net als Ishirō Serizawa en zijn zoon die de slechte wetenschapper Ren Serizawa is geworden, hun personages niet lang zullen leven in deze serie.

De jonge actrice Kaylee Hottle maakte haar filmdebuut met Godzilla vs. Kong in de rol van Jia, die met Kong spreekt via gebarentaal. In het echte leven is de actrice slechthorend. Millie Bobby Brown was terug als Madison Russell, en er zijn diverse slechteriken geassocieerd met Apex, waaronder zijn hoofd W alter Simmons (Demián Bichir).

Godzilla vs Kong
Godzilla vs Kong

Maar het Monsterverse gaat uiteindelijk over de Kaiju of Titans. Scenarist Max Borenstein heeft een schrijftitel in alle vier de Monsterverse-films, inclusief de nieuwe Godzilla vs. Kong. Hij sprak met Den of Geek.

“Echt voor mij was het mandaat van deze film: hoe laten we Godzilla en Kong eindelijk hun eigen film dragen? In de vorige films hadden we, omdat we ze een soort van aan het vestigen waren, altijd deze menselijke karakters die onze weg naar binnen waren, en dat zijn ze nog steeds. Maar meer en meer in deze film zijn Godzilla en Kong de sterren, en alle anderen zijn een ondersteunend personage.”

Hij legt uit hoe mensen in het plaatje passen.

“Ze dragen de film niet, maar ze kunnen zijn zoals Simon Pegg in de Mission: Impossible-films, waar charme en humor is, en er is emotie die voortkomt uit die personages. Maar ze worden niet gevraagd om de film te dragen zoals een ster dat zou doen, want onze sterren zijn Godzilla en Kong.”

Wat is de toekomst voor The Monsterverse?

Waar zou het verhaal heen kunnen gaan? Tot nu toe heeft Godzilla Rodan, Mothra, Ghidorah en natuurlijk Kong ontmoet. De anderen werden overwonnen, maar het waren natuurlijk overblijfselen van koning Ghidorah die Ren Serizawa gebruikte om Mechagodzilla in brand te steken, en die toen onverwachts het schepsel overnam. Het lijkt waarschijnlijk dat Ghidorah en de andere Titans ook kunnen worden opgewekt voor toekomstige avonturen.

In Godzilla uit 2014 vond een deel van de actie plaats in 1999, waar een mijn instortte en de Mutos werden ontdekt. Andere Mutos (Titanen) zouden uit de Holle Aarde kunnen komen, waar Kong nu als koning regeert.

Godzilla vs Kong-poster
Godzilla vs Kong-poster

Scenarist Max Borenstein staat te popelen om door te gaan met schrijven voor Monsterverse, zoals hij in een interview uitlegde.

“Er zijn zeker ideeën rondgestrooid. Ik kan niet zeggen dat ik op het allerlaatste moment beoordeeld ben, maar ik weet dat het erom gaat dat dit het soort Avengers-moment is en hopelijk reageren mensen en zal het publiek graven zoals we deze initiaal een beetje hebben ingepakt hoofdstuk van de Monsterverse.”

Godzilla vs. Kong-regisseur Adam Wingard zegt dat hij klaar is om terug te keren naar de franchise.

“Net toen ik klaar was met deze film, ging ik zitten met Legendary en ik zei tegen hen: ‘Kijk. Ik ben echt trots op de film en alles wat we hebben bereikt. En als jullie geïnteresseerd zijn om nog een van deze te doen, dan is dit de manier waarop ik het zou doen. Ik wil gewoon mijn hoed in de ring gooien, want ik ben echt trots op deze film.'”

Nieuwe uitdagingen kunnen komen van de Holle Aarde, of zelfs ruimtewezens, zoals in de Japanse Godzilla-films. Wingard zegt dat het te vroeg is om over een specifiek verhaal te praten.

"Ik zou er graag nog een doen en ik weet waar ik heen moet, maar ik wil niets te gedetailleerd zeggen, want als er iets is, kunnen er veel dingen veranderen", legt de regisseur uit. “Zelfs als ik werd ingehuurd om een ander te doen, laten we zeggen, misschien komen we met een nog cooler idee. Dus ik weet waar ik heen zou gaan, maar ik wil mezelf niet in een hoekje opsluiten."

Godzilla vs. Kong speelt in de bioscoop en streamt op HBO Max.

Aanbevolen: