Wat is er gebeurd met de Batman versus Godzilla Crossover?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de Batman versus Godzilla Crossover?
Wat is er gebeurd met de Batman versus Godzilla Crossover?
Anonim

DC Comics is al tientallen jaren een steunpilaar in de stripwereld en ze hebben tijdloze verhalen en personages gemaakt die fans sprakeloos blijven maken. De uitgever heeft sindsdien alle vormen van media veroverd, met name film, en sommige van hun films zijn genomineerd voor Academy Awards.

Batman blijft een van de meest iconische helden in de geschiedenis en hij draagt de vlag voor DC sinds zijn debuut. Batman heeft veel verhalen aangewakkerd, waardoor hij een populaire keuze is voor grote projecten. Soms worden deze projectideeën geschrapt. Een zo'n project zou een enorme cross-over worden.

Laten we eens kijken naar wat er weinig bekend is over Batman die het opneemt tegen Godzilla.

Batman is een iconische held

Gecreëerd door Bob Kane en Bill Finger decennia geleden, is Batman veranderd in een van de meest iconische fictieve personages aller tijden. De Caped Crusader heeft door de jaren heen veel toonveranderingen ondergaan, en door dit alles is hij net zo populair en relevant gebleven als ooit tevoren.

Batman maakte zijn officiële debuut in Detective Comics 27, dat in mei 1939 in de schappen verscheen. In zijn eerste avontuur gebruikt Batman zijn scherpe detectivevaardigheden om een moord op te lossen, iets dat een kenmerk van zijn karakter is gebleven om deze dag. De uitgever wist toen nog niet dat het personage zo snel zou aanslaan bij fans.

Sinds die noodlottige uitgave van Detective Comics is Batman ingrijpend geëvolueerd. Hij was een vaste waarde in de strips, op het grote en kleine scherm, en speelde zelfs in enkele van de beste videogames in de moderne geschiedenis. Alle versies van het personage zijn uniek op hun eigen manier, en met de aankomende film, The Batman, die binnenkort in de bioscoop verschijnt, krijgen fans opnieuw een frisse kijk op de held.

Zo goed als Batman in zijn eentje is, we hebben de kans gehad om hem in crossover-actie te zien met een aantal echt coole figuren.

'Batman' Had Crossover Stories

Crossover-media is niets nieuws en er zijn een aantal echt fantastische cross-overs geweest die in meerdere franchises hebben plaatsgevonden. Omdat Batman een van de beroemdste fictieve personages in de geschiedenis is, is het logisch dat hij zijn deel van fantastische crossover-verhalen heeft gehad.

Een recent crossover-evenement dat in me opkomt, is Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles, een crossover-strip die werd ontwikkeld tot een animatiefilm. The Heroes in Half Shell en de Dark Knight vormden uiteindelijk een fantastische combinatie, en fans zouden ze graag weer zien samenwerken.

Batman heeft ook cross-overs gehad met de Power Rangers, The Shadow, Scooby-Doo, Spawn en zelfs veel van Marvel's grootste helden. Deze verhalen zijn niet altijd winnaars, maar als ze goed worden gedaan, fungeren ze als vermakelijke verhalen die de Dark Knight helpen om uit zijn eigen element te komen.

Natuurlijk zijn er tal van voorgestelde crossover-ideeën die nooit tot wasdom komen. Hollywood is altijd op zoek naar iets dat miljoenen kan verdienen, en er zijn een aantal wilde verhaalideeën geweest die uiteindelijk zijn geschrapt. Een cross-over tussen Men in Black en 21 Jump Street, bijvoorbeeld, is er een die nooit echt bij elkaar is gekomen.

Tientallen jaren geleden werd een crossover-verhaal bedacht met Batman en een van de beroemdste monsters in de geschiedenis.

'Batman' zou het opnemen tegen Godzilla

Dit is misschien moeilijk voor sommigen om hun hoofd rond te draaien, maar op een gegeven moment was er oprechte interesse in Batman die Godzilla op het grote scherm zou opnemen.

Het idee voor deze film ontstond in de jaren zestig, net voordat Adam West's Batman op het kleine scherm verscheen.

"Sekizawa's idee was dat Godzilla het tegen Batman zou opnemen. Het plan was dat Toho zou proberen het succes van King Kong vs. Godzilla te herhalen door met een nieuwe crossover-film te komen. Batman vs. Godzilla zou ten minste twee belangrijke Batman-personages hebben gehad, Robin en Commissioner Gordon, en mogelijk meer. Godzilla zou mind-control zijn geweest, wat zou kunnen betekenen dat een Batman-schurk de belangrijkste antagonist van de film zou zijn geweest. Er werd ook een weer-controlerende machine in de mix gegooid ", schrijft ScreenRant.

Alsof dit nog niet wild genoeg was, zou Batman ook enkele van zijn meest iconische voertuigen inzetten om het op te nemen tegen de King of the Monsters.

Hoe interessant dit idee op papier ook was, het was gewoon niet de bedoeling. De film kreeg nooit enige grip en uiteindelijk werd het idee volledig verlaten.

Een film waarin Batman Godzilla neerha alt, had een leuke film kunnen zijn voor fans, maar het veranderde gewoon in een nieuwe cross-over die nooit samenkwam.

Aanbevolen: