Keert Alicia Vikander terug naar Tomb Raider als Lara Croft?

Inhoudsopgave:

Keert Alicia Vikander terug naar Tomb Raider als Lara Croft?
Keert Alicia Vikander terug naar Tomb Raider als Lara Croft?
Anonim

In 2018 maakte Alicia Vikander haar debuut als de nieuwe Lara Croft, een rol die Angelina Jolie meer dan tien jaar geleden voor het eerst populair maakte (er waren geruchten dat Jolie de rol opnieuw zou opnemen, maar die plannen kwamen niet door). Tegen die tijd was Vikander al een behoorlijk gevestigde actrice, die eerst de aandacht trok nadat ze Ava speelde in Ex Machina voordat ze de vrouw van Eddie Redmayne speelde in The Danish Girl, wat ook resulteerde in haar eerste Oscar.

En hoewel sommigen misschien zeggen dat Vikander een onwaarschijnlijke keuze was om de beroemde videogameheldin te spelen, bewees de Zweedse ster al snel dat iedereen ongelijk had. Haar Tomb Raider haalde een indrukwekkende 274,7 miljoen dollar binnen aan de kassa, tegen een gerapporteerd budget van 90 miljoen dollar.

Aanvankelijk waren er plannen voor een vervolg, maar alles viel in duigen toen MGM zijn rechten op de franchise verloor nadat de studio aan Amazon was verkocht. En nu, terwijl een biedingsoorlog voor de franchise voortduurt, vraag je je af of Vikander nog steeds bereid is om Lara Croft opnieuw te spelen.

Alicia Vikander was de eerste keuze om Lara Croft in de reboot te spelen

Aanvankelijk kwamen er verschillende namen naar voren voor de rol. Onder hen waren Daisy Ridley en Cara Delevigne. Tegen die tijd had regisseur Roar Uthaug echter een specifieke visie voor de nieuwe Lara Croft.

"Het was belangrijk voor ons dat dit een nieuw oorsprongsverhaal was voor het grote scherm en dat er een nieuwe Lara Croft is die we aan het publiek willen voorstellen," legde hij uit. “We wilden natuurlijk deze geweldige vrouwelijke actieheld creëren, maar ze is ook kwetsbaar. En dat was belangrijk in deze film, dat er een emotionele connectie is. Dat ze herkenbaar is.'

Uiteindelijk kon dat alleen Vikander zijn. "Ik wist dat ik wilde dat Alicia Lara zou spelen nog voordat ik haar ontmoette", onthulde Uthaug ook.

“We maken geen kartonnen Hollywood-held. We maken een meisje van vlees en bloed.”

Wat de actrice betreft, het idee om Lara's verhaal te vertellen vóór haar grafroofjaren sprak haar ook aan. "Ze heeft haar voet in de wereld nog niet gevonden", legde Vikander uit. "De film is echt haar ontdekking van zichzelf."

En hoewel het voor Lara prima was om haar weg te vinden op het scherm, wist de actrice dat ze veel sneller aan veel van de fysieke eisen van de rol moest voldoen. Toen ze eenmaal was gecast, stortte Vikander zich op intensieve fysieke training, leerde ze wat MMA-vechtvaardigheden en leerde ze onder andere boogschieten.

“Ze heeft heel hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze rol, zowel met haar trainer als met onze stuntcoördinatoren om de gevechten te leren, de bewegingen te leren, het boogschieten, klimmen, dan springen en zwemmen en om vallen te ontwijken', zei Uthaug over de actrice. "En ze was gewoon een echte trooper."

Dominic West, die de vader van Vikander speelt in de film, merkte op dat Vikander "behoorlijk slecht" is. "En ze is bloedserieus over het werk", voegde de acteur eraan toe. "Ik probeerde haar altijd naar de kroeg te krijgen, maar ze was erg gedisciplineerd."

Is Alicia Vikander bereid om nog een keer Lara Croft te spelen?

Er zijn een paar jaar verstreken sinds Tomb Raider en Vikander het druk hebben gehad, zoals elke Oscar-winnaar zou zijn. De afgelopen jaren acteert en produceert ze zowel via haar bedrijf Vikarious. Tot nu toe stond Vikarious achter Vikander's avonturendrama Euphoria en de HBO Max-serie Irma Vep.

De hele tijd dat ze aan andere projecten werkte, was er enige voortgang met het Tomb Raider-vervolg, waarbij Lovecraft Country's Misha Green werd getikt om de nieuwe film te schrijven en te regisseren.

“Ik hoop dat we nog een film gaan maken. Vanwege de pandemie hadden we plannen om deze film op te nemen, en nu is het anderhalf jaar geleden, maar Misha Green is aan boord en ze schrijft nu een concept", zei de actrice ooit over de vervolgplannen. "Het zou zo geweldig zijn als we samen deze geweldige film zouden kunnen maken, voor de camera en achter de camera, weet je wel?"

Maar nu MGM zijn rechten op Tomb Raider verliest, bevindt het project zich nu in een soort onzekerheid en kan Vikander er niets aan doen. "Met de overname van MGM en Amazon heb ik geen idee", gaf de actrice toe. "Nu is het een soort politiek."

Zou Vikander na al die tijd nog steeds bereid zijn om Lara te spelen? "Ik denk dat Misha en ik er klaar voor zijn, dus het is een beetje in de handen van iemand anders, om eerlijk te zijn", onthulde de actrice.

Op dit moment zijn de rechten op de franchise in handen van producer Graham King's GK Films. En hoewel Vikander haar bereidheid heeft uitgesproken om terug te keren voor de rol, suggereren rapporten dat King van plan is om de rechten te kopen en een nieuwe hoofdrolspeler te vinden. Op dit moment is GK Films bezig met het overwegen van aanbiedingen.

Aanbevolen: