Wie is Brendan Hunt van 'Ted Lasso'?

Inhoudsopgave:

Wie is Brendan Hunt van 'Ted Lasso'?
Wie is Brendan Hunt van 'Ted Lasso'?
Anonim

Als de meeste mensen terugkijken op het jaar 2020, zullen hun gedachten worden gedomineerd door de vele negatieve dingen die er zijn gebeurd. Immers, in 2020 werd de wereld opgeschrikt door het bestaan van de COVID-19-pandemie, werden aanhangers van de Amerikaanse politiek weggeblazen door een zeer omstreden verkiezing en verloren veel geliefde sterren het leven.

Natuurlijk kan geen enkele show ook maar in de buurt komen van het goedmaken van al het verdriet dat de wereld in 2020 voelde. Ondanks dat v alt ook niet te ontkennen dat Ted Lasso van Apple TV+ kwam precies op het juiste moment uit. De show had tenslotte zo'n oprechte geest en was zo opbeurend dat mensen over de hele wereld zich een tijdje goed konden voelen toen ze hem aanzetten.

Brendan Hunt
Brendan Hunt

Toen Ted Lasso terecht een feelgood-sensatie werd, kwamen veel mensen echt genieten van het werk van de minder bekende sterren van de show. Brendan Hunt gaf bijvoorbeeld zo'n ingetogen optreden als Coach Beard dat zijn komedie en acteerkarbonades al snel duidelijk werden voor de fans van de show. Gezien hoe geweldig Hunt was in het spelen van Coach Beard, roept het een voor de hand liggende vraag op: wie is deze getalenteerde artiest waar de meeste mensen tot voor kort nog nooit van hadden gehoord?

Comedy Origins

Sinds de opening van het theater The Second City in Chicago in 1959, hebben veel van de grootste comedy-supersterren getraind op het podium of op andere locaties in Toronto en Los Angeles. Mensen als John Candy, Tina Fey, Bill Murray, Joan Rivers, Mike Myers, Catherine O'Hara en Steve Carell zijn bijvoorbeeld allemaal Second City Alumni.

Tweede stad Chicago
Tweede stad Chicago

Nadat Brendan Hunt het theaterprogramma aan de Illinois State University had voltooid, optrad op het Illinois Shakespeare Festival en Judith Ivey's masterclass van een week had gevolgd, verhuisde hij naar Chicago. Nadat Hunt was verhuisd, begon hij te studeren aan het theater van The Second City, een beslissing die uiteindelijk zijn leven in zowat alle opzichten zou veranderen.

Een komedieschrijver worden

Toen Brendan Hunt eenmaal naar Chicago verhuisde, sloot hij zich aan bij een comedygroep genaamd Boom Chicago. Terwijl hij met die groep optrad, bouwde Hunt vriendschappen op met enkele van zijn medesterren die later de roddelbladen zouden gaan voeren, waaronder Jason Sudeikis, Jordan Peele en Seth Meyers. Duidelijk gezegend met een sterke stem, werd Hunt ingehuurd om te dienen als hoofdschrijver voor het satirische nieuwsprogramma Comedy Central News, waarin zijn beroemde Boom Chicago-cohorten de hoofdrol speelden.

Na dat eerste succes was het duidelijk dat Brendan Hunt, net als veel andere Hollywoodsterren, een getalenteerde schrijver en artiest is. Gelukkig heeft Hunt sindsdien meerdere keren gebruik gemaakt van zijn schrijftalenten. Nadat Hunt bijvoorbeeld halverwege de jaren 2000 enige tijd in Nederland had doorgebracht, werd hij geïnspireerd om een gevierde eenmansshow te schrijven genaamd "Vijf jaar in Amsterdam". Bovenop die inspanning schreef en speelde Hunt in 2013 ook de hoofdrolspeler in een bekroond toneelstuk genaamd "Absolutely Filthy". Een donkere komische parodie op de Peanuts-strip, in "Absolutely Filthy" Hunt portretteerde een volwassen versie van Pig-Pen die dakloos is en aan het wankelen is nadat hij het uitmaakte met Sally.

Brendan Hunt Absoluut smerig
Brendan Hunt Absoluut smerig

Natuurlijk zijn toneelschrijvers buitengewoon getalenteerd, maar als je een toneelstuk schrijft, worden ze waarschijnlijk per definitie alleen door kleine groepen mensen gezien. Als gevolg hiervan is Brendan Hunt's meest opmerkelijke schrijfkrediet tot nu toe het werk dat hij deed voor Ted Lasso. Hunt heeft tenslotte Ted Lasso mede gemaakt en wordt gecrediteerd als het bedenken van het verhaal voor drie afleveringen en het schrijven van het teleplay van één aflevering.

Brendans film- en televisieacteerrollen

Sinds het begin van de jaren 2000 verschijnt Brendan Hunt regelmatig op het grote en kleine scherm. Dat gezegd hebbende, als je je niet herinnert dat Hunt in je favoriete entertainment verscheen, is dat volkomen redelijk, omdat hij meestal vrij kleine rollen kreeg. Hunt verscheen bijvoorbeeld in de films van zijn vriend Jason Sudeikis, We're the Millers en Horrible Bosses 2, maar zijn personages kregen namen als Sketchy Dude.

Op het televisiefront verscheen Hunt in een enkele aflevering van veel populaire shows, waaronder Parks and Recreation, Community, How I Met Your Mother en Son of Zorn. Hunts meest opvallende pre-Ted Lasso-televisierol was zelfs te zien in vier afleveringen van de show Key and Peele van zijn vriend Jordan Peele.

Brendan Hunt-gemeenschap
Brendan Hunt-gemeenschap

Natuurlijk is Brendan Hunt tegenwoordig vooral bekend door het tot leven brengen van Ted Lasso's Coach Beard. Hunt en Jason Sudeikis, perfect in zijn rol, vormen een prachtig paar, want het is geweldig om te zien hoe hun personages elkaar steunen en meeslepen als ze het niet met elkaar eens zijn. Behalve dat ze geweldig zijn in de show Ted Lasso, krijgt Hunt's acteerwerk niet genoeg krediet voor de bestaande serie. Hunt en Jason Sudeikis zijn tenslotte de enige Ted Lasso-acteurs die ook verschenen in de reclamespots die de show inspireerden.

Aanbevolen: