Wie is de echte inspiratie achter 'Ted Lasso'?

Inhoudsopgave:

Wie is de echte inspiratie achter 'Ted Lasso'?
Wie is de echte inspiratie achter 'Ted Lasso'?
Anonim

Het is echt anders dan alles wat Jason Sudeikis ooit in zijn carrière heeft gewerkt. De show krijgt momenteel lovende kritieken en niet voor niets heeft 'Ted Lasso' zoveel hart en ziel. Het is grappig en toch serieus, allemaal tegelijk.

Voor Jason was de weg om de show op gang te brengen geen conventionele. Zoals we zullen onthullen, begon het allemaal met een commercial na zijn tijd op ' SNL ', en later zou het uitgroeien tot iets nog groters, dankzij een duw van degenen die het dichtst in zijn leven.

Gezien hoe uniek het personage is, vragen fans zich af of de acteur het op iemand in het bijzonder baseert. Het blijkt dat hij enkele inspiratiebronnen heeft, waarvan hij stukjes en beetjes gebruikt.

Het begon allemaal met een reclamespotje

Draai de klok terug naar 2013 en Jason Sudeikis maakte een enorme verschuiving door in zijn carrière. Hij was van plan om SNL te verlaten voor een looptijd van tien jaar en het was tijd om te schitteren in films, zoals 'Verschrikkelijke bazen'. Het was op dat moment dat de acteur door NBC Sports werd benaderd om een commercial voor voetbal op te nemen, die naar het netwerk kwam.

Naast 'E' herinnert Jason zich de ervaring: "Ze hadden zo'n vier of vijf ideeën en een van hen was een Amerikaanse coach die voetbal coachte in Londen, en ze hadden het idee gemodelleerd naar een versie van een coachpersonage Ik had een paar keer op SNL gespeeld, wat meer een schreeuwende, schreeuwende, soort Bobby Knight-sergeant-vibe is, "herinnert Sudeikis zich. "En ik dacht: 'Eh, dat heb ik een beetje gedaan', en ik zag net iets anders, en dat is uiteindelijk Ted Lasso geworden."

Zodra de commercial klaar was, dachten Jason en vele anderen, is er misschien meer aan de hand. En al snel werd hij gedwongen om het personage verder te verkennen.

Olivia Wilde speelde een enorme rol bij het starten van de show

Toen de tweede video klaar was, werd het duidelijk dat er iets met het personage gedaan had kunnen worden.

De grote gelovige was niemand minder dan Jasons voormalige partner, Olivia Wilde, die een grote rol speelde bij het niet alleen duwen van Sudeikis naar het project, maar ook door het groen licht te geven.

''Dus op een dag in 2015 kwam mijn [toenmalige] partner [Olivia Wilde] op een dag naar me toe en zei: 'Weet je, je zou Ted Lasso als een show moeten doen,' en ik zei, 'Ik weet het niet', maar toen ik erop had gemarineerd, dacht ik dat dit misschien zou kunnen gebeuren."

"Olivia, zelfs toen we jaren geleden net aan het schrijven waren zonder kopers of het zelfs maar te pitchen, gaf het een grote duw," zei Hunt.

Olivia was standvastig in haar standpunt dat het tijd was voor Jason om de show in het buitenland te gaan filmen, "Olivia zei: 'Jason, je doet deze show. Je gaat naar Londen, je gaat om dit met je vrienden te maken, en dat is alles.'"

Voor Jason was het belangrijkste omslagpunt hoe anders het personage was en niet de klassieke, ruwe tv-coach. Dit beïnvloedde zijn beslissing om nog verder naar het project te kijken: 'Dat eeuwige optimisme en die hoopvolle hoop sprak me echt aan op een manier dat ik dacht: 'Oké, hier zit misschien meer in'. Omdat het een heel leuk personage is om te spelen, een heel leuk personage om voor te schrijven en een heel leuk prisma om de wereld door te zien."

Kijkend naar de eerste twee seizoenen van de show, is het duidelijk dat de acteur de juiste beslissing heeft genomen door de show te verkennen.

Nu vragen fans zich af, gezien zijn optreden, of hij het naar iemand in het bijzonder modelleert. Het blijkt dat hij een beetje inspiratie ha alt uit een bepaalde coach.

Manager Jürgen Klopp gaf wat inspiratie

Nu is de show op niemand in het bijzonder gebaseerd, maar de acteur heeft onthuld dat hij inspiratie ha alt uit anderen. Een van die mensen is Premier League-manager Jurgen Klopp. Volgens de woorden van Jason met Sports Illustrated, werd hij geïnspireerd door een bepaald verhaal.

"Man. Toen ik hoorde dat hij zijn team meenam om karaoke te gaan doen, dacht ik: 'Hallo, verhaalidee'", vertelde Sudeikis aan de publicatie.

Hilarisch onthulde de acteur ook dat de acteur de beste versie van zichzelf is, na een nacht van een paar drankjes: "Ted ziet echt het beste in mensen en hij is echt de beste versie van mezelf. Hij is zoals ik na twee biertjes op een lege maag op een zonnige dag, net als: 'Wat kunnen we allemaal niet doen met ons allemaal?'"

Aanbevolen: