Hier is waarom Benedict Cumberbatch aanvankelijk weigerde Doctor Strange te spelen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Benedict Cumberbatch aanvankelijk weigerde Doctor Strange te spelen
Hier is waarom Benedict Cumberbatch aanvankelijk weigerde Doctor Strange te spelen
Anonim

De MCU is tegenwoordig de grootste en meest succesvolle filmfranchise ter wereld, en terwijl andere kanshebbers ook een fortuin verdienen, heeft de MCU met zijn succes en enorme expansie echt onbekende gebieden bereikt. Met schijnbaar geen einde in zicht, zal deze franchise blijven bloeien zolang het wil.

Benedict Cumberbatch was de man die Doctor Strange speelde in de MCU, en fans hebben genoten van wat hij aan de franchise heeft gebracht. Hij was de man die Marvel altijd voor de baan wilde hebben, maar toen de casting op gang kwam, besloot Cumberbatch de kans om de Sorcerer Supreme te spelen af te wijzen. Marvel keek naar tal van anderen, maar Cumberbatch was de man die ze wilden.

Dus, waarom heeft de acteur Marvel aanvankelijk afgewezen? Laten we eens nader kijken en zien hoe de dingen zijn verlopen.

Benedict Cumberbatch speelt Doctor Strange in de MCU

In 2016 maakte Benedict Cumberbatch zijn MCU-debuut als Doctor Strange in de eigen film van de Sorcerer Supreme, en binnen een mum van tijd werd een klassiek Marvel-personage aan de MCU toegevoegd en de boel opgeschud. Sinds die eerste film is Doctor Strange een steunpilaar van de franchise en is het in populariteit gegroeid.

In totaal heeft Cumberbatch Doctor Strange gespeeld in vier verschillende MCU-films, waaronder Infinity War en Endgame. Hij is gepland om te verschijnen in zowel Spider-Man: No Way Home als in zijn stand-alone vervolg, Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Onnodig te zeggen dat Marvel-fans een aantal waanzinnige verhalen op het grote scherm zullen krijgen, en Strange zal daar een groot deel van uitmaken.

Cumberbatch's casting een slam dunk voor Marvel noemen zou een groot understatement zijn, want hij heeft geweldig werk geleverd met het personage. Er was echter ooit een punt tijdens het castingproces toen Cumberbatch de rol afwees. Dit leidde er op zijn beurt toe dat Marvel naar een aantal andere namen voor de rol ging kijken.

Er werden tal van geweldige acteurs overwogen

Marvels castingbeslissingen zijn een belangrijk onderdeel van hun succes, en het kostte hen enige tijd om de juiste persoon te vinden om Doctor Strange te spelen. Tijdens het castingproces keek Marvel naar een aantal prominente acteurs die mogelijk de rol van de Sorcerer Supreme zouden kunnen vervullen, en er waren enkele interessante namen in de strijd.

Volgens Looper werden namen als Joaquin Phoenix, Ryan Gosling, Jared Leto en Ethan Hawke allemaal overwogen. Er waren ook een paar andere opmerkelijke namen, en het was duidelijk dat Marvel iemand met serieuze acteerprestaties wilde hebben om de rol op zich te nemen. Phoenix leek de baan op slot te hebben, maar uiteindelijk wees hij het af.

"Er waren te veel eisen die tegen mijn instinct voor karakter ingingen. Ik ben verwend. Ik heb die compromissen nooit hoeven te sluiten. Ik heb nog geen regisseur ontmoet met een van die films waar we het script doornemen, ze zeggen: 'Weet je wat, f dit decorstuk, laten we ons concentreren op het personage'", zei Phoenix.

Buiten deze namen was Benedict Cumberbatch een andere sterke kanshebber voor de rol, en aanvankelijk was hij de man die Marvel wilde voor de baan. Hij zou echter de studio moeten sluiten.

Waarom Cumberbatch aanvankelijk de rol afwees

Dus, waarom wees Benedict Cumberbatch aanvankelijk de rol van Doctor Strange af?

Volgens Collider: "De ideale acteur in gedachten om de rol van Doctor Strange te vervullen, althans in de ogen van Derrickson en Marvel, was Benedict Cumberbatch. De acteur werd vroeg benaderd, maar moest de film afwijzen vanwege om conflicten te plannen met Sherlock en zijn optreden op het podium in Hamlet in Londen. Marvel moest Doctor Strange in 2015 voor de camera's krijgen, en helaas leek het er niet op dat Cumberbatch in de film zou passen - en zijn lange voorbereidingsschema - in."

Problemen met de planning zijn niets nieuws in Hollywood, en veel artiesten hebben hierdoor belangrijke rollen moeten weigeren. Het is interessant om te zien dat Cumberbatch zich in een vergelijkbare situatie bevond toen de cast voor Doctor Strange bij elkaar kwam.

Na het doornemen van de bovengenoemde acteurs die in de race waren voor de rol, kwamen Marvel en Cumberbatch uiteindelijk terug bij elkaar. Zoals Collider opmerkt: "… de studio stemde ermee in om het volledige productieschema van Doctor Strange te pushen om tegemoet te komen aan de eerdere verplichtingen van Cumberbatch."

Gelukkig is alles verlopen zoals het bedoeld was, en sindsdien speelt Benedict Cumberbatch de Sorcerer Supreme briljant. Het multiversum is geopend en Doctor Strange zal een belangrijk onderdeel zijn van de toekomst van de MCU.

Aanbevolen: