Shia LaBeouf heeft deze Oscar-genomineerde rol afgewezen

Inhoudsopgave:

Shia LaBeouf heeft deze Oscar-genomineerde rol afgewezen
Shia LaBeouf heeft deze Oscar-genomineerde rol afgewezen
Anonim

Als een van de beste films van de jaren 2010 bracht The Social Network een geweldig script en een getalenteerde cast naar de top van de industrie. Met een reeks getalenteerde artiesten in de hoofdrol, maakte de film bankroet en kreeg hij lovende kritieken, waardoor de film uiteindelijk een Oscar-nominatie opleverde.

In het begin kreeg Shia LaBeouf de hoofdrol in de film aangeboden. Hij was destijds een gloeiend hete artiest en hij had kunnen slagen als Mark Zuckerberg. LaBeouf heeft echter de beslissing genomen om het project over te slaan.

Laten we eens kijken wat er gebeurde toen LaBeouf The Social Network doorgaf.

Hij wees het spelen van Mark Zuckerberg af in 'The Social Network'

Shia LaBeouf première
Shia LaBeouf première

Populaire acteurs zoals Shia LaBeouf zijn geen onbekenden met het aanbieden van rollen in potentieel grote films, maar alleen omdat ze een rol aangeboden krijgen, wil nog niet zeggen dat ze altijd het aas zullen pakken en in een project zullen schitteren. Dit was precies het geval toen Shia een kans om te schitteren in The Social Network afwees.

Geschreven door Aaron Sorkin en geregisseerd door David Fincher, The Social Network was een film die een diepe duik zou nemen in de oprichting en opkomst van Facebook, dat de grootste sociale-mediasite in de geschiedenis is geworden. Het creatieve team van Sorkin en Fincher zorgde voor veel hype achter de film, dus het casten van de juiste hoofdrolspeler zou een belangrijke rol spelen bij het succes van de film.

Op dit punt had LaBeouf zichzelf al bewezen als een groot talent, en het is logisch dat hij in aanmerking kwam voor de rol van Mark Zuckerberg. Shia werd als geschikt voor de rol beschouwd en kreeg de kans om in de film te schitteren. Uiteindelijk zou hij besluiten het project te laten liggen. Dit was niet de enige grote film die hij zou doorgeven, en hij koos er ook voor om 1 27 Hours en The Bourne Legacy over te slaan.

Uiteindelijk moest het team dat The Social Network tot leven bracht, iemand vinden om in te stappen en Zuckerberg te spelen. Gelukkig maakte de juiste man voor de klus zich tijdig bekend.

Jesse Eisenberg krijgt de rol

Jesse Eisenberg sociaal netwerk
Jesse Eisenberg sociaal netwerk

Voordat hij de rol van Mark Zuckerberg kreeg, was Jesse Eisenberg lang niet zo bekend als LaBeouf, maar dit betekent niet dat hij al jaren niet meer aan het werk was. De acteur werkte al meer dan tien jaar en zijn rollen in Zombieland en Adventureland waren destijds enkele van zijn beroemdste.

Desalniettemin bleek Eisenberg een perfecte match voor de rol, en de acteur kon op de set stappen en zijn kans benutten. Hij zag er niet alleen goed uit, maar hij acteerde het ook. Hij kreeg zelfs een boost van mede-ster Andrew Garfield toen hij in de juiste ruimte kwam om een scène te filmen.

Volgens Nev Pierce: "[Garfield] vertrekt om zijn eigen vrijetijdskleding aan te trekken, voordat hij terugkeert om achter de camera te hurken terwijl deze dicht bij Eisenberg zweeft. Net voordat de camera draait, leunt hij naar de ster van 'Zombieland' en sist: 'Je bent een klootzak en je hebt je beste vriend verraden. Leef daarmee.' Het is schokkend om te horen. Het helpt zeker bij het nemen.”

Alles kwam samen om de perfecte storm te creëren, en toen deze film eenmaal uitkwam, veranderde het in een triomf voor alle betrokkenen.

De film is een hit en Eisenberg krijgt een Oscar-nominatie

Jesse Eisenberg Rolling Stone
Jesse Eisenberg Rolling Stone

The Social Network, uitgebracht in 2010, kreeg zowel lovende kritieken als financieel succes over de hele wereld en werd een van de films die je het hele jaar moet zien. Zelfs nu wordt de film nog steeds geprezen door critici en fans, en het wordt beschouwd als een van de beste films van het hele decennium.

Voor zijn optreden in de film werd Jesse Eisenberg genomineerd voor een Academy Award. Hoewel hij de Oscar niet mee naar huis nam, was het toch een enorme prestatie die veel deuren opende voor de acteur. De film zelf bracht meer dan 220 miljoen dollar op, wat er ook toe heeft bijgedragen dat Eisenberg een ster werd.

Toen hem werd gevraagd of hij weer Mark Zuckerberg zou spelen, zei Eisenberg: Aaron is natuurlijk zo'n geweldige schrijver, dus als hij iets zou schrijven, zou het geweldig zijn. Mijn achtergrond is theater, en de laatste show die ik deed, heb ik meer dan 200 keer gedaan. Er is geen enkele keer dat je een rol zou kunnen spelen die oud zou worden, want als je een verantwoordelijke acteur bent, vind je instinctief verschillende dingen in een personage.'

Shia LaBeouf had een gouden kans om te schitteren in The Social Network, maar zijn gemiste kans veranderde in een Oscar-nominatie voor Jesse Eisenberg.

Aanbevolen: