Twitter reageert op 'Tiger King'-serie en cast Joe Exotic om zich bij Kate McKinnon aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Twitter reageert op 'Tiger King'-serie en cast Joe Exotic om zich bij Kate McKinnon aan te sluiten
Twitter reageert op 'Tiger King'-serie en cast Joe Exotic om zich bij Kate McKinnon aan te sluiten
Anonim

NBC's gelimiteerde serie over Joe Exotic alias Tiger King heeft zijn Joe Exotic gevonden.

The Good Fight-acteur John Cameron Mitchell is gecast in de rol en voegt zich bij SNL-ster Kate McKinnon in die van Carole Baskin. Ze is ook uitvoerend producent.

Joe Exotic, het professionele pseudoniem van Joseph Allen Maldonado-Passage, is een voormalige dierentuin-operator en activist die een breder publiek leerde kennen dankzij de achtdelige documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness van Netflix.

De serie richt zich deels op de rivaliteit met activist Baskin, een natuurbeschermer die Exotic bekritiseerde vanwege de onmenselijke manier waarop hij zijn dierentuin voor grote katten in Oklahoma runde. De docuserie was een hit bij de release in maart 2020, en leidde tot verschillende aankomende aanpassingen.

De NBC-serie is echter geïnspireerd op de Wondery-podcast Joe Exotic, gehost door Robert Moor en gericht op Baskins pogingen om zijn dierentuin te sluiten.

John Cameron Mitchell is slechts een van de drie Joe Exotic's die we zullen zien

De casting van Mitchell wordt geprezen sinds de acteur, net als Joe Exotic zelf, zich ook identificeert als queer.

"Ik vind het geweldig om de rol van deze moderne volksantiheld op mij te nemen", vertelde Mitchell aan Variety.

Joe en ik zijn even oud, en net als hij ben ik queer opgegroeid in Texas, Oklahoma en Kansas, dus ik heb het gevoel dat ik een beetje weet over deze man en zijn wanhopige poging om een onherbergzaam wereld,” zei hij ook.

Maar Cameron is niet de enige Joe Exotic die kijkers te zien krijgen. Vorig jaar werd gemeld dat Ryan Murphy in gesprek was om een film of serie over Joe Exotic te produceren, met Rob Lowe in de rol.

Bovendien is een Amazon Prime Video-serie met Nicolas Cage als Joe Exotic officieel groen verlicht. De serie is geïnspireerd op een artikel uit 2019 in Texas Monthly getiteld "Joe Exotic: A Dark Journey Into The World Of A Man Gone Wild".

Niet iedereen wil een Tiger King, maar Mitchell is de perfecte casting

Het nieuws dat Mitchell tot Tiger King werd gekroond, werd zelfs bij de meest sceptische kijkers met opwinding ontvangen.

“Ik kan niet wachten om de Tiger King-serie te zien. John Cameron Mitchell als Joe Exotic en Kate McKinnon als Carole Baskin is de meest geïnspireerde casting ooit!” komiek Matt Lucas schreef op Twitter.

"Het was nooit nodig om een Tiger King-serie of enige verfilming te maken, maar als het moet, is John Cameron Mitchell de keuze", was een andere opmerking.

"Ik had minder dan nul interesse in het kijken naar Tiger King, maar met de nieuwe Joe Exotic TV-serie met Kate McKinnon als Carole Baskin en John Cameron Mitchell als Tiger King, DIT moet tv kijken", schreef een andere gebruiker.

Aanbevolen: