Waarom Laraine Newman absoluut doodsbang was om zich bij de cast van 'SNL' aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Waarom Laraine Newman absoluut doodsbang was om zich bij de cast van 'SNL' aan te sluiten
Waarom Laraine Newman absoluut doodsbang was om zich bij de cast van 'SNL' aan te sluiten
Anonim

Iedereen die ooit heeft gewerkt voor Saturday Night Live is Laraine Newman enorm veel dank verschuldigd. Iedereen die in die originele cast zat, verdient alle lof. Ze gingen eerst door de deur en hielden die tientallen jaren open. Ze zetten de toon. Zij hebben de basis gelegd. Hoewel er enkele duistere redenen kunnen zijn waarom de show oorspronkelijk succesvol was, heeft zoveel ervan te maken met het werk van Gilda Radner, Chevy Chase, John Belushi en Lariane Newman.

Maar volgens een interview dat Laraine Newman deed met Vulture terwijl ze haar memoires promootte, was de veelgeprezen komiek eigenlijk doodsbang om zich bij de cast aan te sluiten. Dit is waarom…

Hoe werd Laraine Newman gecast voor Saturday Night Live?

Laraine Newman's moeder wilde echt niet dat ze in de showbusiness zou gaan. Maar ze had niet veel keus. Op 4-jarige leeftijd verzekerde Laraine zichzelf in feite van een plek in de entertainmentbusiness toen ze mensen wegblies op Kids Say The Darndest Things. Ze had een gave voor het gebabbel en was bijzonder grappig… zelfs als kind.

Laraine Newman studeerde improvisatie en mime op de middelbare school en bleef mime studeren bij Marcel Marceau in Parijs, Frankrijk.

Toen ze ouder werd, volgde Laraine een stand-upcarrière en was ze zelfs mede-oprichter van The Groundlings, een comedygroep in Los Angeles die erin slaagde de aandacht te trekken van een aantal grote namen in de business. Onder hen waren Lily Tomlin en toekomstige SNL-maker Lorne Michaels.

Terwijl Laraine geen idee had dat haar stand-up werk bij The Groundlings haar zo'n levensveranderende baan bij SNL zou opleveren. SNL bestond toen nog niet eens. Daarvoor werkte Lorne Michaels aan een special voor The Lily Tomlin Show. Zowel hij als Lily werden grote fans van Laraine. Op een avond, na een van haar sets, stelde Lorne zichzelf voor en de rest is geschiedenis.

"Ik had geen totaalbeeld van dingen. Ik zette gewoon de ene voet voor de andere, wat ik niet aanraad. Ik wist niet dat ik auditie deed voor The Lily Tomlin Special of SNL toen ik bij de Groundlings was. Ik wist niet dat Lorne in het publiek zat. Ik deed gewoon dit ding dat voor mij een manier was om me niet zo alleen te voelen. Omdat de personages die ik schreef zeer persoonlijk waren, en wanneer die Ik moest lachen, het was zo'n geweldig gevoel. Het delen van perspectieven met mensen was het meest bevredigende. Ik had een identiteit, "vertelde Laraine aan Vulture.

Waarom Laraine Newman doodsbang was om op Saturday Night Live te zijn

Saturday Night Live was niets toen Laraine erbij kwam. Het zou een jaar of twee duren voordat het echt zou worden wat we vandaag kennen en waar we van houden. Maar in haar interview met Vulture beweert de acteur/komiek dat ze zich er in het begin erg ongemakkelijk bij voelde. Niet omdat de mensen niet aardig waren, maar omdat iedereen eigenlijk een vreemde was. In het begin dacht ze niet eens dat ze veel met hen gemeen had, afgezien van een liefde voor komedie.

"Ik kwam uit een bedrijf [The Groundlings] waar ik iedereen kende en ik voelde me gesteund, erkend en gekend. Ik kende niemand bij SNL. De eerste keer dat ik Chevy Chase ontmoette, was eng. heb dat in [mijn] memoires: we hadden ontdekt dat Tom Schiller lupus had, en Chevy poneerde over wat hij zag als de toekomst van de show. Hij zei: "Jaren vanaf nu … natuurlijk ben je er niet, Tom.' Ik was zo jong en zo onervaren. Ik baande mijn weg. Ik had echt het gevoel dat ik altijd op een verlies was en mezelf elke keer probeerde te bewijzen."

Laraine werd uiteindelijk heel goede vrienden met veel van de originele castleden, waaronder Gilda Radner met wie ze ook enigszins competitief was. Maar de hindernis om te wennen aan iets heel anders was er nog een die ze moest nemen. Gelukkig had ze in 1976 haar grote doorbraak in "The Godfather Group-Therapy" sketch.

SNL's "Godfather Group-Therapy" Sketch bevatte gastgastheer Elliot Gould en debuteerde in het eerste seizoen van de show.

"The Godfather-schets voor groepstherapie [met Sherry, de stewardess van Valley Girl] omdat de monoloog van mijn personage iets was dat ik schreef. Het landde en dat gaf me wat geloofwaardigheid. Hoewel ik het gevoel had dat ik altijd een vreemde man was in termen van wat te doen met mij, als iemand iets zou schrijven met een personage dat niemand ooit eerder had gezien, en ik zou naar die gelegenheid toe kunnen en op die manier scoren, dat gaf me ook momentum en hielp me wat vertrouwen te krijgen, " Laraine legde het uit.

Natuurlijk is Laraine naar beneden gegaan als een van de beste leden van de Saturday Night Live-cast, zij het niet een van degenen met het hoogste vermogen. Hoe dan ook, elke persoon die op de show is gecast sinds ze vertrok, moest uit haar schaduw kruipen. Dit is iets wat ze waarschijnlijk nooit had verwacht toen ze al die jaren geleden in The Groundlings optrad.

Aanbevolen: