De waarheid over de iconische openingsscène van 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

De waarheid over de iconische openingsscène van 'The Simpsons
De waarheid over de iconische openingsscène van 'The Simpsons
Anonim

The Simpsons is ongetwijfeld een van de meest succesvolle animatieshows die vandaag voor een volwassen publiek is gemaakt. Deze Fox-show, gemaakt door Matt Groening, zendt al afleveringen uit sinds 1989. Om nog maar te zwijgen van het feit dat The Simpsons tijdens de hele reeks ook een indrukwekkende 95 Emmy-knikken en 34 Emmy-awards heeft verdiend. Vooral vanwege geweldige afleveringen zoals die met Michael Jackson of het stukje 'gestoomde hammen'.

Voor fans is de openingsscène van de show net zo iconisch als de personages zelf. In de loop der jaren is er echter weinig bekend over het werk achter de schermen dat bij de totstandkoming ervan is betrokken.

De show debuteerde zonder de openingsscène

Een scène uit de openingsscène van The Simpsons
Een scène uit de openingsscène van The Simpsons

The Simpsons begon als een serie korte films voor The Tracey Ullman Show in 1987. Een paar jaar later ging zijn eigen show in première op Fox. Toen het zijn debuut maakte, zond The Simpsons een kerstspecial uit. Rond deze tijd vond Groening echter niet echt dat een openingsreeks nodig was. Terwijl hij sprak over het dvd-commentaar voor de tweede aflevering van de show, Bart the Genius, onthulde Groening echter dat ze in wezen de openingsreeks introduceerden om de animatietijd te verkorten.

Danny Elfman componeerde het themalied. Hij zong ook in de reeks

Een scène uit de openingsscène van The Simpsons
Een scène uit de openingsscène van The Simpsons

Geen openingsscène zou ooit compleet zijn zonder een themalied en Groening dacht dat Elfman de perfecte componist voor de klus was. In 1989 ontmoetten de twee mannen elkaar en Groening deelde graag schetsen van de Simpsons-familie. Het blijkt dat Elfman ook schetsen van de reeks zelf heeft gezien.“Ik snap het helemaal. Het was volkomen duidelijk , vertelde hij aan Yahoo Music. “De energie, de dwaasheid, de karakters, het was er allemaal. Het was niet uitgebeeld en zo kleurrijk, maar het was me volkomen duidelijk wat het precies was.”

Vanaf het begin wist Elfman dat er maar één muziekstijl was die perfect bij de show zou passen. "En ik zei tegen Matt:" Als je iets eigentijds wilt, ben ik er niet de man voor ", herinnert Elfman zich op een gegeven moment tegen Groening. "Dus ik zei: 'Als je iets geks en retros wilt, is dat wat mijn zintuigen me vertellen.'" Het bleek dat dat precies was wat Groening ook in gedachten had.

Kort daarna ging Elfman aan de slag met de partituur. Interessant genoeg had de voor een Oscar genomineerde componist niet eens een studio nodig om dit belangrijke werk gedaan te krijgen. "Ik schreef [het thema] letterlijk in de auto op weg naar huis", onthulde Elfman. "Tegen de tijd dat ik bij mijn huis aankwam van de vergadering, was het gedaan." Een week later werd het nummer van Elfman opgenomen voor de show.

Zoals fans misschien opmerken, bevat de openingsscène ook stemmen die in het begin kort zingen. Een van die stemmen is toevallig Elfman die dat kleine stukje zong samen met twee van zijn vrienden. Over dat zingende optreden vertelde hij ooit aan Classic FM: "Dat zijn de drie noten die me 25 jaar in de ziektekostenverzekering hielden."

De reeks heeft in de loop der jaren enkele veranderingen ondergaan

Een scène uit de openingsscène van The Simpsons
Een scène uit de openingsscène van The Simpsons

De openingsvolgorde van de show is in de loop der jaren misschien grotendeels hetzelfde gebleven. Desalniettemin heeft het enkele veranderingen ondergaan (hoewel alleen de meest arendsoogfans het misschien hebben opgemerkt.) "Mensen zeggen dat we eindelijk de hoofdtitel voor het eerst in 20 jaar hebben veranderd, maar de waarheid is dat de hoofdtitel constant veranderde", Groening eens onthuld aan de New York Post. "We gooien er altijd wat we noemen Black Bart-gags in, waar Bart op het bord schrijft, en we wisselen kleine dingen om. Lisa's saxofoon solo schakelt."

Ondertussen, als je het Groening vraagt, zou het enige deel van de intro dat hij zou willen verbeteren de beruchte geanimeerde wolken zijn, omdat hij het "onbevredigend" vindt. Deze erkenning is nogal belangrijk omdat het lijkt alsof de wolken altijd deel hebben uitgemaakt van sequentieplannen, zoals blijkt uit vroege schetsen die producer David Silverman op sociale media deelde.

"Mijn oorspronkelijke richting aan de animators was om de wolken zo realistisch mogelijk te maken, en terwijl we door de wolken gaan, betreden we dit cartoonuniversum van The Simpsons." Gelukkig zijn animators "dichter bij wat ik in gedachten had" sinds de introductie van de reeks. Desalniettemin merkte Groening ook op dat de wolken "niet perfect, maar beter" zijn.

In 2019 liet Elfman doorschemeren dat de show binnenkort "tot een einde zou komen", en zei tegen Joe: "Ik weet het niet zeker, maar ik heb gehoord dat het in zijn laatste jaar zal zijn." Sindsdien waren The Simpsons meer afleveringen gaan produceren en uitzenden, dus het lijkt erop dat fans zich echt geen zorgen hoeven te maken. Bovendien zei Groening zelf onlangs tegen USA Today: "Mijn standaardantwoord is dat er geen einde in zicht is, want elke keer als ik speculeer over het einde van de show, raken de mensen die eraan werken en diehard fans erg overstuur…"

Het is veilig om te zeggen dat fans de komende jaren meer afleveringen van The Simpsons zullen zien… en mogelijk meer wereldvoorspellingen. Het is ook mogelijk dat de openingsreeks ook enkele wijzigingen zou blijven ondergaan. Wat er ook gebeurt, het zal altijd als een klassieker worden beschouwd.

Aanbevolen: