Elizabeth Olsen vergelijkt de gebeurtenissen van 'WandaVision' met therapie voor Wanda Maximoff

Elizabeth Olsen vergelijkt de gebeurtenissen van 'WandaVision' met therapie voor Wanda Maximoff
Elizabeth Olsen vergelijkt de gebeurtenissen van 'WandaVision' met therapie voor Wanda Maximoff
Anonim

Fans van het Marvel Cinematic Universe hebben het personage Wanda (Scarlet Witch) zien veranderen van een psychotische, maniakale antagonist in een geliefde held, en een gepassioneerde liefdesaffaire ontwikkelen met de AI-held uit Age Of Ultron, Vision.

De nieuwe rekruut van de Avengers, gespeeld door Elizabeth Olsen, heeft niet alleen haar weg gevonden naar de harten van het publiek, maar ook naar hun persoonlijke schermen met de nieuwe serie van Disney+, WandaVision. In de show, die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, hebben we tot dusver Wanda en Vision gezien in veel retro-omgevingen die doen denken aan de jaren 50, 60 en 70.

De serie is belangrijk voor het opzetten van Phase 4 van het beroemde Marvel Cinematic Universe en is zelfs een voorbode van cross-overs met andere franchises. Wat echter voor veel fans intrigerend is, is het plan van Marvel Studios om meer van Wanda's personage te ontrafelen en wat het heeft gevormd, inclusief mentale trauma's - iets waar een reeks speelfilms vol met andere belangrijke en populaire personages nooit echt tijd voor had.

Het uitbeelden van psychische aandoeningen en trauma's en het proces van genezing ervan is een ontmoedigende taak, vooral in een superheldenwereld waar de inzet hoger is en het trauma dramatischer. Maar Olsen heeft gezegd dat ze zich aangetrokken voelde tot de uitdaging, en tot dusver heeft ze fantastisch werk geleverd door deze aan te gaan.

Afbeelding
Afbeelding

In een recent interview met de Still Watching-podcast van Vanity Fair, besprak Elizabeth hoe het confronterende karakter van de show als therapie dient voor de Wanda Maximoff.

"Ik zie deze show als… je weet dat in therapie sommige therapeuten geloven, of klassiek geloven, dat je moet praten met, zoals het kind dat in je leeft, en contact moet maken met die ervaringen die trauma zijn geweest, en dan neem je verantwoordelijkheid en je hebt, misschien als een interventie met jezelf, en je kunt op een andere manier verder gaan in je leven. En ik heb echt het gevoel dat deze show dit soort therapie-ervaring vertegenwoordigt."

Olsen besprak ook hoe intimiderend deze conflicten kunnen zijn, zowel op het scherm als in het leven.

"Het betekent dat je niet alleen deze reactieve persoon in de wereld hoeft te zijn, dat je eigenaar kunt worden van je levenservaring en die kracht je voor de rest van je leven kunt geven … dat is echt de ernst van de show, geloof ik, met Wanda."

Afbeelding
Afbeelding

In een eerder interview met Elle beschreef Olsen ook hoe de interactie van het personage met haar trauma de serie vormde:

"Wanda en Vision's reis naar dit punt is een verhaal van pure, onschuldige liefde en diepe verbinding", zei Olsen. "Het was ook erg traumatiserend. Tragedie is altijd hun verhaal geweest. In onze show vegen we dat schoon en beginnen we opnieuw."

Het karakter van Wanda Maximoff is onderworpen aan veel verdriet. Van het verliezen van haar ouders, tot gemanipuleerd worden door een mentor, tot het verliezen van haar broer, dan het verliezen van Vision en, tijdelijk, haar eigen leven, ze heeft tot nu toe veel meegemaakt in de tijdlijn van de MCU. WandaVision is een fascinerende kijk op een van de eerste pogingen in het genre om een verhaal te maken dat in de eerste plaats is gericht op helden die genezen van de trauma's die ze hebben opgelopen om de wereld te beschermen tegen vernietiging.

Aanbevolen: