Deze rol kreeg Anthony Mackie in de MCU

Inhoudsopgave:

Deze rol kreeg Anthony Mackie in de MCU
Deze rol kreeg Anthony Mackie in de MCU
Anonim

Acteur Anthony Mackie is misschien een Hollywood-veteraan, hij verscheen in Oscar-genomineerde films en werkte samen met A-listers zoals Meryl Streep, Denzel Washington, Morgan Freeman, Clint Eastwood, Hilary Swank, Harrison Ford, Hugh Jackman, Emily Blunt en Matt Damon. Maar waarschijnlijk was het pas toen Mackie toetrad tot het Marvel Cinematic Universe (MCU) toen hij eindelijk zijn verdiende loon kreeg.

In de afgelopen jaren is Mackie's Falcon een leidende figuur geworden in de MCU, vooral nadat de schoorsteenmantel van Captain America in wezen aan hem werd doorgegeven. De acteur speelde ook net in de Disney+-serie Falcon and the Winter Soldier met mede-MCU-acteur Sebastian Stan. Tegenwoordig is het moeilijk om de MCU voor te stellen zonder Mackie. Maar buiten medeweten van velen, zou Marvel hem misschien niet opgemerkt hebben als er niet een bepaalde geweldige prestatie op het scherm was geweest.

Anthony Mackie heeft een geschiedenis als hoofdrol in veelgeprezen films

Anthony Mackie in Million Dollar Baby
Anthony Mackie in Million Dollar Baby

Mackie heeft zijn vak vanaf het begin altijd serieus genomen, nadat hij acteren had gestudeerd aan The Julliard School in New York City. Zelfs tijdens zijn studie viel Mackie al op. In feite boekte hij zijn eerste film, 8 Mile, terwijl hij nog op school zat.

Sindsdien speelde Mackie ook rollen in films als The Manchurian Candidate met Washington, Half Nelson met Ryan Gosling en Million Dollar Baby met Freeman en Swank. Hij voegde zich ook bij de cast van het biografische drama We Are Marshall, met onder meer Matthew McConaughey, Ian McShane, Kate Mara, Matthew Fox en David Strathairn. Het was duidelijk dat Mackie de juiste bewegingen maakte en het duurde niet lang voordat regisseur Kathyrn Bigelow de acteur opmerkte.

Hij werd uiteindelijk gecast door Kathryn Bigelow naast een mede-Avenger

Een scène uit The Hurt Locker
Een scène uit The Hurt Locker

Toen Mackie voor het eerst van The Hurt Locker hoorde, had hij een vermoeden dat de film een succes zou worden. "Toen ik het script las en ontdekte dat Kathryn [Bigelow] het regisseerde, wist ik dat het zou passen bij andere films die ik had gemaakt", vertelde hij aan The Julliard Journal. "Het zou een goede film zijn."

The Hurt Locker ziet Mackie ster als sergeant JT Sanborn, een rol die in het begin niet voor hem bedoeld was. "Toen ik Kathryn ontmoette en het script las, waren Sanborn en James twee blanke jongens, en ze wilde dat ik Eldridge speelde", vertelde de acteur aan Collider. "Dus ik ging met haar zitten en bracht haar echt op het idee dat ik Sanborn zou spelen, alleen vanwege het niveau van menselijkheid dat in het personage was geschreven." Ondertussen staat de stafsergeant William James van Jeremy Renner in het middelpunt van het verhaal, de nieuwe teamleider die een voorliefde voor gevaar lijkt te hebben.

Over het geheel genomen scoorde The Hurt Locker negen Oscar-nominaties. Renner kreeg een Oscar-knik voor zijn rol in de film. Mackie heeft er geen.

De Oscars hebben hem misschien afgesnauwd, maar hij heeft Marvel toch gemaild

Voor Mackie deed de Oscar-afstoting echt pijn, zo erg zelfs dat hij besloot om even weg te lopen van acteren. “Die kleine f is belangrijk. We proberen onszelf te beschermen en zeggen: 'Ik doe het werk voor het werk'", vertelde de acteur ooit aan Men's He alth. “Maar toen dat gebeurde met Hurt Locker, deed het pijn. Ik moest een jaar vrij nemen van mijn werk.” Mackie bracht zijn pauze door met het werken aan een Mustang uit 1964 (hij vond het "heel, heel therapeutisch) totdat hij zich klaar voelde om weer rollen te gaan spelen.

Deze keer wist Mackie dat hij een superheld wilde spelen en hij richtte meteen zijn ogen op Marvel. Hij probeert al geruime tijd hun aandacht te krijgen. "Ik zou Marvel een e-mail sturen, zoals elke vier tot vijf maanden. Ik belde en zei: 'Ik werk gratis'", vertelde de acteur ooit aan Associated Press."Ongeveer twee jaar geleden stuurden ze me een brief waarin stond: 'Bel ons niet, we bellen jou.' Ik had zoiets van 'Verdomme - Marvel is boos op me.'" Om zichzelf opnieuw voor te stellen en de bal echt aan het rollen te krijgen, zei hij besloten een e-mail te sturen. Van de correspondentie herinnerde Mackie zich: "Mijn regel was 'Yo, ik ben de zwarte kerel van The Hurt Locker. Ik zou graag met jullie samenwerken.'”

Ondertussen herkende Marvel talent zodra ze Mackie ontmoetten. "We hebben hem net de rol aangeboden, in mijn herinnering deed hij geen auditie", vertelde Marvel-baas Kevin Feige zelfs aan Variety. “Dat is maar een paar keer gebeurd bij Marvel. Meneer Mackie was een van die keren.' Feige merkte zelfs op dat Mackie de "unanieme eerste keuze" was geweest voor de rol van Falcon. En hoewel hij geen Oscar-knik kreeg, crediteert Mackie de Bigelow-film nog steeds omdat hij hem heeft geholpen bij het boeken van de rol. "Ik voelde geen enorme verschuiving", vertelde de acteur aan Variety. "Maar ik denk 100% dat The Hurt Locker de reden is dat ik Captain America heb gekregen." (Marvel executive producer Nate Moore bevestigde dat.)

Nu, meer dan ooit, realiseert Mackie zich dat zijn casting als Falcon in een grote filmfranchise "monumentaal" is en hij is van plan om zo lang mogelijk aan te blijven. De acteur merkte zelfs een keer op: "Als je me door de deur laat, dan ben ik er om te blijven." Wat Marvel betreft, ze lijken meer dan blij te zijn dat hij blijft. Mackie is naar verluidt zelfs ingesteld om te schitteren in een aankomende Captain America-film. Feige merkte zelfs op: "Je wilt een acteur die alles kan, wat natuurlijk Anthony kan."

Aanbevolen: