Wat zorgde ervoor dat Russell Brand een complete 180 uit de Hollywood-schijnwerpers deed?

Inhoudsopgave:

Wat zorgde ervoor dat Russell Brand een complete 180 uit de Hollywood-schijnwerpers deed?
Wat zorgde ervoor dat Russell Brand een complete 180 uit de Hollywood-schijnwerpers deed?
Anonim

In het begin van de jaren 2000 was Russel Brand het toonbeeld van een feestbeest. Brutaal, luid en grappig, hij was niet bang om zijn mening te uiten, zelfs als hij daardoor in de problemen kwam, wat vaak het geval was.

Toen Brand en Katy Perry in 2010 trouwden, leek het alsof er geen einde kwam aan de pret. Toen stortte alles in.

In december 2011 schokte Brand de fans van het paar toen hij zijn vrouw van veertien maanden op de hoogte bracht dat hij de scheiding aanvroeg, via een sms-bericht. Een jaar later sprak Perry met Vogue en zei dat dit de laatste keer was dat ze van Brand hoorde.

Het was slechts één op een lange lijst van controversiële momenten in het leven van de inwoner van Sussex, die werd opgestart van zijn Britse tv-show toen hij verkleed als Osama bin Laden naar zijn werk kwam na de aanslagen van 9/11.

Brand staat bekend om zijn buitensporige capriolen en was vaak in het nieuws vanwege zijn uitbarstingen bij prijsuitreikingen, zijn drugsverslaving, zijn promiscuïteit en zijn uitgesproken en rechtse opvattingen. Hij werd zelfs beter bekend om zijn offstage capriolen dan om zijn comedy en acteeroptredens.

Brand begon in stand-up

Na eerst als stand-up in het VK te zijn begonnen, ging Brand verder met het hosten van een Big Brother-spin-off en het werken als MTV-host. De bekroonde komiek bouwde een aanhang in Amerika op in de film Forgetting Sarah Marshall.

Zijn hilarische optreden werd bekroond met een se mi-vervolg met in de hoofdrol zijn grotendeels geïmproviseerde personage, Aldous Snow. Helaas zag Get Him To The Greek matige resultaten aan de kassa, ondanks de hoge verwachtingen van de producenten.

In feite hebben maar heel weinig van de projecten waarvoor hij getekend heeft het goed gedaan. Hij bombardeerde als gastheer van de 2008 MTV Music Video Awards. Zijn remake van de klassieker van Dudley Moore, Arthur, bracht slechts $ 12 miljoen op. En zijn FX-talkshow BRAND X uit 2012 werd al na een jaar geannuleerd.

Ondanks positieve recensies voor Rock of Ages en zijn werk als de stem van Dr. Nefario in Despicable Me en het vervolg, lijkt Brands kaars opgebrand te zijn.

Tegen 2012 leek het erop dat Hollywood Russel Brand had verlaten, en hij heeft er niet veel goeds over te zeggen. Ondanks dat hij het concept van roem "als as" in zijn mond beschrijft, lijkt hij toch van de ene soort roem naar de andere te zijn gestapt.

Merk heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

In 2014 kondigde Brand aan dat hij "niet meer geïnteresseerd was in geld verdienen". En dus nam hij de beslissing om te stoppen met acteren en zich te concentreren op wat hij zijn revolutie noemt. Zijn stappen om van drugsverslaving af te komen, zijn door meditatie en lichaamsbeweging, die hij met kijkers deelde en velen op weg hielp.

Aanvankelijk begonnen als een "Kanaal voor verlichting en meditatie om kijkers te helpen een andere waarheid te vinden", is zijn YouTube-kanaal echter iets heel anders geworden.

Vandaag de dag trekken de kanalen 5,6 miljoen abonnees, die afstemmen op zijn uitgesproken en controversiële opvattingen over verschillende onderwerpen. Sommige van zijn opvattingen en opmerkingen hebben geleid tot verzet tegen Brand.

Afleveringstitels, die begonnen in de trant van "Dit is hoe yoga mijn leven veranderde!" en "Make The Unconscious Conscious", hebben plaatsgemaakt voor koppen als "We werden een leugen verkocht!", "WW3-Dus DIT is waarom ze vandaag de Russische oorlog willen", en "Ze moeten denken dat we DUMB zijn !!"

Brand omschrijft zichzelf als een 'Public thought leader'.

Zijn onderwerpen richten zich grotendeels op complottheorieën rond Covid en vaccins, hoewel hij ontkent anti-vaccin te zijn. In andere afleveringen gaf hij de VS ook de schuld van de oorlog in Oekraïne. Hoewel sommige van zijn onderwerpen grote steun genieten, heeft hij ook veel van zijn fans vervreemd, die zeggen dat ze geloven dat Brand officieel gek geworden is.

Brand is altijd gefascineerd geweest door excentrieke ideeën. Hij heeft zelfs toegegeven dat hij, toen hij opgroeide, geloofde dat veel van wat samenzweringstheoreticus David Icke in de vroege jaren 2000 trapte, waar was. (Icke geloofde dat de mensheid werd geleid door een reptielenras van buitenaardse wezens.)

Sommigen zeggen dat het kanaal van het merk een vleugje cult heeft

Als zelfbenoemde goeroe vertoont Brand een extremistische mentaliteit die door sommige waarnemers als gevaarlijk wordt bestempeld. In loszittende hemden in gewaadstijl, met zijn lange haar dat loshangt, hangt er een onmiskenbare cultus rond de shows.

Hij spreekt zijn publiek aan als "Shimmering Souls" en "Awakening Wonders".

Nooit iemand die stil blijft, de laatste tijd zorgt Brand voor golven toen hij werd geïnterviewd. Hij is een notoir uitgesproken studiogast en niet bang om te zeggen wat hij denkt, zoals de presentatoren van Morning Joe op MSNBC ontdekten in hun nadeel.

In een stijl die doet denken aan zijn oude Hollywood-leven, trekt Brand de aandacht zoals alleen hij dat kan. Maar hij gebruikt het op een geheel nieuwe manier en zijn fans zijn er dol op.

Of zijn nieuwe persona slechts een rol is die hij speelt, weet niemand. Maar zolang er kijkers zijn die afstemmen, staat Russell Brand weer in de schijnwerpers.

Aanbevolen: