De mislukking van één film zorgde ervoor dat 'Pirates Of The Caribbean' bijna niet werd gemaakt

Inhoudsopgave:

De mislukking van één film zorgde ervoor dat 'Pirates Of The Caribbean' bijna niet werd gemaakt
De mislukking van één film zorgde ervoor dat 'Pirates Of The Caribbean' bijna niet werd gemaakt
Anonim

Doorheen hun geschiedenis heeft Disney een beetje van alles gedaan in de wereld van entertainment. Ze hebben klassieke animatiefilms uitgebracht, ongelooflijke live-actiefilms, televisie gedomineerd en zelfs geweldige liveshows gehad.

De Disney-pretparken zijn voor velen een bestemming op de bucketlist en Disney heeft films gemaakt op basis van sommige van hun attracties. Pirates of the Caribbean was de grootste ride-to-film-adaptatie tot nu toe, maar voordat de eerste film werd gemaakt, zorgde een enorme flop aan de kassa ervoor dat Disney de productie tijdelijk moest annuleren.

Dus, welke film verhinderde bijna dat Curse of the Black Pearl werd gemaakt? Laten we eens kijken en zien.

Disney heeft geprobeerd films te maken op basis van attracties in themaparken

De themaparken van Disney hebben het merk veel omzet opgeleverd en het begon allemaal met het iconische Disneyland in Anaheim, CA. Sinds zijn debuut in 1955 is het park een van de meest populaire bestemmingen ter wereld geweest en na verloop van tijd zou het bedrijf parken openen in plaatsen als Orlando, Parijs en zelfs Shanghai.

De populariteit van de attracties in het park bracht Disney op een wild idee: films maken op basis van hun populairste attracties. Het is één ding om een ritje te hebben gebaseerd op een populaire film, maar Disney wilde het script omdraaien en iets originelers proberen.

Hoe geweldig dit idee ook is, de studio heeft gemengde resultaten opgeleverd met deze releases. Eerst en vooral was het kiezen van de juiste rit geen gemakkelijk proces, en als je er nu naar kijkt, moet je je afvragen waarom sommige van deze attracties zelfs maar zijn gekozen.

Sommige van de films die zijn gebaseerd op attracties zijn The Haunted Mansion, Tomorrowland en Mission to Mars. Niet de meest inspirerende lijst, maar dit betekent niet dat ze allemaal zijn omgevallen.

'Pirates Of The Caribbean' was een enorm succes

2003's Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl was een geniale zet van het House of Mouse, en ze leverden uiteindelijk een film af met de perfecte mix van komedie en actie. Met in de hoofdrollen Johnny Depp, Keira Knightley en Orlando Bloom was Curse of the Black Pearl een groot succes aan de kassa, en in een oogwenk had Disney een onstuimige live-action franchise in handen.

Door de jaren heen zou Disney 5 Pirates-films maken, met de grootste verdieners van meer dan $ 1 miljard aan de kassa. De studio drukte in feite geld bij deze films, en hoewel er overal veel solide elementen waren, is de tijd van Johnny Depp als Captain Jack Sparrow misschien wel het meest iconische stukje van de puzzel.

Het succes van de films was zo immens dat er zelfs wijzigingen werden aangebracht in de rit zelf om elementen uit de films op te nemen. Nog steeds niet onder de indruk? Johnny Depp heeft zich zelfs verkleed als Jack Sparrow en verscheen op de rit voor gasten!

Het is gemakkelijk om naar het succes van de populaire franchise te kijken en er gewoon van uit te gaan dat Disney dit idee als een no-brainer beschouwde, maar de waarheid is dat het mislukken van één film bijna leidde tot de annulering van Curse of the Zwarte Parel.

Het falen van 'Country Bears' zorgde er bijna voor dat het niet werd gemaakt

62E6215A-B2DB-4D9B-A5A2-909BA161D651
62E6215A-B2DB-4D9B-A5A2-909BA161D651

Weet je nog hoe we zeiden dat deze parkaanpassingen niet altijd even goed gingen aan de kassa en dat sommige twijfelachtige beslissingen waren? Welnu, slechts een jaar voordat Curse of the Black Pearl vertrok, kwamen The Country Bears, gebaseerd op de attractie in Disney-parken, in de bioscoop. Herinner je je deze film niet meer? Dat komt waarschijnlijk omdat het een enorme misfire was door de studio.

Het onvermogen van deze film om geld te verdienen, in combinatie met een paar andere factoren, was voor de toenmalige CEO van Disney, Michael Eisner, aanleiding om Curse of the Black Pearl te annuleren.

Volgens Jim Hill Media: "Op een gegeven moment tijdens de pre-productie annuleerde Michael Eisner zelf de eerste "Pirates"-film. Zeggen dat de film - zoals Gore & Jerry het zich hadden voorgesteld - ver zou gaan te duur (d.w.z. toen maar liefst $ 120 miljoen)."

Jim Hill Media merkt op dat er verschillende andere factoren een rol speelden bij Eisners beslissing. Het budget was te hoog, het was te lang geleden dat Hollywood een winstgevende piratenfilm had gezien en het falen van The Country Bears speelde hier allemaal een rol.

Uiteindelijk wisten Gore Verbinski en Jerry Bruckheimer Eisner ervan te overtuigen dat Curse of the Black Pearl de juiste keuze was, en de rest is geschiedenis.

The Country Bears' mislukking verhinderde bijna dat een van de grootste filmfranchises aller tijden van de grond kwam. We zijn gewoon blij dat koelere hoofden uiteindelijk de overhand hebben gehad in deze situatie.

Aanbevolen: